Logo De Belofte

ARNHEM - De gymzaal aan de Fluitekruidstraat in de Arnhemse wijk Immerloo wordt na jaren van politiek getouwtrek dan toch vervangen. Ook komt er een nieuw buurthuis en twaalf sociale huurappartementen. Eind 2022 moet alles klaar zijn.

Volkshuisvesting gaat de bouw realiseren. De gemeente springt financieel bij, en er wordt gerekend op provinciale subsidie. Ook moet Arnhem het buurthuis voor minimaal tien jaar huren. Maar dat zou voor die periode een 'dringend gewenste voorziening' zijn in de wijk.

Ruim een miljoen euro

Daarmee is het project volgens de gemeente binnen budget te realiseren, maar financiële details zijn er nog niet. Eerder werd hiervoor ruim een miljoen euro aan gemeentelijke bijdrage beschikbaar gesteld.

Zie ook: 'Arnhem onwaardige' gymzaal heeft nog altijd geen opvolger

'Als in een Oostblokland'

De gymzaal uit 1955 is nodig aan vervanging toe. Daar is men het al jaren over eens. Toenmalig PvdA-raadslid Talip Aydemir (nu fractievoorzitter van DENK Verenigd Arnhem) stelde er in 2013 al vragen over. Hij vergeleek de situatie met die in een 'Oostblokland' en sprak over 'onbereikbare EHBO-koffers' en 'defecte toiletten'.

Maar hoeveel wethouders zich er sindsdien ook mee bemoeiden, het kwam maar niet rond. Financiële onzekerheid en de vraag of het naastgelegen wijkcentrum De Hobbit direct in de nieuwbouwplannen meegenomen kan worden, lagen hieraan ten grondslag. Maar daar lijkt nu dus een oplossing voor te zijn gevonden door wethouder Hans de Vroome.

'Erg teleurgesteld'

D66, PvdA, ChristenUnie en de SP hadden nog een debatverzoek uitstaan vanwege de steeds oplopende vertraging. Maar de brief van De Vroome is geen reden om dat in te trekken. 'Zeker niet', zegt D66-raadslid Mattijs Loor. 'Ik ben erg teleurgesteld over de vertraging die de afgelopen twee jaar is opgetreden. Ik hoop dat we vanaf nu het beoogde tempo wel vasthouden.'

De plannen worden de komende maanden verder uitgewerkt. Daarna moeten deze door de betrokken partijen en gemeenteraad nog wel worden goedgekeurd.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Huibert Veth

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Wethouders blijven zitten na discriminatierel: 'Ik snap niet dat je met zo weinig vertrouwen doorgaat'

  25 februari 2021
  ARNHEM - De verantwoordelijk wethouders in de Arnhemse discriminatieaffaire, Jan van Dellen (VVD) en Martien Louwers (PvdA), blijven zitten. Dat is de uitkomst van een heftig en slepend debat op donderdagochtend na een lange nacht vergaderen. Louwers kon daarbij slechts op steun van een kleine meerderheid rekenen.
 • Overbetuwe wil woningzoekers helpen aan betaalbare huizen

  24 februari 2021
  ELST - Er moeten honderden nieuwe huizen verrijzen in Overbetuwe. Een prima streven, vindt de gemeenteraad. Maar voor veel politici mag de langetermijnplanning wel wat scherper. Zo willen ze dat er meer sociale huur komt en hopen ze dat creatieve woonvormen zoals tiny houses een prominent plekje krijgen in de gemeente.
 • Rel over discriminatierapport nadert kookpunt: 'Positie wethouders is onhoudbaar'

  24 februari 2021
  ARNHEM - De discussie rondom de Arnhemse discriminatieaffaire belooft vanavond tot een kookpunt te komen. Dan moeten de betrokken wethouders Jan van Dellen en Martien Louwers zich verantwoorden aan de gemeenteraad over hoe het kon gebeuren dat een rapport dat discriminatie aantoont jarenlang in de la bleef.
 • 'Buitengewoon onverstandig om discriminatierapport achter te houden'

  21 februari 2021
  ARNHEM - "Buitengewoon onverstandig en vreemd", noemt hoogleraar rechtssociologie Ashley Terlouw van de Nijmeegse Radboud Universiteit het achterhouden van het veelbesproken discriminatierapport door de gemeente Arnhem. Transparantie is in dit soort gevallen 'het allerbelangrijkste', meent zij.
 • Wethouder stapt op na 'liegen' en het wissen van appjes

  19 februari 2021
  EPE - Wethouder Robert Scholten uit Epe vertrekt per direct, nadat in korte tijd twee missers voor veel ophef zorgden. Zelf vindt Scholten dat hij op deze manier niet verder kan, ook omdat er volgens hem een heksenjacht op hem is geopend door media en sommige raadspartijen. Daarom houdt hij de eer aan zichzelf.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend