Logo De Belofte

EPE - De gemeenteraad van Epe heeft veel bedenkingen tegen de bouw van 17 appartementen op de locatie oude postkantoor aan de Wildforstlaan. Het college ziet het als een unieke kans om een lelijke puist weg te werken. Er is grote belangstelling voor de koop van deze appartementen, laat wethouder Robert Scholten weten. Er zijn al 35 aanvragen voor.

Volgens de VVD ligt de nadruk te veel op appartementen in Epe. Daarvan zijn er 99 . "De andere sectoren blijven achter. Er wordt twee keer zoveel voor senioren gebouwd dan voor jongeren. Dat is niet gezond. Een gebouw van 14 meter dissoneert met de laagbouw in de omgeving en is een ernstige aantasting van het woonklimaat". De wethouder antwoordt dat er veel huizen in  de sfeer van sociale huur en goedkope koop op de rol staan. Hij noemt in dat verband onder meer Deka Vaassen, Hoge Weerd, Suikerbrink Vaassen, ABN AMRO locatie, boekhandel Bosch en De Klaarbeek. Daarmee zou er zeker evenwicht ontstaan.

Hoger

Toch scepsis over een gebouw, vier meter hoger dan het gemeentehuis. Het college laat weten dat dit alleen de voorzijde betreft en dat het gebouw afloopt naar negen meter en een goothoogte van zeven meter. De fractie van Dorpsbelang en D66 maken een punt van het aanbieden van groenstrookjes voor 1 euro aan de bewoners, hetgeen in ruil zou gaan voor het afzien van bezwaar maken. Iets waar het college privaatrechtelijk buiten wil blijven. Als D66 het democratie ondermijnend noemt kwalificeert de voorzitter het met grote woorden. SGP/CU onderkent dat maar noemt het wanneer het allemaal klopt wel moreel verwerpelijk.

Schaduw

GroenLinks vindt het opvallend dat de projectontwikkelaar van alle seizoen de zonuren noemt behalve van de winterperiode, wanneer de woonomgeving nauwelijks zon krijgt toegediend. Als eraan wordt toegevoegd dat het riekt naar mensen voor de gek houden, waarschuwt de voorzitter dit aldus te formuleren.

B en W wijzen op de zegen die de welstandscommissie eraan geeft. Samen met de appartementen Rabo zou Epe hier een prachtige entree vormen aan de noordkant van het centrum. Over het eventueel verdwijnen van beeldbepalende bomen als rode beuk en plataan is nog geen helderheid. "Iedereen heeft nog alle gelegenheid om zienswijzen in te dienen. De raad kan er ook nog van alles van vinden", aldus wethouder Scholten.

Tekst: Dick van der Veen

Door: Mediapartner RTV 794

Het laatste nieuws uit Epe

 • Wethouder stapt op na 'liegen' en het wissen van appjes

  19 februari 2021
  EPE - Wethouder Robert Scholten uit Epe vertrekt per direct, nadat in korte tijd twee missers voor veel ophef zorgden. Zelf vindt Scholten dat hij op deze manier niet verder kan, ook omdat er volgens hem een heksenjacht op hem is geopend door media en sommige raadspartijen. Daarom houdt hij de eer aan zichzelf.
 • Wethouder zwaar onder vuur om 'liegen' en wissen van appjes

  18 februari 2021
  EPE - Het belooft een spannende avond te worden voor wethouder Robert Scholten uit Epe. Hij moet zich in twee debatten verantwoorden naar de gemeenteraad, omdat zijn integriteit in het geding is. De wethouder zou onder meer hebben gelogen.
 • Kiezen hoeveel je betaalt voor je afval in Epe

  02 februari 2021
  EPE - Op vier plekken in Epe kunnen inwoners straks hun afval kwijt bij zogenoemde milieuparkjes. Er is plek voor alle soorten afval. Voor grofvuil kun je kiezen tussen een grote of een kleine zak. Wie het zelf wegbrengt, merkt dat uiteindelijk in de portemonnee.
 • Epe wil ruimte bieden voor starters

  28 januari 2021
  EPE - Om starters op de woningmarkt meer mogelijkheden te geven, wil de gemeente Epe hen tegemoetkomen. Dat kan door middel van een starterslening, die maximaal 12 procent is van de koopsom.
 • Forse uitgaven zijn nodig om de effecten van de coronacrisis op te vangen in Epe

  09 oktober 2020
  EPE - Het college van B&W heeft de begroting van de gemeente Epe voor de periode 2021-2024 gepresenteerd. Voor de eerste drie jaar is de begroting sluitend. Ingaande 2024 ontstaat naar verwachting een structureel tekort van € 1 miljoen. Maatregelen zullen in de toekomst nodig zijn om dit tekort op te heffen. Deze begroting speelt op deze uitzonderlijke situatie in. Dit keer geen budget voor nieuwe beleidsinitiatieven, maar een begroting die gebaseerd is op voortzetting van bestaand en reeds voorgenomen beleid.

Overig verkiezingsnieuws

 • Omwonenden niet blij met groot zonnepark: 'Misschien meer lawaai moeten maken'

  06 maart 2021
  LOENEN - Weerstand tegen zonneparken in de gemeente Apeldoorn is eerder regel dan uitzondering. In Loenen probeerden dorpsbewoners constructief mee te denken, maar dat hielp hen niet. "Misschien hebben we niet genoeg lawaai gemaakt."
 • 'Een langzame, pijnlijke dood', dat wenst een Arnhemse politicus alle SGP'ers toe

  06 maart 2021
  ARNHEM - "Lieve God, wil je alle SGP'ers een ziekte geven waardoor ze uiterst pijnlijk en zonder uitzicht op genezing heel langzaam uitsterven?" Dat schreef fractievolger Peter Verdijk van lokale partij Arnhem Centraal onlangs op zijn Facebook-pagina. De politicus heeft zijn post inmiddels verwijderd en vervangen voor excuses.
 • Kritiek op priklocatie in Wijchen: 'Hoe kunnen we dit verbeteren?'

  05 maart 2021
  WIJCHEN - Een aantal kritische raadsleden wil dat de gemeente Wijchen nauwer samenwerkt met de GGD om de lokale priklocatie effectief te laten vaccineren. De partij Kernachtig Wijchen roept op om de vinger goed aan de pols te houden, zodat er binnenkort genoeg spuiten zijn voor iedereen.
 • 'We mochten geen kritische vragen stellen', D66 reageert op Arnhemse coalitiebreuk

  05 maart 2021
  ARNHEM - Volgens D66-fractievoorzitter Mattijs Loor ging de kritiek van zijn voormalig coalitiepartners, die hem donderdag aan de kant zetten, niet alleen over toon en houding. Er werd zijn partij wel degelijk gevraagd minder kritische vragen te stellen, vertelt hij vrijdag aan Omroep Gelderland.
 • Partijen voor breuk al in gesprek over nieuwe Arnhemse coalitie

  05 maart 2021
  ARNHEM - GroenLinks, VVD en PvdA spraken afgelopen zondag al met Arnhem Centraal over een mogelijke nieuwe coalitie. Dat de samenwerking met D66 werd stopgezet, werd hen donderdagmiddag vlak voor het nieuws naar buiten kwam in een zoommeeting medegedeeld. Fractievoorzitter Mattijs Loor was teleurgesteld en verrast, vertelt Leendert Combee (VVD).
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend