Logo De Belofte

Rheden

Aantal inwoners

43.500

Beloften

Gemeente statistieken

VELP - De beoogde snelfietsroute Arnhem-Dieren wordt mogelijk toch doorgetrokken door Velp. Ondanks dat de gemeente Rheden dit na bewonersoverleg niet lijkt te willen. De regie overnemen en de volledige snelfietsroute alsnog realiseren is nu één van de opties, laat gedeputeerde Christianne van der Wal weten.

DE STEEG - Brugklassers uit Rhedense gezinnen met een minimaal inkomen kunnen vanaf nu standaard aanspraak maken op een gratis smartphone. De pilot van dit jaar beviel goed en wordt voortgezet.

VELP - Alle arbeidsmigranten die in isolatie zaten op een schip in Arnhem zijn hersteld en teruggekeerd naar hun wooncomplex in Velp. Dat meldt de gemeente Arnhem zaterdagmiddag. Zonder klachten mogen zij volgens de gemeente 'direct de volgende dag weer aan het werk'.

DIEREN - Op het voormalig mavo-terrein aan de Imboslaan in Dieren moeten woningen komen. Nadat het vorige plan naar de prullenbak ging vanwege bezwaren uit de omgeving, kan ook de huidige opzet op weinig gejuich van omwonenden rekenen, bleek tijdens de raadsvergadering. 'Teleurstellend', vindt wethouder Ronald Haverkamp.

RHEDEN - Gebruikers van de gemeentelijke sportaccommodaties (sporthallen, gymzalen, sportvelden en zwembaden) in de gemeente Rheden hoeven tijdelijk geen huur te betalen. De huur vanaf 16 maart tot en met april wordt terugbetaald en de facturen voor de periode daarna worden niet gestuurd tijdens de hele coronacrisis

VELP - Het bedrijventerrein De Beemd Noord in Velp wordt opgeknapt. Daar stelde de gemeenteraad dinsdagavond het benodigde budget voor beschikbaar. In totaal gaat er 1,5 miljoen euro in het project zitten.

RHEDEN - Het gaat steeds slechter met de insecten. Daarom kiest gemeente Rheden voor meer biodiversiteit en gaat daarom een aantal gazons minder vaak maaien. Er wordt vanaf nu nog maar twee keer per jaar gemaaid.

DE STEEG - Een vrijwillige eigen bijdrage in de jeugdzorg vragen van gebruikers mag niet. Dat concludeert de gemeente Rheden die deze mogelijkheid onderzocht. Dat had moeten helpen om de alsmaar stijgende zorguitgaven het hoofd te bieden.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend