Logo De Belofte

Overbetuwe

Aantal inwoners

47.500

Beloften

Gemeente statistieken

SLIJK-EWIJK - De gemeente Overbetuwe verwacht na de zomer te beginnen met de ontwerpfase van Landschapspark De Danenberg. Ook wil de gemeente na de zomer in gesprek met omwonenden. Dit werd bekend gemaakt tijdens een informatieavond op 30 juni over het park. Deze is bedoeld als groene buffer tussen Slijk-Ewijk en Oosterhout, om verdere verstedelijking vanuit bedrijvenpark Park 15 richting Slijk-Ewijk te voorkomen.

ELST - Het is deze dinsdag precies zeventig jaar geleden dat de eerste Molukkers arriveerden in Elst. Om stil te staan bij de emotionele familiegeschiedenis organiseren hun kleinkinderen een herdenkingstocht. Ook de burgemeester is van plan op een later moment eer te betonen aan de eerste generatie Molukkers in haar gemeente.

ELST - Om stil te staan bij het leed van Joodse gezinnen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Elst naar vernietigingskampen zijn gedeporteerd, plaatst de gemeente een viertal Stolpersteine. De herdenkingsstenen worden gelegd voor huizen waar de slachtoffers woonden. Het biedt nabestaande Carlo Bachrach hoop: ‘Dit is een bijdrage aan een groter bewustzijn.’

ELST - GroenLinks Overbetuwe krijgt een nieuwe fractievoorzitter. Hanno Krijgsman legt die taak per 1 april neer, en vertrekt op 1 juli helemaal uit de gemeenteraad. Hij wordt als fractievoorzitter opgevolgd door raadslid Rik van den Dam.

ELST - De bouw van een nieuwe spoortunnel in Elst heeft - tot grote frustratie van omwonenden - voor meer overlast gezorgd dan in eerste instantie werd beloofd. Dat staat in een rapport van Cor Coenrady Consultancy. Nu er een nieuwe bouwperiode aan komt, hoopt de lokale politiek dat het de volgende keer beter verloopt.

ELST - Elf gemeenten met een grote Molukse gemeenschap roepen de regering deze week op het leed te erkennen dat Molukkers is aangedaan nadat ze naar Nederland kwamen. Overbetuwe deed niet mee aan de actie, terwijl daar wel veel Molukkers wonen. Nu pleiten raadsleden er niet alleen voor alsnog die boodschap te onderschrijven, maar ook om een speciaal monument te bouwen.

ELST - Rijnstate start in juni met de bouw van een ziekenhuis in Elst. De nieuwe vestiging vervangt de verouderdere locaties in Velp en Arnhem-Zuid. Begin 2023 hoopt de kliniek haar deuren te kunnen openen.

ELST - Er moeten honderden nieuwe huizen verrijzen in Overbetuwe. Een prima streven, vindt de gemeenteraad. Maar voor veel politici mag de langetermijnplanning wel wat scherper. Zo willen ze dat er meer sociale huur komt en hopen ze dat creatieve woonvormen zoals tiny houses een prominent plekje krijgen in de gemeente.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend