Logo De Belofte

ARNHEM - Gemoedelijk, positief en rustig. Zo omschrijft burgemeester Ahmed Marcouch de sfeer tijdens het kickboksgala rondom de wereldtitelstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari, zaterdagavond in het Arnhemse GelreDome. Tegen de parkeeroverlast is stevig opgetreden, volgens de burgervader.

Exacte aantallen moeten nog duidelijk worden maar Marcouch schat in dat er een paar honderd bekeuringen zijn uitgedeeld voor foutparkeren. 'Daar is stevig tegen opgetreden. Er waren namelijk voldoende alternatieven. Dus dat wordt voor die mensen een dure avond.' Wel wil hij evalueren wat er hiervoor in de voorbereiding anders had gekund.

Zie ook: KIJK TERUG | Rico houdt wereldtitel na opgave Badr

Messen, drugs en 'ploertendoder'

Rondom het evenement mocht er preventief worden gefouilleerd. Daar is gebruik van gemaakt, laat Marcouch weten. 'Daarbij zijn met name een aantal messen aangetroffen. Maar het aankondigen van de maatregel maakt ook dat mensen dingen thuislaten.' Één persoon bij het station had drugs en een 'ploertendoder' bij zich. 'Maar dat was niet gerelateerd aan het evenement.' Ook het alcoholverbod tijdens het evenement had volgens de burgemeester een positief effect.

Zie ook: FOTOREEKS | De avond van Badr en Rico in 13 foto's

'Onsportiviteit kan overslaan'

Zowel in het stadion als in de stad spreekt Marcouch ondanks de drukte van een 'goede sfeer'. 'We kunnen terugkijken op een mooi evenement, zonder grote incidenten.' Ook benoemt hij het goede voorbeeld dat Rico en Badr na afloop van hun gevecht gaven. 'Mooi hoe die twee groten elkaar troostten. Je kunt namelijk ook negatieve emoties aanwakkeren. Onsportiviteit kan overslaan.'

In 2016 waren in Düsseldorf nog massale vechtpartijen rondom de wedstrijd tussen Badr en Rico. 'Maar er is in de voorbereiding goed samengewerkt. Complimenten aan politie, handhavers en de bezoekers', besluit Marcouch.

Badr verloor de partij overigens. Hij gaf op met een blessure.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Huibert Veth

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Wethouders Beuningen ondanks protest geïnstalleerd

  01 april 2020
  BEUNINGEN - Ondanks protesten vooraf is dinsdagavond tijdens een raadsvergadering het nieuwe college van de gemeente Beuningen geïnstalleerd en het coalitieakkoord besproken. Verschillende raadsleden noemden de samenkomst onverantwoord vanwege het risico op coronabesmetting.
 • Overbetuwe stelt betalingen aan gemeente uit tot en met de zomer

  01 april 2020
  ELST - Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hoeven tot en met de zomer hun portemonnee niet te trekken voor betalingen aan de gemeente Overbetuwe. Daarnaast worden subsidies voor sociale, maatschappelijke en culturele verenigingen nog wel uitgedeeld.
 • Noodopvang voor kinderen in kwetsbare thuissituaties

  31 maart 2020
  NIJMEGEN - Burgemeester Bruls breidt de noodopvang uit voor kinderen die tijdens de schoolsluiting tot 6 april niet thuis kunnen blijven. Hij maakt hiermee een uitzondering op de regel dat alleen kinderen van ouders met cruciale beroepen opvang krijgen. Dat doet hij vanwege het risico op escalerende thuissituaties voor sommige kinderen..
 • Nieuwe attracties in Ede centrum als oplossing tegen leegstand

  31 maart 2020
  EDE - De leegstand in het centrum van Ede wordt aangepakt. Er komt een sportschool, een hip wereldrestaurant en misschien ook wel een grote paintball-attractie. Dat meldt Vandenbrink Onroerend Goed, eigenaar van een groot complex aan de Achterdoelen.
 • Wethouder weigert stukken voor onderzoek: 'Je krijgt het gevoel dat ze iets achterhouden'

  29 maart 2020
  ARNHEM - De Arnhemse wethouder financiën Ronald Paping weigert stukken aan te leveren voor onderzoek, laat rekenkamervoorzitter Arie Teeuw weten. Die wil daarmee de kwaliteit van de jaarstukken vaststellen. 'Je krijgt het gevoel dat ze iets achterhouden', zegt oud-voorzitter Piet van Dijk daarover.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend