Logo De Belofte

West Maas en Waal

Aantal inwoners

19.000

Beloften

Gemeente statistieken

WAMEL - Het zomerreces zit er ook in de gemeente West Maas en Waal nu wel echt op. Daarom heeft ExtraFM de draad weer opgepakt, met een nieuwe aflevering van 'De Belofte'.

BENEDEN-LEEUWEN - De Regio Rivierenland wil zelf glasvezel aanleggen in het buitengebied. Maar is dat nog wel nodig nu er twee commerciële aanbieders in het gebied actief zijn? De gemeente Buren stapte uit het project en daar worden de kabels ondertussen al getrokken, zonder overheidssteun. De overige zeven gemeenten buigen zich nu over de vraag of zij doorgaan.

APPELTERN - Bert's Animalfarm in Appeltern moet meer helderheid geven over de verwachte extra stikstofuitstoot en de compensatie daarvan. Dan pas wil de gemeente West Maas en Waal het ontwerp bestemmingplan in procedure brengen. Dat heeft de gemeente laten weten.

WAMEL - Luister de derde uitzending van 'De Belofte' van ExtraFM terug. De lokale omroep van West Maas en Waal besteedt in dit radioprogramma aandacht aan de politiek van de gemeente West Maas en Waal.

BENEDEN-LEEUWEN - Maandag was de officiële start van de aanleg van twee zonneparken in Beneden-Leeuwen. Wethouder Ton de Vree en Roland Pechtold van GroenLeven boorden de “eerste” paal de grond in voor het zonnepark. GroenLeven verwacht dat de parken binnen 3 maanden gereed zijn. De groene energie die de parken opwekken is voldoende voor zo’n 1.700 huishoudens. Wethouder Ton de Vree: ‘Goed dat het eindelijk zo ver is! Zo zetten we toch weer een mooie stap naar een duurzaam West Maas en Waal’.

TIEL - Snel internet voor het buitengebied in Rivierenland gaat er komen. De afgelopen weken hebben inwoners van kleine kernen en de buitengebieden van de gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel zich aangemeld voor het glasvezelproject van Regio Rivierenland met Digitale Stad.

WAMEL - Luister de tweede uitzending van 'De Belofte' van ExtraFM terug. De lokale omroep van West Maas en Waal besteedt in dit radioprogramma aandacht aan de politiek van de gemeente West Maas en Waal.

NETTERDEN - Wethouders van acht gemeenten in het Rivierengebied luiden bij minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge de noodklok over de financiële tekorten in de zorg.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend