Logo De Belofte

DRUTEN - Iedereen moet mee worden genomen in het proces van de fusie met Wijchen, dat vindt de Drutense gemeenteraad. In een brief aan het college verzoeken alle partijen om inwoners, ondernemers, scholen, sportverenigingen en andere belanghebbenden goed op de hoogte te houden.

‘Wat zijn voor ons de voor- en nadelen van zo'n fusie? We zijn serieus bezorgd, want iedereen heeft recht om meegenomen te worden in dit proces’, begint Jan Hendrikse, voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein.

De organisatie geeft advies aan Druten over hulpverlening voor burgers. Vorige week uitte Hendrikse zijn zorgen in een brief aan de gemeente. ‘Als we dan ook nog eens in de media moeten lezen dat er al het een en ander in gang is gezet, willen wij wel weten wat die herindeling voor ons betekent.’

De verontwaardiging van Hendrikse laat volgens de gemeenteraad zien dat het tijd is voor meer, maar vooral ook duidelijkere communicatie. Daarom vragen alle partijen in een brief aan het college om alle belanghebbenden mee te nemen in het proces van de fusie met Wijchen.

Zie ook: Strijd om fusie Wijchen-Druten barst los: 'We moeten nu allemaal campagne voeren'

Voor- en nadelen fusie

Niet alleen het sociaal domein, maar bijvoorbeeld ook inwoners, scholen, sportverenigingen, ondernemers, kerken en andere maatschappelijke organisaties moeten dan op de hoogte worden gehouden.

Voor al die stakeholders moet dan uiteindelijk helder in kaart worden gebracht wat voor hun de voor- en nadelen van een gemeentelijke herindeling zijn.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Druten

Overig verkiezingsnieuws

 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
 • Veel geld voor cultuur naar Amsterdam, Gelderland krijgt niets

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Vrijwel het gehele subsidiebudget voor cultuurmakers en producerende instellingen voor de komende jaren gaat naar de Randstad. Dat blijkt uit de verdeling die het Fonds Podiumkunsten heeft gemaakt. Er wordt niets toegekend aan het oosten van het land. "Dat was schrikken", vertelt Corien van der Poll, zakelijk leider van theatergroep Echo uit Arnhem die met lege handen achterblijft.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend