Logo De Belofte

Overbetuwe

Aantal inwoners

47.500

Beloften

Gemeente statistieken

ELST - Het hoogste punt van het nieuwe Overbetuwse gemeentehuis is bereikt: de constructie van het pand in Elst staat. De verwachting is dat burgers medio 2020 hun paspoorten en trouwaktes als vanouds kunnen ophalen nadat het is afgebouwd.

VALBURG - Gedeputeerde Staten kiezen voor het starten van een openbare aanbesteding voor de aanleg en exploitatie van Railterminal Gelderland bij Valburg. In een openbare aanbesteding kunnen marktpartijen inschrijven voor het realiseren en exploiteren van de railterminal.

ZETTEN - Sportclubs in Zetten maken zich zorgen, omdat de toekomst van hun geliefde zwembad De Leygraaf nog steeds onzeker is. De toekomstige eigenaar van het pand kan het geld voor een hoognodige renovatie namelijk niet alleen bij elkaar sprokkelen.

ELST - Elst krijgt een nieuw ‘multifunctioneel sportcentrum’ bij het station ter vervanging van sporthal/zwembad De Helster. Hoewel de raad enthousiast is over de locatie en het feit dát er een nieuw centrum komt, blijven partijen vallen over de benodigde investering van 22 miljoen.

OOSTERHOUT - De grond van chaletpark Tergouw in Oosterhout wordt onderzocht op de aanwezigheid van asbest. Tot grote frustratie van bewoners komen plannen voor een nieuw energienet daardoor mogelijk stil te liggen.

ELST - Binnenkort wordt duidelijk of de gemeente Overbetuwe of de provincie Gelderland een vergunning gaat verlenen voor de Railterminal Gelderland (RTG). Die afspraken gaan onder andere over de beperking van overlast voor omwonenden. Tijdens een extra vergadering overlegt de raad op 21 augustus wat de beste keuze is voor de burger.

ELST - Zo'n 6.300 bewoners van Overbetuwe krijgen aankomende week een uitnodiging van de gemeente om mee te doen aan een enquête. De gemeente wil op die manier peilen of inwoners tevreden zijn met hun leven in Overbetuwe.

ELST - De Lokale partij Gemeentebelangen Overbetuwe (GBO) stelt vragen over de nieuwe zorgplannen van wethouder Rob Engels. Engels wil voorkomen dat met name hulpbehoevende jongeren in een onnodig zwaar zorgtraject terechtkomen.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend