Logo De Belofte

Overbetuwe

Aantal inwoners

47.500

Beloften

Gemeente statistieken

ELST - Drank- en drugsgebruik onder jongeren moet steviger worden aangepakt, zo vindt de gemeente Overbetuwe. Daarom start ze de komende tijd met een hoop nieuwe voorlichtingscampagnes. De lokale politiek is enthousiast, maar een aantal kritische raadsleden vindt dat de plannen wel wat ambitieuzer mogen.

ELST - Inwoners kunnen vanwege corona niet direct inspreken tijdens raadsvergaderingen van de gemeente Overbetuwe. Omdat alle meetings nu zonder publiek plaatsvinden, moeten burgers een filmpje of een brief sturen als ze een probleem willen aankaarten. Dat is volgens een aantal raadsleden funest voor de lokale democratie.

ELST - Automobilisten rijden met een rotgang door de Aurelius in Elst, stellen bezorgde buurtbewoners. Ze zijn als de dood dat een van hun kinderen iets overkomt in de straat. Daarom pleiten ze bij de gemeente Overbetuwe voor meer verkeersveiligheid.

ELST - Er komt een coronateststraat in Elst. Daar wordt gestart met twee lijnen, zodat er per dag 260 mensen getest kunnen worden. Het is de zesde teststraat in Gelderland-Midden.

ELST - Rijnstate opent over drie jaar een nieuw ziekenhuis in Elst. Doel is om zorg in de regio Arnhem-Nijmegen een stuk toegankelijker te maken. Volgende maand behandelt de gemeente Overbetuwe de plannen. Is er vervolgens niemand die bezwaar heeft, dan opent het gebouw begin 2023 de deuren.

ELST - De gemeente Overbetuwe krijgt er 350 nieuwe, betaalbare woningen bij, bedoeld voor starters en mensen met middeninkomens. Als alles volgens plan verloopt, worden de eerste huizen in 2022 gebouwd.

ELST - Woonwagenbewoners in Overbetuwe krijgen binnenkort nieuwe standplaatsen voor hun wagens. Naar aanleiding van een behoefte-onderzoek heeft de gemeente twee nieuwe locaties aangewezen. De verwachting is dat ze in 2022 klaar zijn voor gebruik.

ELST - De verkeerssituatie op de dijken in Overbetuwe is levensgevaarlijk, zo stelt GroenLinks. De lokale fractie roept de gemeente op om er zo snel mogelijk iets aan te doen, zodat mensen weer onbekommerd kunnen genieten van de fiets- en wandelroutes.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend