Logo De Belofte

OOIJ - Het bruggetje in het zandpad, in het verlengde van de Koningin Julianalaan in Ooij, is afgelopen week deels ingestort. Het pad is bekend voor veel mensen in het dorp omdat het vaak deel uitmaakt van wandelingen. Daarnaast is het een snelle verbinding van het dorp naar de dijk (Erlecomsedam).

De brug wordt gebruikt door fietsers en wandelaars, maar ook door landbouwverkeer afkomstig van het nabijgelegen loonbedrijf. Hoogstwaarschijnlijk heeft het de druk van de steeds zwaarder wordende landbouwvoertuigen niet meer kunnen weerstaan. De gemeente heeft de weg afgezet en stalen platen over de onderliggende duiker gelegd, zodat wandelaars en fietsers toch nog gebruik kunnen maken van het pad.

Raadsvragen CDA

Het CDA heeft raadsvragen gesteld, en hoopt dat de schade snel kan worden hersteld. Verder vraagt het CDA zich af of de gemeente verantwoordelijk is voor het onderhoud van het bruggetje, en wanneer het voor het laatst is gecontroleerd op veiligheid. Kunnen fietsers en voetgangers zich nu veilig verplaatsen over de brug?

Tenslotte stelt men de vraag of het landbouwverkeer in de toekomst nog gebruik zal kunnen maken van deze verbinding. Het CDA verwacht gevaarlijke situaties wanneer het zware landbouwverkeer het dorp als route moet gaan gebruiken.

Door: Mediapartner Omroep Berg & Dal

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend