Logo De Belofte

DRUTEN - Steeds meer klanten zeggen hun abonnement op bij de sportschool in Druten, omdat er vanaf 1 september pas weer gefitnest mag worden. Partij Kernachtig Druten vraagt het gemeentebestuur nu zo snel mogelijk met een oplossing te komen, zodat de lokale ondernemers hun deuren niet hoeven te sluiten.

Bij het sporten komen zogeheten aerosolen vrij, die in afgesloten ruimtes een risico vormen voor de verspreiding van het coronavirus. Daarom mogen sportscholen pas vanaf 1 september weer open.

‘De komende tijd moeten we alle zeilen bijzetten om door te kunnen pakken. Met alternatieven zoals online instructievideo’s proberen we mensen in beweging te houden. Die worden wel goed bekeken, maar het blijft een onzekere tijd', vertelt Jeroen Vos, eigenaar van een drietal sportscholen in Druten. De afgelopen weken hebben een hoop mensen hun abonnement bij hem opgezegd. 'Komend weekend starten we met buitenlessen. Hopelijk is dat reden genoeg voor de klant om bij ons te blijven.'

Lobbyen voor een herstart

Nu de lokale sportondernemers met de handen in het haar zitten, wil partij Kernachtig Druten onderzoeken of er iets te regelen valt. ‘Het politieke beleid uit Den Haag is behoorlijk zwart-wit, maar voor de overlevingskansen van de ondernemer moeten we toch een compromis zien te vinden’, meent fractievoorzitter Gerard Worm. Daarom vraagt de partij nu aan het college of ze bereid is om bij het Rijk te lobbyen, zodat sportondernemers eerder aan de slag kunnen.

‘Je moet dit issue op een gegeven moment op de kaart zien te krijgen. Voor andere branches, zoals de horeca, wordt er continu onderzocht hoe ondernemers zo snel mogelijk kunnen starten. Het mag niet zo zijn dat onze lokale sportscholen binnenkort moeten stoppen‘, besluit Worm.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Druten

Overig verkiezingsnieuws

 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
 • Veel geld voor cultuur naar Amsterdam, Gelderland krijgt niets

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Vrijwel het gehele subsidiebudget voor cultuurmakers en producerende instellingen voor de komende jaren gaat naar de Randstad. Dat blijkt uit de verdeling die het Fonds Podiumkunsten heeft gemaakt. Er wordt niets toegekend aan het oosten van het land. "Dat was schrikken", vertelt Corien van der Poll, zakelijk leider van theatergroep Echo uit Arnhem die met lege handen achterblijft.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend