Logo De Belofte

Voorst

Aantal inwoners

24.000

Beloften

Gemeente statistieken

VOORST - Oude IJsselstreek verleent medewerking aan de ontwikkeling van een nieuw landgoed nabij de Marmelhorstweg en de Grensweg in Voorst. Met de realisatie van de 'woning met allure' moet het gebied rondom Engbergen aantrekkelijk blijven.

TWELLO - Een meevaller voor inwoners van de gemeente Voorst. Ze krijgen deze week 119,85 euro op hun rekening gestort van waterbedrijf Vitens.

ZUTPHEN - Jongeren uit de gemeente Zutphen die om wat voor reden dan ook vastlopen, kunnen binnenkort weer aankloppen bij 2GetThere. Ze krijgen dan hulp van een coach. De kans is groot dat meer Gelderse jongeren hier gebruik van kunnen maken, want het project maakt waarschijnlijk volgend jaar een regionale doorstart.

TWELLO - De titel 'Groenste dorp van Nederland' hebben ze al in de pocket. Maar daar laat Twello het niet bij zitten. De gemeente Voorst, waar Twello onder valt, is nu in de race om 'Groenste gemeente van Europa' te worden. Met een toer langs bijzondere plekken hoopt de gemeente de internationale jury te imponeren.

TWELLO - Het college van Voorst moet aandringen op aangepaste wet- en regelgeving voor gevaarlijke afvalstromen bij de organen die deze regels opstellen en handhaven. Met een motie, die gesteund werd door alle partijen, riep de gemeenteraad daar maandagavond toe op. De aanleiding is de brand bij afvalverwerker Attero in maart.

ARNHEM - De eikenprocessierups veroorzaakt dit jaar veel overlast. Toch blijft het merendeel van de dorpen en steden in Gelderland eiken aanplanten, blijkt uit een rondgang van Omroep Gelderland langs alle gemeenten.

VOORST - Het plan om 125 eikenbomen neer te zetten aan de Rijksstraatweg in Voorst gaat niet door. De eikenprocessierups is de boosdoener: de lokale partij Voorster Belang zag de overlast van de harige rups steeds groter worden en riep inwoners op te protesteren. Na verschillende bewonersbijeenkomsten en een online petitie die door 300 mensen werd getekend, trok de gemeente het beplantingsplan terug.

TWELLO - Arjen Lagerweij heeft een debat over zijn functioneren overleefd. In de raad van de gemeente Voorst werd hij stevig aan de tand gevoeld over zijn twee petten - die van ondernemer en wethouder - en hoe hij deze gescheiden houdt nu zijn eigen gemeente voornemens is hem een dwangsom op te leggen vanwege geluidsoverlast bij zijn horecazaak.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend