Logo De Belofte

DRUTEN - De Drutense wethouder Michel Lepoutre kondigde tijdens de raadsvergadering op donderdag na veertien jaar zijn ontslag aan. Volgend jaar maart houdt hij er officieel mee op.

Hoewel de 65-jarige wethouder al een tijdje met het idee speelt om te stoppen, kwam de aankondiging als een verrassing voor de raad. 'Ik kan een heel emotioneel verhaal vertellen, maar het is mooi geweest', stelt Lepoutre. Volgend jaar maart is zijn laatste raadsvergadering. Partijgenoot Willy Brink volgt hem op.

'Het heeft een grote impact'

'Het moment waarvan iedereen weet dat het ooit komt, is dan ineens daar', reageert Gerard Worm, fractievoorzitter van Kernachtig Druten. 'Voor onze partij, maar ik denk ook zeker voor Druten, heeft het een grote impact. Na veertien jaar nemen we dan toch echt afscheid.'

Lepoutre hield zich onder meer bezig met financiën, infrastructuur en handhaving. Hij was vanaf 2002 ruim vier jaar raadslid van kernachtig Druten. In 2006 werd hij wethouder.

Het laatste nieuws uit Druten

Overig verkiezingsnieuws

 • Hoogste rechter: géén supermarkt op voormalige Intratuin-locatie Twello

  28 februari 2020
  TWELLO - Er komt definitief geen supermarkt in het voormalige pand van de Intratuin in Twello. Dat heeft de Raad van State bepaald. Die oordeelt dat het college terecht weigert een vergunning te verlenen voor de supermarkt.
 • Politiek wil niet opdraaien voor bodemverontreiniging Arnhem

  28 februari 2020
  ARNHEM - Mocht de bodem bij het Arnhemse Stadsblokken-Meinerswijk inderdaad verontreinigd zijn, dan moet de gemeente niet opdraaien voor de kosten. Dat vinden de Partij voor de Dieren, GroenLinks en de PvdA.
 • Hoe Lingewaard miljoenen verloor door geklungel met vervuilde grond

  28 februari 2020
  ANGEREN - Een lap aan vervuilde grond. Een ondernemer die er miljoenen euro’s voor kreeg. En een burgemeester die de deal persoonlijk afhandelde. Wat ging er mis in Lingewaard? Omroep Gelderland vroeg vertrouwelijke documenten op met een Wob-verzoek en maakte deze reconstructie.
 • Zutphen zoekt miljoenen voor 'verkabeling'

  27 februari 2020
  ZUTPHEN - Zutphen heeft In ieder geval 3,5 miljoen nodig om de hoogspanningslijnen die nu nog boven een deel van de stad hangen ondergronds te maken. Geld dat de gemeente niet heeft, en dus wil het gemeentebestuur nogmaals aankloppen bij de provincie.
 • Nieuw schoolterrein Over Betuwe College is groener dan ooit

  27 februari 2020
  ELST - Samen met leerlingen, hun leraren en omwonenden stelde de gemeente een voorlopig ontwerp op van het gebied rondom het nieuwe Over Betuwe College. Met outdoor fitnessapparatuur, een amandelboomgaard en ruimte voor biologielessen in de buitenlucht is de middelbare school groener dan ooit.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend