Logo De Belofte

VIERHOUTEN - Al jaren wil de gemeente Nunspeet een rotonde op het kruispunt Halfweg bij Vierhouten, maar de provincie Gelderland is niet van plan deze aan te leggen. Het volgens velen een gevaarlijk kruispunt ligt op de N310 en is daarmee een provinciale weg. Zij zien naar eigen zeggen geen kansrijke mogelijkheden. Wel is de provincie inmiddels bereid om te praten over het overdragen van de grond aan de gemeente Nunspeet zodat de gemeente daar zelf een rotonde kan aanleggen.

De gemeente ziet een rotonde op dit punt als meest verkeersveilige oplossing. Ook hoeft er geen grond aangekocht te worden van omwonenden als de grond van de provincie overgenomen kan worden. Volgens de provincie zijn de kosten voor de aanleg berekend op 1,2 miljoen euro. Het is dus de vraag of het mogelijk beschikbare budget van de gemeente, 500.000 euro, toereikend is.

Als de gemeente eigenaar wordt van de grond zullen er verder nog afspraken gemaakt moeten worden over het onderhoud en de aansprakelijkheid van het kruispunt. Mocht de raad in oktober akkoord gaan, dan zou het krediet in 2023 beschikbaar kunnen zijn.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend