Logo De Belofte

Overbetuwe

Aantal inwoners

47.500

Beloften

Gemeente statistieken

ELST - Inwoners en ondernemers van de gemeente Overbetuwe hoeven de komende tijd even geen gemeentelijke belastingen te betalen vanwege de coronacrisis. Ondernemers kunnen op aanvraag drie maanden uitstel krijgen, inwoners krijgen automatisch vier maanden.

DODEWAARD - Langs de A15 tussen Dodewaard en Zetten moet een windpark verrijzen. De gemeenten Overbetuwe en Neder-Betuwe gaan daarvoor samen aan de slag. Het park moet stroom gaan leveren aan tienduizenden huishoudens en bedrijven.

ELST - Overbetuwe is bereid om alleenreizende vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen een nieuw thuis te bieden. Daarmee geeft ze gehoor aan een noodkreet van landelijke belangenorganisaties om ruim 500 minderjarige asielzoekers in Nederland op te vangen.

ELST - Overbetuwe zet dit jaar koolmezen, vleermuizen, kevers en wespen in tegen de eikenprocessierups. Om de natuurlijke vijanden van de jeukrups aan te trekken, hangt de gemeente in het voorjaar tachtig nestkasten op en experimenteert ze met biologische bermbegroeiing.

ELST - Samen met leerlingen, hun leraren en omwonenden stelde de gemeente een voorlopig ontwerp op van het gebied rondom het nieuwe Over Betuwe College. Met outdoor fitnessapparatuur, een amandelboomgaard en ruimte voor biologielessen in de buitenlucht is de middelbare school groener dan ooit.

ELST - Zorginstelling Safehouse-Schoonschip heeft weer geen groen licht gekregen om een tweede tehuis voor ex-verslaafden te openen in Elst. Wethouder Rob Engels reageert teleurgesteld: ‘Ik heb een hoge pet op van deze zorgpartij, jammer dat ze zo lastig een tweede plek vindt.’

ELST - De burgemeester van Overbetuwe stelde woensdagavond een bedrag van ruim 13.000 euro beschikbaar om te besteden aan noodhulp voor aardbevingsslachtoffers op Ambon. Ze overhandigde een speciale cheque aan de lokale Molukse gemeenschap, die zelf ook 7000 euro bij elkaar wist te sprokkelen met een collecte.

ELST - Overbetuwe start volgende maand een onderzoek naar de hoeveelheid gastarbeiders in de regio. Daarmee controleert ze ook hoe afhankelijk lokale bedrijven zijn van hun werk. Naar aanleiding van de resultaten moet er nieuw beleid worden gemaakt voor de huisvesting van deze werkers.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend