Logo De Belofte

Rheden

Aantal inwoners

43.500

Beloften

Gemeente statistieken

SPANKEREN - Net als vorig jaar zal wethouder Ronald Haverkamp het jaarlijkse ondernemerscafé van de gemeente Rheden openen. Dit keer zal het plaatsvinden op woensdag 9 oktober vanaf 19.00 uur bij Thomassen Transport in Spankeren.

DE STEEG - Om inwoners beter en sneller te helpen werkt de gemeente Rheden vanaf maandag 2 september alleen nog maar op afspraak. Zomaar bij de gemeente binnenlopen is dus niet meer mogelijk.

VELP - Sportcombinatie Rheden ontvangt van de gemeente een eenmalige bijdrage van 5000 euro voor het herstel van Sportpark IJsselzicht. Het college van Rheden is namelijk van mening dat de schade aan het complex is veroorzaakt onder bijzondere omstandigheden. Rheden vindt het belangrijk dat inwoners kunnen blijven voetballen.

ELLECOM - Delen van Gelderland worden geteisterd door de eikenprocessierups. Rheden zet op verschillende plekken in de gemeente matrixborden in om voorbijgangers te waarschuwen.

DE STEEG - De gemeente Rheden komt structureel miljoenen tekort op haar begroting. Dat wordt opgelost door de spaarpotjes aan te spreken. Die raken snel leeg op dit moment. Voor 2020 moeten er structurele bezuinigingen komen. Wethouder Klomberg: 'Anders gaan we het niet redden.'

DE STEEG - De gemeente Rheden onderzoekt de inzet van 'praktijkondersteuners jeugd' bij huisartsen. Dat heeft de gemeenteraad deze week besloten. De gemeente hoopt dat dat doorverwijzingen voorkomt en leidt tot snellere hulpverlening en een halt op de alsmaar oplopende kosten voor jeugdzorg.

DE STEEG - Er is in de gemeente Rheden niet zo'n groot enthousiasme om buurman Arnhem te helpen met de komst van het Eurovisiesongfestival naar GelreDome. Er was dinsdagavond geen meerheid voor het voorstel om Arnhem te helpen.

DE STEEG - Op Coming-Outdag zal jaarlijks de regenboogvlag gehesen worden in de gemeente Rheden. Ook zal burgemeester Carol van Eert een memo opstellen met maatschappelijke partners om het beleid voor de LHBTI+-gemeenschap binnen de gemeente in kaart te brengen. Dat besloot de gemeenteraad dinsdagavond na een voorstel van PvdA, D66 en GroenLinks.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend