Logo De Belofte

BRAKEL - De bodem rond Brakel (gemeente Zaltbommel) is sinds 2010 ongeveer een centimeter gedaald door gaswinning in het gebied. In 2021 meet gasproducent Vermilion Energy of de bodem verder daalt.

Dat staat in een nota die wethouder Willem Posthouwer van Zaltbommel deze week aan de gemeenteraad heeft gestuurd. Volgens deskundigen is er sprake van een significante daling, aldus Posthouwer.

Vermilion wil het gasveld Brakel in de komende jaren uitbreiden. Zaltbommel is daar faliekant op tegen. De gemeente trekt daarin samen op met Gorinchem, Altena, West Betuwe, de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland en het waterschap Rivierenland.

Zie ook:

Het laatste nieuws uit West Betuwe

  • Grote zorgen in Waardenburg om verbreding snelweg A2

    08 september 2021
    WAARDENBURG - Als de snelweg A2 twee keer zo breed wordt, wat betekent dat dan voor de leefbaarheid in het dorp Waardenburg? Gemeenteraadsleden legden hun oren te luister bij inwoners die grote zorgen hebben over hun toekomst.
  • Bomen naar begraafplaats om gered te worden

    01 juni 2021
    GELDERMALSEN - Bij het gemeentehuis van West Betuwe in Geldermalsen staan, vanwege de komende verbouwing, zes katsurabomen in de weg. Daarom werden ze dinsdag verplaatst naar een begraafplaats om daar de verbouwing, als het goed is, te overleven.
  • Het woonwagenkamp zit bomvol, onderzoek naar nieuwe locaties

    11 mei 2021
    WAARDENBURG - De gemeente West Betuwe kijkt naar drie mogelijk nieuwe locaties voor woonwagens in Waardenburg en Tuil. Nu is woonwagenlocatie De Griend in Waardenburg overvol. Op deze plek is plaats voor zes woonwagens, maar er staan er een stuk meer.
  • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

    09 augustus 2020
    RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
  • Bijna heel Asperen tekent petitie over oude gemeentehuis

    30 juni 2020
    ASPEREN - Burgemeester Stoop van West Betuwe heeft dinsdag 1100 handtekeningen in ontvangst genomen van inwoners van Asperen. "Dat zijn alle inwoners", stelde de ChristenUnie vast. De inwoners willen dat het oude gemeentehuis in hun kern in de huidige staat behouden blijft. Het college wil het oude gemeentehuis verkopen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend