Logo De Belofte

Overbetuwe

Aantal inwoners

47.500

Beloften

Gemeente statistieken

ELST - Salma Bensiali werd woensdagochtend verrast op school door de Overbetuwse burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. De 11-jarige basisscholier is benoemd tot de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente.

ELST - Overbetuwe wil een nieuw boerenbeleid invoeren: veehouders die hun dieren alleen in de stal hebben staan en niet buiten, mogen hun boerderij uitbreiden. De gemeente verwacht in ruil daarvoor wel iets terug van de gemeenten: een meer leefbare omgeving.

ELST - Afval van samenwerkende basisscholen binnen De Zon in Elst wordt straks voor het eerst gescheiden. Daarop besloot de gemeente om het vuil voor de scholen ook op te halen. Het is een proef die deze dinsdag van start is gegaan.

ELST - De provincie heeft in totaal 126 bezwaarschriften, ook wel zienswijzen, binnengekregen over de Railterminal Gelderland. Tot vorige week donderdag konden die zienswijzen worden ingediend. Dit najaar neemt Provinciale Staten een definitieve beslissing over de Railterminal.

HOMOET - Jan van Baal (71) stopt als wethouder in de gemeente Overbetuwe. Hij vervulde die functie de afgelopen zeven jaar.

ELST - ‘Zorgmedewerkers krijgen niet eerlijk betaald’, stellen de PvdA en de lokale partij BOB van de gemeente Overbetuwe. Omdat de rekensom voor de prijzen niet zou kloppen met landelijke afspraken, hebben de partijen vragen gesteld.

ELST - Overbetuwe heeft een nieuwe burgemeester. Patricia Hoytink-Roubos is donderdagavond officieel geïnstalleerd door Commissaris van de Koning John Berends.

ELST - 'Ik heb geen goed woord over voor het proces dat de provincie heeft gevoerd. Het open oor van de provincie zat met cement dichtgestopt', zegt Aad Noordermeer van BOB in de gemeenteraad van Overbetuwe. Noordermeer is een van de schrijvers van een zienswijze die naar de provincie gaat. De bezwaren in die brief worden door de gehele gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders gesteund.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend