Logo De Belofte

WIJCHEN - Hoewel klanten vanaf woensdag weer producten bij de voorgevel van een winkel af mogen halen, hopen Wijchense ondernemers dat iedereen thuis blijft shoppen. Plaatselijke winkeliers hebben namelijk een speciale corona-bezorgservice opgezet, wat volgens hen een veel betere oplossing is. "Zo willen we nieuwe besmettingshaarden voorkomen."

Er staat deze week een langverwachte versoepeling op de planning. Nadat ze online een bestelling hebben geplaatst, mogen klanten vanaf woensdag hun spullen weer bij de deur van een winkel ophalen. Voor sommige ondernemers een hele opluchting, andere zien nog niet meteen de toegevoegde waarde. Zo hebben ruim zeventig winkeliers in Wijchen de handen onlangs ineengeslagen om een speciale corona-bezorgdienst op touw te zetten. En dat vinden ze een veel beter idee dan de nieuwe versoepeling.

'Sneller en veiliger'

Ze hopen dan ook dat de consument zoveel mogelijk thuis blijft shoppen. "Want dat is sneller én een stuk veiliger", begint centrummanager Yvette Akkermans. Samen met bijna dertig vrijwilligers is ze dagelijks in de weer om bestellingen van A naar B te krijgen. Zo nu en dan stapt ze zelf ook achter het stuur van de bestelbus.

"Er zijn genoeg klanten die slecht te been zijn, of de deur gewoon niet uit willen. Die willen we blijven bedienen. Je moet toch contact opnemen met de winkel, ook als je de bestelling op wil halen. Waarom zou je het dan niet gewoon laten bezorgen?"

Het winkelende publiek van Wijchen kan online bestellingen plaatsen die vervolgens thuis worden afgeleverd, ook bij ondernemingen die normaal geen webshop hebben. En dat is een succes, weet de centrummanager. Daarom blijft de bezorgservice in ieder geval bestaan tot het einde van de lockdown.

"Zo willen we voorkomen dat er nieuwe besmettingshaarden ontstaan. Nu hoef je de deur niet uit naar een plek waar het mogelijk te druk is. Wil je toch een frisse neus halen? Maak dan een wandeling in het bos."

'We missen onze klanten'

Een aantal lokale ondernemers hebben hun steun al uitgesproken. "Ik moet nog zien hoe dat ophalen werkt. Je hebt ook nog eens het weer tegen, het is niet fijn om er nu uit te moeten", reageert Jaap Jorksveld, eigenaar van boekhandel Plantage De Kleijn. "Onze consument vindt de bezorgservice erg prettig. Daarnaast houden we zelf een hoop tijd over."

Desondanks mist hij zijn trouwe klanten enorm. "En zij ons ook. Mensen willen advies over boeken, dan is fysiek contact fijn." Maar dát mag vanaf woensdag nog niet. Daarom kunnen mensen volgens hem beter vanuit thuis blijven bestellen. "Je mag ook niet door de boeken neuzen, dus het heeft weinig zin. Ophalen is puur functioneel."

Ook de plaatselijke parfumerie onderschrijft dat verhaal. "Tot nu toe werkt de bezorgdienst heel goed. Het heeft ons echt meer omzet opgeleverd", weet Marloes Spierings, filiaalmanager van Douglas Wijchen. Ze ziet de mogelijkheid om af te halen dan ook meer als een extra toevoeging, niet als een alternatief. "Iedere verbetering is er een. Het voordeel is dat je de klant weer in de ogen aan kan kijken, maar financieel gaan we er denk ik niet per se op vooruit."

Zie ook: Deze Wijchense bezorgdienst gaat de concurrentie aan met Bol.com

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Wijchen

  • "Uitwisseling boa's alleen in incidentele gevallen"

    28 september 2021
    REGIO - De regionale samenwerking van boa's die zo'n twee maanden geleden is ingezet, leidt niet tot een soort pool van boa's in Tweestromenland. Dat zei burgemeester Daphne Bergman van Beuningen onlangs op vragen vanuit de Beuningse gemeenteraad.
  • Björn Derksen opnieuw lijsttrekker van CDA Wijchen

    27 september 2021
    WIJCHEN - De leden van het Wijchense CDA hebben Björn Derksen unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Net als in 2018 gaat Björn Derksen de kandidatenlijst aanvoeren van de één na grootste fractie in de Wijchense gemeenteraad.
  • College wil ondanks crowdfunding geen carillon in Kasteel Wijchen, raad wil onderzoek

    01 september 2021
    WIJCHEN - Het Wijchense college blijft geen heil zien in het plaatsen van een carillon in de toren van Kasteel Wijchen, ondanks het feit dat de initiatiefnemers middels crowdfunding de kosten voor de plaatsing ervan bij elkaar hebben weten te krijgen. Dat laat men weten in reactie op een initiatiefvoorstel dat Kernachtig Wijchen, CDA en Wijchen Lokaal indienen over het nader onderzoeken van deze mogelijkheid. Wel is het college bereid om mee te denken over alternatieve opties.
  • Opknappen fietspaden Leemweg kan 25 bomen de kop kosten

    17 augustus 2021
    WIJCHEN - Het Wijchense college is voornemens om de vrijliggende fietspaden langs de Leemweg tussen Wijchen en Alverna op te knappen, en dat plan voorziet in het kappen van ongeveer 25 bomen die te dicht op het fietspad staan. Om dat er sprake is van scheuren in de verharding, rafeling en wortelopdruk voldoet het fietspad niet meer aan de kwaliteitseisen en moet er worden ingegrepen. Daarbij wordt nu niet gekozen om de straat te herinrichten tot een fietsstraat.
  • Raad Wijchen staat open voor medewerking aan skatebanen Bergharen en Alverna

    09 juli 2021
    WIJCHEN - De Wijchense raad is bereid medewerking te verlenen aan de realisatie van twee skatebanen in respectievelijk Bergharen en Alverna. Initiatiefnemers in die kernen hebben kenbaar gemaakt daar een skatebaan te willen realiseren. De raad roept het college nu om samen met de initiatiefnemers te bekijken of er met wederzijdse financiering van zowel de initiatiefnemers zelf als de gemeente mogelijkheden zijn hiervoor.

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend