Logo De Belofte

GROESBEEK - Kernachtig Groesbeek, dat wordt de naam van de nieuwe partij, die voortkomt uit VOLG, Sociaal Groesbeek en de Groesbeekse Volkspartij. Na een levendige discussie op de eerste algemene ledenvergadering van de nieuwe partij werd uiteindelijk voor deze naam gekozen.

Kernachtig Groesbeek (KG) wil gewicht in de schaal leggen en daarmee bijdragen aan een krachtiger en minder versnipperd gemeentebestuur. De naam past bij het profiel, dat de partij wil uitstralen. Kernachtig, want de leefbaarheid van de verschillende dorpskernen staat hoog in het vaandel. Kernachtig zal ook het optreden in het gemeentebestuur zijn: er niet om heen draaien, maar doelgericht en in goed contact streven naar de oplossing van problemen van inwoners.

Groesbeekse identiteit

De partij is trots op haar Groesbeekse identiteit, daar liggen immers haar wortels, maar wil samen met andere partijen gaan voor het welzijn van de hele gemeente.

Kernachtig Groesbeek is inmiddels ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, nadat de notaris de statuten officieel heeft vastgelegd. Tijdens de ledenvergadering werd ook het bestuur benoemd, bestaande uit Ruud v/d Lest (voorzitter), Marcel Kersten (secretaris), Sjaak Thijssen (penningmeester), Lies van Campen en Henk van Rensen (bestuursleden). Op korte termijn zal ook het logo van Kernachtig Groesbeek bepaald worden.

De lokale partijen uit de rest van de gemeente, Polderbreed, Voor Berg en Dal en GJS, gingen al eerder samen op in LOKAAL!

Door: Mediapartner Omroep Berg & Dal

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend