Logo De Belofte

Overbetuwe

Aantal inwoners

47.500

Beloften

Gemeente statistieken

ELST - Overbetuwe geeft geld voor een aantal ontwikkelingsprojecten om noodhulp te bieden aan slachtoffers van de aardbeving op de Molukken. De lokale Molukse gemeenschap had graag een donatie van 10.000 euro gezien, maar legt zich neer bij de nieuwe oplossing om een grimmige sfeer te voorkomen.

ELST - Gelderse Molukkers organiseren massaal acties en lobbyen bij hun gemeenten om geld in te zamelen voor slachtoffers van de verwoestende aardbeving op de Molukken. Waar de ene gemeenteraad zonder aarzeling duizenden euro's doneert, gaat het bij de andere niet bepaald van een leien dakje.

ELST - Veel woede en verdriet tijdens de gemeenteraadsvergadering in Elst. De raad van Overbetuwe stelt geen 10.000 euro beschikbaar voor slachtoffers die getroffen zijn door de aardbeving op de Molukken. De gemoederen in het publiek liepen dinsdagavond hoog op na de stemming, waardoor de vergadering tijdelijk werd geschorst.

HERVELD - Wethouder Horsthuis-Tangelder heeft donderdag een sloopkogel in de voordeur van het dorpshuis in Herveld geslingerd. Daarmee luidde hij de sloop van het oude pand in. Eind volgend jaar moet er een nieuw dorpshuis staan.

ZETTEN - Middelbare scholieren van het Hendrik Pierson College in Zetten krijgen speciale ‘ondermijningscolleges’ om te voorkomen dat de jongeren verstrikt raken in de criminele onderwereld. Volgens Platform Veilig Ondernemen is dat hoognodig, omdat zelfs op de meest prestigieuze scholen leerlingen worden geronseld door drugscriminelen.

ELST - Inwoners van de gemeente Overbetuwe betalen in 2020 zo’n 62 euro meer aan afvaltarieven. Burgers die hun afval fatsoenlijk recyclen, betalen daarentegen minder.

ELST - In de wijk Westeraam in Elst komen toch geen ex-verslaafden. Zorginstelling Safehouse Schoonschip trekt zich terug uit de wijk. De plannen voor een woning met ex-verslaafden zorgden voor veel onrust in de buurt.

ELST - De gemeente Overbetuwe verzoekt de eigenaar van de Vriezenenck in Elst de 55 bomen in het groengebied te laten staan. Een mogelijke kap zorgde eerder dit jaar voor veel ophef bij de raad, waarna partijen een motie indienden voor het behoud van de natuur.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend