Logo De Belofte

Wijchen

Aantal inwoners

41.000

Beloften

Gemeente statistieken

WIJCHEN - In Wijchen mogen mensen dit jaar hun wapens bij de politie inleveren, zonder dat zij daarvoor in de problemen komen. De partij Wijchen Lokaal kwam met het idee, die op deze manier de gemeente een beetje veiliger wil maken.

ELBURG - Een boodschap doen tijdens het boodschappen doen? In Wijchen is dat nu een stuk makkelijker dankzij de HogeNood-app. De gemeente stelt samen met lokale ondernemingen een aantal toiletten beschikbaar voor het publiek, zodat vooral invaliden zich meer welkom moeten voelen in het centrum.

WIJCHEN - Een vuurwerkverbod in Wijchen? Volgens D66 een belangrijke discussie. De partij roept het college op om te laten weten wat zij van een mogelijk verbod vindt, zodat de raad in debat kan gaan.

OVERASSELT - Delen van de Hatertse en Overasseltse Vennen gingen van een dor, kleurloos landschap naar een groen, weeldering stukje natuur. Zes jaar geleden kwam de provincie in actie toen bleek dat de biodiversiteit in het natuurgebied flink onder druk stond. Na ingrijpende maatregelen om verdroging in het gebied tegen te gaan, is de natuur nu weer voldoende hersteld.

WIJCHEN - Bewoners van de Kasteellaan in Wijchen kunnen eindelijk in hun handen wrijven. De vier Amerikaanse eiken die voor de deur staan, worden gekapt. De bomen zorgen voor te veel overlast, wat al jarenlang frustraties met zich meebrengt.

WIJCHEN - Zorgaanbieder Rondom Wijchen wordt per 1 januari 2020 opgeheven. De organisatie is te complex en daarbij komen er opnieuw veranderingen vanuit Den Haag waardoor het college en de organisatie zelf vinden dat deze vorm moet stoppen.

WIJCHEN - Inwoners uit Wijchen die vanuit de bijstand naar een voltijdsbaan stromen gaan er niet op achteruit. Dat blijkt uit onderzoek dat het Nibud heeft gedaan.

WIJCHEN - De gemeente Wijchen is begonnen met handhaving op recreatiepark De Wighenerhorst. Van de 109 recreatiewoningen wordt 51 procent in strijd met het bestemmingsplan gebruikt. Permanent wonen op het park mag niet. De gemeente wil een 'vitaal vakantiepark'.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend