Logo De Belofte

Wijchen

Aantal inwoners

41.000

Beloften

Gemeente statistieken

WIJCHEN - Het is een rommeltje in Wijchen-Zuid. Afvaldumpingen, zwerfvuil en zakken vol met troep verloederen het straatbeeld. Daarom schakelt de gemeente vanaf zaterdag speciale afvalcoaches in, die de opdracht krijgen om de wijk flink op te knappen.

WIJCHEN - De komende tijd gaat de Wijchense gemeente zich op economisch en toeristisch gebied focussen op het ‘ondernemen en ontdekken’. Dit is gebleken uit de collegevergadering van afgelopen dinsdag. Hier zijn visies vastgesteld die de ontwikkeling van Wijchen omschrijven tot 2030. Deze zijn nog niet zeker, dit wordt beslist tijdens de gemeenteraadsvergadering eind volgende maand.

WIJCHEN - Wat vindt de Wijchenaar van een fusie met Druten? Dat blijkt binnenkort uit een enquête die verstuurd wordt naar alle kiesgerechtigden van de gemeente. Dat voorstel werd dinsdag unaniem gesteund door de Wijchense raad.

DRUTEN - Alle kiesgerechtigden in Wijchen en Druten krijgen straks waarschijnlijk de kans om mee te doen aan een opiniepeiling over een fusie tussen de twee gemeenten. Hoewel er in eerste instantie sprake was van een steekproef, zijn de meeste raadsleden inmiddels van mening dat iedereen gehoord moet worden.

WIJCHEN - Horeca-ondernemers pleiten voor een permanenter terras op het Wijchense marktplein, ook als het straks te koud is om buiten te zitten. Daarom liggen er nu onder meer plannen klaar voor een verwarmde wintertent. Later dit jaar evalueert de gemeente of zij de wens in vervulling kan brengen.

WIJCHEN - Alle stemgerechtigden in Wijchen moeten mee kunnen praten over de fusie met Druten, zo stelt de lokale CDA-fractie. Binnenkort vindt er op basis van een steekproef een draagvlakpeiling plaats om in kaart te brengen wat de plaatselijke bevolking van een herindeling vindt. Maar dát vindt de partij niet genoeg: "We willen iedereen een stem geven."

WIJCHEN - Eerder dit jaar wist Wijchen de beruchte 'witte boerderij' te verkopen voor 320.000 euro, ruim 840.000 minder dan de koopprijs. Hoewel de wethouder blij is dat het pand na jaren van leegstand eindelijk verkocht is, steekt het wel dat de belastingbetaler op moet draaien voor het verlies.

BEUNINGEN - Nu de fusie tussen Druten en Wijchen steeds dichterbij komt laait ook de discussie in omliggende gemeenten weer op om niet als kleintje achter te blijven. De VVD in Beuningen roept het college van burgemeester en wethouders op om het gesprek aan te gaan en aan te haken bij de fuserende buren.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend