Logo De Belofte

Overbetuwe

Aantal inwoners

47.500

Beloften

Gemeente statistieken

ELST - Door weer en wind trokken Molukse jongeren in Elst een hele week langs de deuren met hun collectebus. Daarmee haalden ze een paar duizend euro op voor slachtoffers van de aardbeving op Ambon.

ELST - Weinig Overbetuwenaren gebruiken lachgas en dus acht de gemeente het niet nodig een verbod op het gebruik ervan in te stellen. Wél blijft Overbetuwe waakzaam voor een waterbedeffect vanuit Arnhem en Nijmegen, waar lachgas sinds kort niet meer is toegestaan.

ELST - De gemeente Overbetuwe lanceerde in november een mobiele app om burgers in de bijstand aan een baan te helpen. Inmiddels hebben meer dan 150 van de ongeveer 700 bijstandsgerechtigden de applicatie in gebruik.

ELST - Overbetuwe trekt tijdelijk de stekker uit haar plannen om de jeugdzorg beter te organiseren. Het kabinet wil jeugdzorg namelijk niet meer lokaal, maar regionaal regelen. 'Totdat er een definitieve wetswijziging is, is de toekomst nog te onzeker voor ons’, zegt wethouder Rob Engels.

ELST - Fractievoorzitters van D66, PvdA en Burgerbelangen Overbetuwe werken op eigen initiatief samen met de Molukse gemeenschap om geld in te zamelen voor slachtoffers van de aardbeving op Ambon. Zo organiseren ze een benefietdiner met Molukse specialiteiten en stellen ze een Moluks-Overbetuws kookboek samen.

ELST - Overbetuwe geeft geld voor een aantal ontwikkelingsprojecten om noodhulp te bieden aan slachtoffers van de aardbeving op de Molukken. De lokale Molukse gemeenschap had graag een donatie van 10.000 euro gezien, maar legt zich neer bij de nieuwe oplossing om een grimmige sfeer te voorkomen.

ELST - Gelderse Molukkers organiseren massaal acties en lobbyen bij hun gemeenten om geld in te zamelen voor slachtoffers van de verwoestende aardbeving op de Molukken. Waar de ene gemeenteraad zonder aarzeling duizenden euro's doneert, gaat het bij de andere niet bepaald van een leien dakje.

ELST - Veel woede en verdriet tijdens de gemeenteraadsvergadering in Elst. De raad van Overbetuwe stelt geen 10.000 euro beschikbaar voor slachtoffers die getroffen zijn door de aardbeving op de Molukken. De gemoederen in het publiek liepen dinsdagavond hoog op na de stemming, waardoor de vergadering tijdelijk werd geschorst.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend