Logo De Belofte

HEERDE - De fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Heerde, Beerd Volkers (53), geeft zijn zetel terug aan de VVD-fractie. Beerd Volkers kreeg op 20 februari een hartstilstand. Na een herstel periode van 3 maanden begon hij vanaf 20 mei weer met zijn werkzaamheden in de gemeenteraad. Helaas bleek dat deze werkzaamheden nog niet fysiek haalbaar te zijn in combinatie met zijn werk. Volkers heeft een adviesbureau in de toepassing van duurzame energie systemen.

Beerd Volkers: “Helaas duurt mijn herstel langer dan gedacht. De politiek lijkt dan op de sport. Mentaal wil een speler wel de wedstrijd afmaken, als dat fysiek niet kan, moet hij zich laten vervangen”. De gemeenteraadsverkiezingen zijn over 9 maanden op 16 maart 2022. Beerd Volkers: “Je kan je dan langer ziek melden of de fractie de ruimte te geven de lege plek in te vullen. In Heerde staan de komende maanden nog belangrijke besluiten op de agenda zoals snel meer woningen bouwen en het veel actiever betrekken van de burgers. Het is dan van belang dat de VVD namens haar kiezers goede keuzes maakt. Dan heb je een volledig functionerende raadsfractie nodig”. Beerd Volkers heeft daarom op 28 mei aan de fractie laten weten dat hij zijn zetel terug geeft zodat zijn plek door de VVD weer ingevuld kan worden. Beerd Volkers blijft beschikbaar voor de VVD. De VVD-fractie gaat een nieuwe fractievoorzitter kiezen.

Uit de website van VVD Heerde blijkt dat Beerd, in de afgelopen ruim 3 jaar, zich namens de VVD Heerde heeft ingezet voor een financieel gezonde gemeente, het bouwen van meer huizen en eerlijk verdelen voordelen van de energietransitie ( 50% lokaal eigenaarschap).

Aan het begin van de raadsperiode in 2018 werd hij geconfronteerd met een voorjaarsnota 2018 met geprognotiseerd verlies van 1,7 miljoen euro. Na bezuinigingen en ombuigingen en door hogere Rijksuitkeringen heeft de gemeente Heerde een gezonde financiële situatie. Beerd Volkers heeft zich vanaf 2018 ook sterk gemaakt voor meer woningen. Snel bouwen kan door de burgers en grondeigenaren in de gemeente actief te betrekken. Voordeel is dat deze oplossing veel sneller gerealiseerd kan worden en dat de opbrengst daarvan in de gemeenschap blijft. Momenteel gaat de discussie in de raad of de gemeente zelf weer nieuwe woningbouwprojecten moet gaan ontwikkelen. Dit duurt vaak tientallen jaren, het is voor gemeente financieel risicovol en levert geen snelle oplossing voor de grote woningnood. Door steeds te pleiten voor beleid voor toestaan woningsplitsingen en een motie om voor sociaal zwakkeren flexwoningen te bouwen heeft Beerd namens de VVD het college aangespoord om in actie te komen.

Door: Mediapartner RTV 794

Het laatste nieuws uit Heerde

 • Fractievoorzitter VVD Heerde trekt zich terug

  01 juni 2021
  HEERDE - De fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Heerde, Beerd Volkers (53), geeft zijn zetel terug aan de VVD-fractie. Beerd Volkers kreeg op 20 februari een hartstilstand. Na een herstel periode van 3 maanden begon hij vanaf 20 mei weer met zijn werkzaamheden in de gemeenteraad. Helaas bleek dat deze werkzaamheden nog niet fysiek haalbaar te zijn in combinatie met zijn werk. Volkers heeft een adviesbureau in de toepassing van duurzame energie systemen.
 • Er komt toch een onderzoek naar de bestuurscultuur in Heerde

  22 maart 2021
  HEERDE - Er komt toch een onderzoek naar de bestuurscultuur in de gemeente Heerde. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond besloten. Aanleiding daartoe waren uitspraken van oud-burgemeester Jacqueline Koops, die de bestuurscultuur bij haar afscheid onder meer omschreef als een cultuur van 'ja zeggen en nee doen'.
 • Corona kost gemeenten tientallen miljoenen, maar krijgen ze dat terug?

  01 juli 2020
  ARNHEM - Terwijl Gelderland langzaam opengaat na de intelligente lockdown, maken gemeenten voorzichtig de balans op. Ook zij komen gehavend uit de coronacrisis. Miljoenen euro’s zijn ze misgelopen aan parkeergeld, belastingen en uitgestelde huwelijken. Daarnaast hadden zij ook extra uitgaven aan bijvoorbeeld balieverbouwingen, blijkt uit een rondgang van Omroep Gelderland.
 • 1,4 miljoen extra voor huishoudelijke hulp

  20 april 2020
  HEERDE - De gemeente Heerde is dit jaar 600.000 euro extra kwijt aan huishoudelijke hulp. In 2021 komt daar nog eens 800.000 euro bovenop. Dat is de uitkomst van de raadsvergadering maandagavond, waar deze extra kosten besproken werden. De partijen zagen geen goed alternatief en kozen er daarom voor het huidige beleid, met extra kosten, voort te zetten.
 • Minuut stilte voor zwaar door corona getroffen Heerde

  20 april 2020
  HEERDE - De gemeenteraad van Heerde opende maandagavond de digitale raadsvergadering met een minuut stilte. Daarmee stond de raad stil bij de slachtoffers van de coronacrisis. Heerde is zwaar getroffen door het virus.

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend