Logo De Belofte

ELST - GroenLinks Overbetuwe krijgt een nieuwe fractievoorzitter. Hanno Krijgsman legt die taak per 1 april neer, en vertrekt op 1 juli helemaal uit de gemeenteraad. Hij wordt als fractievoorzitter opgevolgd door raadslid Rik van den Dam.

Krijgsman kan het raadslidmaatschap niet meer combineren met zijn andere werk, zo legt hij zelf uit: “Ik ga een nieuwe functie als teamleider bekleden op de school waar ik al langer docent maatschappijleer ben. Deze nieuwe functie biedt me de mogelijkheid om mijn idealen in de praktijk vorm te geven: zorgen voor goed en inspirerend onderwijs en het bevorderen van gelijke kansen. Helaas zitten er maar 24 uur in een dag, dus ik moest keuzes maken.”

Krijgsman was zeven jaar raadslid. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen (in 2018) groeide de fractie onder zijn leiding van twee naar vier zetels.

Eén van de nieuwelingen was toen Rik van den Dam. Die inwoner van Zetten is nu door de GroenLinks-fractie gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Van den Dam (34) is geboren in Driel, studeerde in Nijmegen, en woont inmiddels in Zetten.

Op 1 juli, als Krijgsman helemaal stopt als raadslid, wordt zijn zetel gevuld door Jan Harm Rosenboom.

Door: Mediapartner RN7

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend