Logo De Belofte

Overbetuwe

Aantal inwoners

47.500

Beloften

Gemeente statistieken

ELST - Organisaties die de afgelopen tijd flink getroffen zijn door de coronacrisis krijgen extra steun van de gemeente Overbetuwe. Daarmee ziet de toekomst van theater De KiK er een stuk rooskleuriger uit. Toch wil het plaatselijke cultuurhuis niet te vroeg juichen: "Nu de besmettingen weer oplopen, begint het wel weer spannend te worden."

ELST - Het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe is maandag geopend, maar een feestelijke onthulling zat er vanwege corona niet in. Hoewel ambtenaren staan te popelen om er een kijkje te nemen, moeten veel van hen het voor nu doen met een digitale rondleiding.

ELST - Na een grondige opknapbeurt opent het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe vanaf 13 juli haar deuren. Volgens de wethouder is het gebouw een stuk toegankelijker, groener en toekomstbestendiger dan het oude pand.

OOSTERHOUT - Van uitgestelde huwelijksvoltrekkingen tot het verbouwen van de gemeentebalies en van informatieborden tot het aanschaffen van schoonmaakdoekjes. Gemeenten zijn door corona opeens handenvol geld kwijt aan kosten waarop ze niet gerekend hadden. Dat blijkt uit een rondvraag bij Gelderse gemeenten door Omroep Gelderland.

ELST - De 10-jarige Julia Meeuwsen kreeg maandagochtend te horen dat ze de nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe wordt. Volgende maand start ze met haar ambitieuze politieke carrière.

ELST - GroenLinks en PvdA Overbetuwe maken zich zorgen over het feit dat er te weinig sociale huurwoningen gerealiseerd gaan worden in de gemeente Overbetuwe. Eind 2018 werd door de gemeenteraad afgesproken dat van alle woningen die nieuw worden gebouwd, minstens 30% sociale huurwoning moet zijn, maar nu hebben twee projecten prioriteit gekregen die niet aan die afspraak voldoen.

ELST - De toekomst van theater De KiK in Elst is onzeker. Vanwege corona-maatregelen is er minder ruimte voor bezoekers, waardoor de organisatie lastig haar hoofd boven water kan houden. Daarom vraagt het bestuur nu om financiële hulp van de gemeente.

ELST - In Reeth zijn mensen al jaren bang voor overlast van de toekomstige Railterminal Gelderland (RTG). Daarom stelt Overbetuwe nu voor om huizen die door de komst van het project minder waard worden, onder voorwaarden aan te kopen. Omwonenden vinden het geen slecht plan, maar volgens hen zitten er nogal wat haken en ogen aan de regeling van de gemeente.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend