Logo De Belofte

Rheden

Aantal inwoners

43.500

Beloften

Gemeente statistieken

DE STEEG - De Werkgroep Jaarrekening, die de financiën over het afgelopen jaar van de gemeente Rheden controleert, is opnieuw kritisch over het tijdspad dat de gemeente bewandeld heeft. Sommige stukken kwamen aan de late kant of zijn er nog niet en dat is niet voor het eerst.

DE STEEG - De gemeenteraad van Rheden stoeit met zonnevelden en windenergie. Dat bleek woensdagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Windenergie komt er de komende twee jaar niet, maar velden met zonnepanelen die op draagvlak van de inwoners kunnen rekenen zijn niet uitgesloten.

DE STEEG - Uit een e-mail van de VVD blijkt dat de Rhedense coalitiepartijen voorafgaand aan het begrotingsdebat met elkaar hebben afgestemd geen enkel voorstel van de oppositie te steunen. "Heel dom", reageert Yola Hopmans, die het interne bericht per ongeluk naar al haar mede-fractievoorzitters stuurde.

ARNHEM - De woningmarkt in de regio Arnhem-Nijmegen staat onder toenemende druk. Huizen staan steeds korter te koop, waarbij de prijzen stijgen. Voor de lange termijn zijn er onvoldoende concrete plannen om die problemen het hoofd te bieden. Dat blijkt uit cijfers van adviesbureau Companen.

DE STEEG - Het beleid voor toezicht en handhaving in de gemeente Rheden voldoet niet aan wettelijke eisen en kwaliteitscriteria. Bij gebrek aan sturing bepalen medewerkers zelf hun werkzaamheden. Dat concludeert de rekenkamer in haar rapport. "Ik las het met schaamrood op de kaken", erkent fractievoorzitter Magda Rook (GPR Burgerbelangen).

VELP - Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden heeft café De Sok in Velp per direct gesloten. Alle vergunningen zijn ingetrokken. De uitbater is zelf de afgelopen tijd meerdere malen veroordeeld, hield zich niet aan de sluitingstijden en veroorzaakte geluidsoverlast, volgens de gemeente.

DE STEEG - Vanaf 1 juli gaan inwoners van de gemeente Rheden betalen voor bepaalde afvalstromen. Was het op laten halen van grofvuil eerst nog gratis, dat wordt nu 15 euro per kubieke meter. En ook voor het wegbrengen van afval naar het recycleplein in Doesburg gaan tarieven gelden.

DE STEEG - Rheden is vorig jaar bijna een kwart van haar vermogen kwijtgeraakt. Het jaarresultaat past in het beeld van oplopende tekorten en afwijkende begrotingen dat de gemeente de afgelopen jaren kende. Toch vielen de resultaten opnieuw niet mee. Liefst 8,2 miljoen euro moest er uit de spaarpotjes worden gehaald om de kosten te dekken.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend