Logo De Belofte

DRUTEN - Feestorganisatie Active Partyworld had alles al klaar staan voor hét carnavalsfeest van Druten, gehouden op zaterdag, maandag en dinsdag. Met artiesten als Snelle en Bram Krikke beloofde het een knaller te worden. Maar nu heeft de gemeente de aanvraag voor de megafuif afgewezen en ligt de traditie volledig in diggelen.

‘We hebben 1500 mensen moeten teleurstellen’, begint William de Grundt, organisator van Active Partyworld. ‘Honderden mensen berichten ons met de vraag of er een alternatief is, maar dat is er niet echt. Vooral niet voor de jongeren.’

'Ik sta helemaal machteloos'

Active Partyworld vroeg de vergunning voor het feestje in januari aan. Vanwege recente verbouwingen in het pand van de Klepperheide, voldoet het gebouw niet meer aan de eisen voor brandveiligheid. Daarom besloot Druten op advies van de brandweer en de politie om het feest af te gelasten. ‘De veiligheid voor het grote aantal bezoekers kan niet worden gegarandeerd’, reageert de gemeente.

De organisatoren kregen de kans om de zaal in orde te maken, maar volgens De Grundt was er niet genoeg tijd. ‘Ik sta helemaal machteloos. We hebben het zo ontzettend druk deze dagen dat niet alles op tijd te regelen valt. En de gemeente wacht natuurlijk niet op ons, dat snappen wij ook wel.’

Laatste keer carnaval in Druten?

De 1500 mensen die een kaartje hebben, krijgen hun geld terug. De organisator reageert verslagen: ‘Deze tegenvaller is echt heel pijnlijk. We steken al jaren onze nek uit om in Druten één van de grootste carnavalsfeesten van het land te organiseren, maar dit kan wel eens de laatste poging zijn.’

Uitgenodigde artiesten zoals de rappers Snelle, Poke en radio-dj Bram Krikke worden nu zo snel mogelijk naar andere feestjes gestuurd. ‘Van mij mogen ze nog best naar Druten komen, maar helaas hebben we er niet veel meer aan’, besluit De Grundt.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Druten

Overig verkiezingsnieuws

 • Pizzadozen tussen het papier: afval inzamelen gaat steeds beter, maar nog niet perfect

  11 juli 2020
  GELDERMALSEN - Ruim een kwart van het ingezamelde plastic en drankkartons in Rivierenland bestaat uit stoffen die daar niet in thuis horen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Nedvang. De regio Rivierenland levert sinds de invoering van een nieuw afvalsysteem wel zo'n 45 procent minder restafval aan.
 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
 • Scherpenzeel wil zelfstandig blijven: acht stemmen voor, vijf tegen

  10 juli 2020
  SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel wil zelfstandig blijven. Dat werd donderdagavond duidelijk in een beslissende raadsvergadering. De gemeenteraad nam de Kadernota aan, waarin staat hoe het dorp zelfstandig wil blijven opereren, met acht stemmen voor en vijf stemmen tegen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend