Logo De Belofte

Winterswijk

Aantal inwoners

29.000

Beloften

Gemeente statistieken

WINTERSWIJK - In antwoord op vragen van de gemeenteraadsfractie van de VVD in Winterswijk heeft het college van burgemeester en wethouders nog eens het belang van een bezoekerscentrum bij de Steengroeve benadrukt.

WINTERSWIJK - De beoogde zonneparking op de Zonnebrink, op het voormalige sportveld van school De Driemark, wordt aangepast aangelegd. Er komen geen carports met zonnepanelen zoals de bedoeling was, want een subsidieaanvraag daarvoor door de Achterhoekse energiemaatschappij Agem is afgewezen.

WINTERSWIJK - Wel of geen warenmarkt in Winterswijk is niet zo'n vraagstuk voor burgemeester Joris Bengevoord. Hij maakt zich vooral zorgen over het héle centrum van Winterswijk: 'De winkelstraten zijn zó smal en als het te druk wordt is de afstand van anderhalve meter een probleem.'

WOOLD - De spoorwegovergang op de Greversweg in de Winterswijkse buurtschap Woold wordt volledig afgesloten. Er komt geen omleiding voor fietsers en wandelaars over het belendende bedrijventerrein, zoals het college van burgemeester en wethouders voorstelde.

WINTERSWIJK - Het college van Winterswijk heeft ingestemd met de vergunning voor de realisatie van een zonnepark van 8,9 hectare aan zonnepanelen op het Tuunterveld. Tegelijkertijd is de locatie volgens de gemeente een van de mogelijke locaties voor de komst van een nieuw bedrijventerrein.

WINTERSWIJK - De aanleg van een rotonde met fietspaden op de veelbesproken kruising Bataafseweg en Steengroeveweg in Winterswijk, waarvoor de werkzaamheden in volle gang zijn, wordt pas in 2021 afgerond.

WINTERSWIJK - Winterswijk wil dat Nederland 500 vluchtelingenkinderen opvangt en biedt aan een deel van die kinderen op te nemen.

WINTERSWIJK - Koos Prins, groothandel in groente en fruit, krijgt van de gemeente Winterswijk een ontheffing om bloemkolen, bakjes rauwkost en bananen tijdelijk vanuit zijn pand aan de Koningsweg in Winterswijk te verkopen. De ontheffing blijft van kracht zolang de lokale warenmarkt verboden is vanwege corona.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend