Logo De Belofte

Nijmegen

Aantal inwoners

174.500

Beloften

Gemeente statistieken

NIJMEGEN - Het Nijmeegse college van burgemeester en wethouders wil de openingstijden van nachtwinkels verruimen. Ook wil het college standplaatsen buiten het centrum toestaan om 's nachts tijdens de Vierdaagse bijvoorbeeld frisdrank te verkopen.

NIJMEGEN - Het Rijk van Nijmegen viert en herdenkt 75 jaar vrijheid de komende maanden met meer dan 50 activiteiten. Het programma is deze woensdag gepresenteerd door de bestuurders van de deelnemende gemeenten.

NIJMEGEN - Schaatsen bij het Triavium in Nijmegen kost voortaan ruim een euro meer per los kaartje. Abonnementshouders gaan per jaar 50 euro meer betalen en sportverenigingen die gebruik maken van de baan moeten vijf procent meer huur ophoesten. De maatregelen leveren de gemeente Nijmegen 150.000 euro per jaar extra op.

NIJMEGEN - 'Sommige mensen noemen dit een relatief rustige nacht, maar ik wen er nooit aan', zegt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls over de nieuwjaarsnacht in zijn stad. Toch waren de 'incidentjes en brandjes' klein in vergelijking met voorgaande jaren, gaf ook Bruls toe.

NIJMEGEN - Eerst waren het vuurwerkvrije zones, toen 'gewenste vuurwerkvrije zones' en nu toch weer échte vuurwerkvrije zones. Burgemeester Hubert Bruls laat alle plekken rond kinderboerderijen, natuurgebieden, parken en begraafplaatsen alsnog aanwijzen als vuurwerkvrije zones in de algemene plaatselijke verordening (APV). Op die manier kan er ook daadwerkelijk bekeurd worden bij overtredingen.

NIJMEGEN - Je ziet er op het oog weinig aan, maar het is wel de duurzaamste straat van Nijmegen. De Malderburchtstraat in Hatert die opnieuw is aangelegd. De aannemer heeft zich op alle mogelijke manieren in bochten gewrongen om de straat zo duurzaam mogelijk aan te leggen.

NIJMEGEN - Het leek vrijwel zeker: een verdere versmalling van de Graafseweg in Nijmegen. Totdat collegepartij SP op de rem ging staan. Woensdagavond nam de gemeenteraad een voorstel aan dat een definitief besluit met maanden vertraagt. Van afstel is voorlopig nog geen sprake.

NIJMEGEN - De ventwegen van de St. Annastraat worden snelfietsroutes. Tegelijk worden enkele knelpunten op de weg aangepakt. De gemeente verbetert de looproutes, oversteekplaatsen en de entree naar het stadscentrum krijgt nieuwe grote bomen. Het gaat om het deel tussen de Spoorkuil en het Keizer Karelplein.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend