Logo De Belofte

West Maas en Waal

Aantal inwoners

19.000

Beloften

Gemeente statistieken

WAMEL - Tijd voor een nieuwe update over het wel en wee in de gemeente West Maas en Waal. Op ExtraFM weer een nieuwe aflevering van 'De Belofte'. Luister 'm hieronder.

BEUNINGEN - Nu de fusie tussen Druten en Wijchen steeds dichterbij komt laait ook de discussie in omliggende gemeenten weer op om niet als kleintje achter te blijven. De VVD in Beuningen roept het college van burgemeester en wethouders op om het gesprek aan te gaan en aan te haken bij de fuserende buren.

WIJCHEN - Tussen de Maas en de Waal een giga-gemeente vormen door vijf gemeenten samen te voegen. Bijna 300 vierkante kilometer en meer dan 120.000 inwoners groot. Een bizar plan? De grootste partij in de gemeenteraad van Wijchen ziet het als een serieuze optie.

BENEDEN-LEEUWEN - Rene Cruijsen (60) is sinds een paar weken de nieuwe wethouder in West Maas en Waal. Hij is voorgedragen door de VVD en volgt Sander Bos op die inmiddels wethouder is in Houten.

WAMEL - Tijd voor een nieuwe update over het wel en wee in de gemeente West Maas en Waal. Op ExtraFM weer een nieuwe aflevering van 'De Belofte'. Luister 'm hieronder.

DREUMEL - Wethouder Ans Mol van de gemeente West Maas en Waal heeft deze week twee afspraken bij de rechter. Afgelopen dinsdag was ze in Den Haag bij de Raad van State en donderdag is ze bij de bestuursrechter in Arnhem. Haar doel: het voorlopig stopzetten van de stort van granuliet bij Dreumel.

TIEL - Het is voor veel gemeentes in het Rivierengebied nog lastig om een compleet beeld te krijgen van de schade voor gesubsidieerde instellingen als gevolg van de coronacrisis. Omroep Gelderland vroeg deze gemeentes of zij konden vertellen wat de schade is voor zwembaden, musea en bibliotheken die deels afhankelijk zijn van gemeentelijke subsidies. Ongeveer de helft van de benaderde gemeentes heeft gereageerd.

DREUMEL - De gemeente West Maas en Waal stapt naar de rechter om het besluit van de minister van Infrastructuur en Waterstaat over de stort van granuliet bij Dreumel aan te vechten. De gemeente wil dat de stort gestopt wordt, maar de minister heeft onlangs laten weten geen aanleiding te zien om dat tegen te gaan.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend