Logo De Belofte

Wageningen

Aantal inwoners

38.500

Beloften

Gemeente statistieken

WAGENINGEN - Netwerkverband Welsaam waarschuwt de gemeente Wageningen niet te bezuinigen op laagdrempelige sociale hulp en ondersteuning. "Want dan snijdt de gemeente zichzelf in de vingers en zal ze met veel hogere kosten opgezadeld worden", zegt penvoerder Esther van der Zee.

WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat extra tijd nemen om een sluitende begroting op te stellen. De financiƫle uitdaging is zo groot dat het de gemeente niet lukt om komende november al een dichtgetimmerd plan bij de provincie Gelderland in te leveren.

WAGENINGEN - Wageningen heeft nog geen nieuwe wethouder. Kandidaat Leo Bosland twijfelt of hij de taak op zich moet nemen. Hij zou eigenlijk dinsdagavond geĆÆnstalleerd worden, maar heeft bedenktijd aangevraagd. De gemeenteraad is namelijk verdeeld over zijn geschiktheid.

WAGENINGEN - De visie voor het buitengebied van Wageningen is door de gemeenteraad aangenomen. De Stadspartij wilde stemming erover uitstellen, omdat er niet voldoende overlegd zou zijn met burgers. Maar daar waren bijna alle andere partijen het niet mee eens. Alleen SP Wageningen ging daar in mee.

WAGENINGEN - Wageningen wil bestaande wegen aanpakken om het fileleed rondom de Wageningen Universiteit te verminderen. De gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met dat voorstel van het college. De raad geeft wel enkele aandachtspunten mee aan de provincie, die uiteindelijk moet beslissen hoe het fileprobleem wordt aangepakt.

WAGENINGEN - GroenLinks Wageningen schuift Leo Bosland naar voren als nieuwe wethouder voor de stad. Hij werd onlangs in de gemeente Heumen nog weggestuurd na een crisis in de coalitie.

WAGENINGEN - Hoe komt het buitengebied er straks uit te zien? In Wageningen komen ze daar niet uit. Er ligt een visie voor het buitengebied op de politieke tafel, maar die is volgens de lokale Stadspartij niet voldoende met burgers uitgewerkt. Dus moet besluitvorming minimaal een half jaar uitgesteld worden, stelt de partij.

WAGENINGEN - De gemeenteraad van Wageningen wil geen biomassacentrales en roept de samenwerkingskoepel Regio Foodvalley op eventuele plannen daarvoor te schrappen.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend