Logo De Belofte

Nijmegen

Aantal inwoners

174.500

Beloften

Gemeente statistieken

NIJMEGEN - Hoe is het om dakloos te zijn in Nijmegen? Om dat een beetje te ervaren bieden ex-daklozen een stadstour aan langs de plekken waar daklozen veel verkeren. Want ondanks alle vangnetten in Nederland kan het volgens hen iedereen overkomen om dakloos te worden.

NIJMEGEN - NEC krijgt meer tijd om op zoek te gaan naar investeerders die stadion De Goffert willen terugkopen van de gemeente Nijmegen. De club krijgt het niet voor elkaar om het stadion vóór 31 december van dit jaar te kopen. Daarom verlengt het Nijmeegse college de looptijd met anderhalf jaar tot 30 juni 2021. Die datum is volgens wethouder Velthuis wel een harde eis.

NIJMEGEN - Er zijn geen heilige huisjes als het gaat om bezuinigingen in Nijmegen. Dat gaven meerdere partijen aan tijdens de laatste raadsvergadering van het politieke seizoen woensdagavond. Die was minder rooskleurig dan gehoopt. De stad komt miljoenen tekort en geeft Den Haag daarvan de schuld. Schuldige of niet, er zal stevig gesneden moeten gaan worden.

NIJMEGEN - Zo'n 150 kinderen en ouders van basisschool De Buut in Nijmegen zijn woensdagmiddag in colonne naar het gemeentehuis gegaan om te protesteren tegen de voorgenomen sluiting van het pannaveldje op hun schoolplein.

NIJMEGEN - Hoe kon het zo verschrikkelijk misgaan? De gemeenteraad van Nijmegen buigt zich deze woensdagavond over die vraag. Er moet dit jaar 20 miljoen euro uit het spaarvarken van Nijmegen. Gevolgd door de komende jaren elk jaar 10 miljoen pijnlijke bezuinigingen.

NIJMEGEN - Kinderen mogen voorlopig blijven spelen op het sportveldje bij basisschool De Buut. De gemeente Nijmegen schort voorlopig de dwangsom van 10.000 euro op en roept de verschillende partijen op om nog eens met elkaar om de tafel te gaan.

NIJMEGEN - Ouders en leerlingen van basisschool De Buut in Nijmegen zijn boos op de gemeente. Die wil dat de school het naast de school liggende voetbalveldje binnen enkele weken sluit op straffe van een dwangsom van 10.000 euro. Want vier omwonenden hebben er last van.

NIJMEGEN - Bewoners van de Tweede Oude Heselaan in Nijmegen willen niet langer met gemeente overleggen over een oplossing voor de overlast van vrachtverkeer voor hun deur. Volgens de bewoners negeert het stadsbestuur hun belangrijkste bezwaren.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend