Logo De Belofte

ELST - Eerder denderden talloze auto’s door de passages van dit parkeergebouw in Elst. Nu klinkt er een ander geluid: fanatieke sporters bezetten sinds kort een verdieping van het pand, omdat het vanwege corona lastig blijkt ergens anders een plekje te bemachtigen. Ideaal is het niet, maar het gaat ze vooralsnog niet in de koude kleren zitten. "We maken er het beste van", klinkt het.

Corona maakt het niet altijd even makkelijk om te sporten zoals mensen dat gewend zijn. Dat merken ook de fanatiekelingen die zich dagelijks in het zweet werken voor HIT Personal Training in Elst. "We hebben een grote binnenruimte waar mensen kunnen sporten, maar die mogen we nu niet gebruiken", begint eigenaar Maarten Nieuwenstein. "Je ziet veel mooie buitenlocaties in de buurt, maar de gemeente zet de verlichting daar niet aan. Nu het zo vroeg donker wordt, is dat niet te doen."

De wind, de regen en de natte sneeuw werken ook niet altijd motiverend. De oplossing? "Er staat een parkeergarage bij het station die nu nauwelijks wordt gebruikt. Daar kunnen we lekker overdekt met verlichting trainen."

Dat is misschien niet de meest voor de hand liggende optie, maar wat betreft de trainer is het geen reden om bij de pakken neer te zitten. "We maken er gewoon het beste van. In deze rare tijden hopen we mensen zo toch nog een beetje fit en positief te houden."

Complimenten van de wethouder

De parkeergarage is een paar jaar geleden gebouwd als voorziening bij het station, maar bijvoorbeeld ook voor bezoekers van het centrum. Nu mensen vanwege corona minder vaak de deur uitgaan, is het pand zo goed als verlaten. Met toestemming van de gemeente Overbetuwe heeft de sportploeg er nu een verdieping weten te bemachtigen.

"Als mensen daar zonder overlast kunnen sporten, is dit wat mij betreft de perfecte oplossing", stelt wethouder Rob Engels. Hij heeft dan ook alleen maar bewondering voor de mensen die tijdens de crisis naar de geïmproviseerde sportschool trekken. "Complimenten. Kwaliteit van leven begint altijd bij een goede verzorging van je lichaam."

'Wij stoppen nooit met trainen'

Het was even wennen, maar inmiddels denkt Nieuwenstein dat iedereen de smaak te pakken heeft. "Sinds kort trainen we fulltime in de garage. Ideaal is anders, want het is er toch minder luxe dan in je eigen sporthal. Maar voor nu lijkt dit wel de beste oplossing."

En hoewel veel organisaties moeite hebben om het hoofd boven water te houden, merkt de trainer daar nog weinig van. "Slechter gaat het niet met ons, maar we werken wel twee keer zo hard. Je moet de groepen nu namelijk veel meer spreiden. Desondanks ziet onze club toch nog minimaal vijftig sporters per dag die zich aanmelden."

En houdt iedereen dat een beetje vol? "Zeker. Wij zullen nooit stoppen met trainen, tenzij het natuurlijk écht niet meer mag."

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Overbetuwe

 • Bouw nieuw ziekenhuis tussen Arnhem en Nijmegen voor de zomer van start

  26 februari 2021
  ELST - Rijnstate start in juni met de bouw van een ziekenhuis in Elst. De nieuwe vestiging vervangt de verouderdere locaties in Velp en Arnhem-Zuid. Begin 2023 hoopt de kliniek haar deuren te kunnen openen.
 • Overbetuwe wil woningzoekers helpen aan betaalbare huizen

  24 februari 2021
  ELST - Er moeten honderden nieuwe huizen verrijzen in Overbetuwe. Een prima streven, vindt de gemeenteraad. Maar voor veel politici mag de langetermijnplanning wel wat scherper. Zo willen ze dat er meer sociale huur komt en hopen ze dat creatieve woonvormen zoals tiny houses een prominent plekje krijgen in de gemeente.
 • Parkeergarage omgetoverd tot sportschool

  18 januari 2021
  ELST - Eerder denderden talloze auto’s door de passages van dit parkeergebouw in Elst. Nu klinkt er een ander geluid: fanatieke sporters bezetten sinds kort een verdieping van het pand, omdat het vanwege corona lastig blijkt ergens anders een plekje te bemachtigen. Ideaal is het niet, maar het gaat ze vooralsnog niet in de koude kleren zitten. "We maken er het beste van", klinkt het.
 • Nieuw gemeentehuis Overbetuwe bijna klaar: ‘We maken het helemaal coronaproof’

  12 mei 2020
  ELST - Overbetuwe verwacht dat zij vanaf juli burgers en bezoekers mag verwelkomen in het nieuwe gemeentehuis. ‘We zijn nu druk bezig om de RIVM-maatregelen toe te passen in het gebouw, zodat het helemaal coronaproof is’, zegt een woordvoerder.
 • Ook Overbetuwe wil vluchtelingenkinderen opvangen: 'Niets doen is geen optie'

  11 maart 2020
  ELST - Overbetuwe is bereid om alleenreizende vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen een nieuw thuis te bieden. Daarmee geeft ze gehoor aan een noodkreet van landelijke belangenorganisaties om ruim 500 minderjarige asielzoekers in Nederland op te vangen.

Overig verkiezingsnieuws

 • Omwonenden niet blij met groot zonnepark: 'Misschien meer lawaai moeten maken'

  06 maart 2021
  LOENEN - Weerstand tegen zonneparken in de gemeente Apeldoorn is eerder regel dan uitzondering. In Loenen probeerden dorpsbewoners constructief mee te denken, maar dat hielp hen niet. "Misschien hebben we niet genoeg lawaai gemaakt."
 • 'Een langzame, pijnlijke dood', dat wenst een Arnhemse politicus alle SGP'ers toe

  06 maart 2021
  ARNHEM - "Lieve God, wil je alle SGP'ers een ziekte geven waardoor ze uiterst pijnlijk en zonder uitzicht op genezing heel langzaam uitsterven?" Dat schreef fractievolger Peter Verdijk van lokale partij Arnhem Centraal onlangs op zijn Facebook-pagina. De politicus heeft zijn post inmiddels verwijderd en vervangen voor excuses.
 • Kritiek op priklocatie in Wijchen: 'Hoe kunnen we dit verbeteren?'

  05 maart 2021
  WIJCHEN - Een aantal kritische raadsleden wil dat de gemeente Wijchen nauwer samenwerkt met de GGD om de lokale priklocatie effectief te laten vaccineren. De partij Kernachtig Wijchen roept op om de vinger goed aan de pols te houden, zodat er binnenkort genoeg spuiten zijn voor iedereen.
 • 'We mochten geen kritische vragen stellen', D66 reageert op Arnhemse coalitiebreuk

  05 maart 2021
  ARNHEM - Volgens D66-fractievoorzitter Mattijs Loor ging de kritiek van zijn voormalig coalitiepartners, die hem donderdag aan de kant zetten, niet alleen over toon en houding. Er werd zijn partij wel degelijk gevraagd minder kritische vragen te stellen, vertelt hij vrijdag aan Omroep Gelderland.
 • Partijen voor breuk al in gesprek over nieuwe Arnhemse coalitie

  05 maart 2021
  ARNHEM - GroenLinks, VVD en PvdA spraken afgelopen zondag al met Arnhem Centraal over een mogelijke nieuwe coalitie. Dat de samenwerking met D66 werd stopgezet, werd hen donderdagmiddag vlak voor het nieuws naar buiten kwam in een zoommeeting medegedeeld. Fractievoorzitter Mattijs Loor was teleurgesteld en verrast, vertelt Leendert Combee (VVD).
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend