Logo De Belofte

Epe

Aantal inwoners

32.500

Beloften

Gemeente statistieken

OENE - Actievoerders tegen de vliegroutes van Lelystad Airport schrijven in een brief aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat 'burgers en Tweede Kamer onjuist worden geïnformeerd' en dat 'informatie wordt achtergehouden'.

EPE - Het doek is gevallen voor de basisschool in Zuuk, maar ze zitten niet bij de pakken neer. Er is een jeugdclub opgericht zodat de kinderen met elkaar in contact kunnen blijven. Want juist de jeugd is belangrijk voor het buurtschap. 'Het vergrijst hier', benadrukt initiatiefnemer Marloes van Schoonhoven.

ZUTPHEN - Jongeren uit de gemeente Zutphen die om wat voor reden dan ook vastlopen, kunnen binnenkort weer aankloppen bij 2GetThere. Ze krijgen dan hulp van een coach. De kans is groot dat meer Gelderse jongeren hier gebruik van kunnen maken, want het project maakt waarschijnlijk volgend jaar een regionale doorstart.

EMST - Een ontbijthotel, camperplaatsen, meer parkeerplekken en twee velden met zonnepanelen. Leisurelands heeft grootse plannen voor het Kievitsveld in Emst. Dat leidt tot zorgen bij directe omwonenden van het natuurgebied. Zij vrezen voor een overbelasting van het stuk natuurgebied.

EPE - Na 135 jaar komt er definitief een einde aan de Zuukerschool in Zuuk. Na de zomer moet de school in het buurtschap vlak bij Epe de deuren sluiten. Dat heeft de Commissie Onderwijsgeschillen donderdag laten weten.

EPE - Wie op Bospark de Schaapskooi in Epe recreatiewoningen verhuurt aan arbeidsmigranten kan binnenkort een dwangsom van de gemeente Epe verwachten.

OLDEBROEK - De gemeente Epe zoekt een betrokken burgemeester, een prettige en stevige persoonlijkheid. Iemand die op een eigentijdse manier inwoners betrekt bij het vormgeven van het gemeentebeleid. Met kennis van de uitdagingen van een gemeente met meerdere kernen.

HATTEM - Uit de jaarstukken 2018 en de begroting voor 2019 van PlusOV blijkt dat deze organisatie te maken heeft met kosten die de begroting fors overstijgen. PlusOV is de regionale vervoerscentrale van de gemeenten Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en tot augustus 2019 Apeldoorn, Deventer en Zutphen. In opdracht van deze gemeenten vervoert het bedrijf leerlingen en personen naar instellingen voor dagbesteding of dagbehandeling. Ook vervoert PlusOV mensen die geen eigen vervoer hebben of geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of openbaar vervoer.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend