Logo De Belofte

Oude IJsselstreek

Aantal inwoners

39.500

Beloften

Gemeente statistieken

VARSSEVELD - Om de smart industry in Oude IJsselstreek te bevorderen, heeft de gemeente plannen gemaakt om het bedrijventerrein Hofskamp-Oost in Varsseveld uit te breiden. Het terrein moet met 25 hectare vergroot worden en het nieuwe deel gaat Hofskamp-Oost III heten.

ETTEN - De Nieuwjaarsspeech van burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek stond maandagavond in het teken van het thema 75 jaar vrijheid. Komend jaar wordt daar op verschillende plekken in de gemeente bij stilgestaan.

ULFT - Handbalster Dione Housheer uit Ulft is door Oude IJsselstreek gehuldigd na het behalen van de WK-titel. De topsporter ontving een kunstwerk en werd onthaald met talloze felicitaties van oude bekenden.

ULFT - Wethouder Peter van de Wardt van gemeente Oude IJsselstreek stapt per direct op. Dat maakte hij donderdagavond bekend tijdens de raadsvergadering over het wel of niet stoppen met de sociale dienst Laborijn.

ULFT - Medewerkers van Laborijn proberen het gemeentebestuur op de valreep nog te overtuigen om toch niet uit Laborijn te stappen. Voor de raadsvergadering van de gemeente Oude IJsselstreek voeren zo'n dertig medewerkers samen met vakbond FNV actie.

GENDRINGEN - De gemeenteraad van Oude IJsselstreek moet donderdagavond een beslissing nemen over de door het college voorgestelde uittreding van Laborijn. De sociale dienst heeft de raadsleden echter bewust nog een brief gestuurd, want 'het raadsvoorstel geeft een beeld vanuit slechts één perspectief'.

GENDRINGEN - Oude IJsselstreek denkt voor een afkoopsom 'tussen de 2 en 4 miljoen euro' uit Laborijn te kunnen stappen, daar waar adviesbureau BDO uitgaat van een richtbedrag van 8,9 miljoen euro. 'Maar dat is een brutobedrag, de daadwerkelijke som zal lager zijn', zegt wethouder Ben Hiddinga van Oude IJsselstreek.

DOETINCHEM - Op korte termijn moet middels een onderzoek duidelijk worden wat de kosten zijn van uittreding van Oude IJsselstreek uit de sociale dienst Laborijn. Dat heeft het algemeen bestuur van Laborijn vrijdagochtend besloten. Oude IJsselstreek moet hier voor het einde van het jaar een besluit over nemen.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend