Logo De Belofte

NIJMEGEN - Het Nijmeegse college wil NEC de helft van het huurbedrag van het Goffertstadion over de periode maart 2020 tot en met juni 2021 kwijtschelden. Dit omdat NEC te maken heeft gekregen met fors minder inkomsten en haar bedrijfscontinuïteit in gevaar ziet komen. De regeling is conform eerder vastgestelde steunmaatregelen voor huurders van gemeentelijk vastgoed.

Huurkorting

In oktober 2020 werd besloten dat het op basis van vastgestelde criteria huurders al dan niet gedeeltelijke huurkorting verleend kon worden. Een van die criteria is dat er huurkorting kan worden gegeven als het omzetverlies meer dan 50 procent is of als het voortbestaan van de huurder in het geding is. Dat is het geval bij de Exploitatiemaatschappij De Goffert, dat over de periode maart 2020 tot en met juni 2021 een huurachterstand voor het Goffertstadion en De Eendracht van in totaal ruim 1 miljoen heeft. Concreet betekent dit dat er nu een huurkorting van ruim 505.000 euro wordt verleend.

Bedrijfscontinuïteit NEC in gevaar

NEC zelf heeft forse schade geleden door de coronapandemie, onder andere vanwege verminderde verkoop van kaarten voor wedstrijden en seizoenskaarten, verminderde horeca-inkomsten en afname van sponsorgelden. Ook zit de club in categorie 1 van het KNVB Licentiesysteem, wat inhoudt dat NEC als gevolg van de financiële situatie onder verscherpt toezicht staat en een plan moet indienen om de financiële positie te verbeteren. Vorige maand heeft NEC bij de KNVB een begroting ingediend met een fors exploitatietekort en een negatieve liquiditeitsprognose. “NEC ziet haar bedrijfscontinuïteit in 2021 in gevaar komen”, laat het college weten. “Om die reden hebben we besloten NEC een huurkorting te geven van 50 procent, teneinde de financiële gevolgen vanwege de coronapandemie te beperken. Met de huurkorting in combinatie met overige steunmaatregelen en hulp van stakeholders heeft NEC vertrouwen in de toekomst en de continuïteit.”

Overige 50 procent

De overige 50 procent van de verschuldigde huur wordt in gelijke termijnen tot 2043 terugbetaald. De gemeente is met NEC en partners in gesprek over verkoop van het stadion. In dat geval zal ook de huurovereenkomst worden beëindigd. Wanneer het Goffertstadion wordt verkocht, vervalt de betalingsverplichting van de overige 50 procent van de verschuldigde huur niet. VoorNijmegen-NU-fractievoorzitter Paul Eigenhuijsen is blij met het voorstel voor kwijtschelding van een deel van de huur. “Elke huisbaas moet een deel van de coronarekening oppakken, dus de gemeente ook. Een prima voorstel dus van het college dat op onze steun kan rekenen.”

Dion van Alem
Politiek verslaggever

Door: Dion van Alem, Mediapartner RN7

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Pilot met gratis huiswerkbegeleiding bij laag inkomen in Zwanenveld, Hatert en Lindenholt

  13 juli 2021
  NIJMEGEN - De Bibliotheek Gelderland Zuid start in het nieuwe schooljaar een pilot met huiswerkbegeleiding in de wijken Zwanenveld, Hatert en Lindenholt. Voor leerlingen van wie de ouders niet voldoende financiële middelen hebben om huiswerkbegeleiding te betalen is de dienst gratis. Het doel van de pilot is om huiswerkbegeleiding toegankelijker te maken voor jongeren die nu beperkte toegang hebben tot ondersteuning bij huiswerk vanwege de financiële mogelijkheden van ouders en de afstand tot zo’n locatie voor huiswerkbegeleiding. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een motie van D66 over het bevorderen van kansengelijkheid in het onderwijs.
 • NEC hoeft helft huur Goffertstadion coronamaanden niet terug te betalen

  13 juli 2021
  NIJMEGEN - Het Nijmeegse college wil NEC de helft van het huurbedrag van het Goffertstadion over de periode maart 2020 tot en met juni 2021 kwijtschelden. Dit omdat NEC te maken heeft gekregen met fors minder inkomsten en haar bedrijfscontinuïteit in gevaar ziet komen. De regeling is conform eerder vastgestelde steunmaatregelen voor huurders van gemeentelijk vastgoed.
 • Tippelzone Nijmegen blijft toch open

  07 juli 2021
  NIJMEGEN - De tippelzone in Nijmegen blijft toch open, en er kunnen ook sekswerkers bij komen. Ook zal er meer hulpverlening worden verleend. Wethouders en burgemeester van Nijmegen wilden eigenlijk van de tippelzone af, maar een meerderheid van de gemeenteraad zag dat anders. Nijmegen is naast Arnhem nog de enige stad die een tippelzone heeft.
 • Extra hulp ‘ingesneeuwde’ ouderen vanuit gemeente Nijmegen deze winter mogelijk

  29 juni 2021
  NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen voert komende winter een pilot uit met een extra steunpunt voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn die door extreme weersomstandigheden ingesneeuwd zijn en huis niet meer uit kunnen. Het is de invulling van een verzoek van het CDA na de extreme sneeuwval van afgelopen februari.
 • Ontevredenheid over ontoegankelijke brug: “schandalig”

  29 juni 2021
  NIJMEGEN - De toekomstige brug over de Nijmeegse havenmond blijft de gemoederen bezighouden. Onlangs werd het voorlopige ontwerp van de 72 meter lange voetgangersbrug onthuld. Meteen ontstond ophef, omdat de brug niet toegankelijk wordt voor rolstoelgebruikers, rollators en kinderwagens.

Overig verkiezingsnieuws

 • Stank Renkumse papierfabriek 'onwenselijk voor gezondheid' omwonenden

  03 augustus 2021
  RENKUM - De overlast die omwonenden van papierfabriek Parenco in Renkum ervaren van de geur die bij de productie verspreid wordt, is onwenselijk voor hun gezondheid. Die conclusie trekt de GGD op basis van verschillende onderzoeken.
 • Willemstunnel in hartje Arnhem gaat week dicht voor onderhoud

  03 augustus 2021
  ARNHEM - De Willemstunnel in het Arnhemse centrum gaat een week op slot. Van 23 tot 29 augustus is deze niet toegankelijk voor verkeer. De beruchte 'brokkentunnel' is toe aan onderhoud en de veiligheid moet worden verbeterd. De waarschuwingsborden werden maandagavond alvast opgehangen.
 • Inwoners Beuningen zijn slecht groenonderhoud helemaal beu

  03 augustus 2021
  BEUNINGEN - In de gemeenteraad van 5 juli bleek al dat het slecht is gesteld met het groenonderhoud in de gemeente Beuningen, maar sindsdien is er weinig verbeterd. "Op heel veel plekken ziet het er gewoon heel armoedig uit", reageert Saskia Kos op een Facebookpost over het onderhoud. Wethouder Piet de Klein bevestigde dat de gemeente ook niet altijd tevreden is en beloofde beterschap.
 • BOA's van zes gemeenten gaan samenwerken

  03 augustus 2021
  GROESBEEK - De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, West Maas en Waal en Wijchen gaan samenwerken. Dit betekent dat de BOA’s voortaan in alle zes gemeenten hun werk mogen uitvoeren.
 • Even opstappen bij dit bushokje? Dat wordt lastig.

  30 juli 2021
  ARNHEM - Een merkwaardig beeld bij het bushokje in de Oogststraat in de Arnhemse wijk Klarendal. De plek die normaal gesproken bestemd is voor wachtende passagiers, is gevuld met plantenbakken. Enthousiaste buurtbewoners hebben er wat 'tegels gewipt', legt een gemeentewoordvoerder uit.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend