Logo De Belofte

EDE - De fractie en het bestuur van GroenLinks Ede dragen Geert Ritsema voor als kandidaat-wethouder in de gemeente Ede. Geert Ritsema (60 jaar) heeft veel ervaring opgedaan als politicus en bestuurder. Hij was onder meer raadslid, lid van provinciale staten en wethouder.

In Ede zal hij de taken overnemen van Lex Hoefsloot, die per 8 november zijn functie heeft neergelegd. Dit betekent dat Geert Ritsema zich zal bezighouden met onder andere wonen, beheer openbare ruimte, duurzaamheid en energietransitie, maatschappelijke ondersteuning, maatschappelijke opvang, milieu en inwoners-participatie.

Geert Ritsema is momenteel werkzaam als senior bestuursadviseur Europa in de regio Arnhem-Nijmegen, op onder andere de thema’s duurzame energie, duurzame mobiliteit, circulaire economie en gezondheid. Tot medio 2018 was hij wethouder in Arnhem met als portefeuille mobiliteit, wonen, gemeentelijk vastgoed en ruimtelijke ontwikkeling. Geert Ritsema heeft ook langdurig gewerkt bij Greenpeace en Milieudefensie met als speciale aandachtspunten energie, landbouw en voedsel.

Zijn politieke loopbaan is hij begonnen bij GroenLinks waarvoor hij onder meer fractievoorzitter van de deelraad Amsterdam Oud West en lid van het landelijk partijbestuur is geweest. Hij is momenteel voorzitter van de GroenLinks afdeling Amsterdam-Oost.

Geert Ritsema is getrouwd en woont met zijn vrouw en zoontje in Amsterdam.

Als wethouder zal hij voor door de week tijdelijke woonruimte in Ede zoeken.

Fractie en bestuur van GroenLinks Ede zien de komst van Geert Ritsema met enthousiasme en met vertrouwen tegemoet. "We krijgen met hem een ervaren en gedreven bestuurder", aldus fractievoorzitter Ellen Out.

De benoeming door de gemeenteraad zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden.

Door: XON - René Hazeleger

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

 • Woning overleden Cees J. blijkt drugspand

  22 november 2020
  ARNHEM - Een woning aan de Jansbinnensingel in Arnhem is gesloten, nadat bleek dat binnen een hennepkwekerij stond. Het gaat om de woning waar Cees J. zaterdagochtend ernstig gewond gevonden werd. Hij overleed later. Burgemeester Ahmed Marcouch sloot het pand zondagmiddag na de vondst van de kwekerij.
 • GroenLinks Ede draagt Geert Ritsema voor als wethouder in Ede

  20 november 2020
  EDE - De fractie en het bestuur van GroenLinks Ede dragen Geert Ritsema voor als kandidaat-wethouder in de gemeente Ede. Geert Ritsema (60 jaar) heeft veel ervaring opgedaan als politicus en bestuurder. Hij was onder meer raadslid, lid van provinciale staten en wethouder.
 • De meest toiletvriendelijke gemeente van ons land is Druten

  20 november 2020
  DRUTEN - Bij hoge nood moet je in Druten zijn. De Gelderse plaats is uitgeroepen tot de meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland. Daar heeft de lokale politiek naar eigen zeggen hard voor geknokt.
 • Politiek buigt zich over babygrafjes naast kerkhof: 'Trauma waar Druten niet graag over praat’

  19 november 2020
  DRUTEN - In de volksmond werden ze ook wel ‘duveltjes’ genoemd: ongedoopte kinderen die niet op het katholieke kerkhof in Druten begraven mochten worden. Voor deze baby’s eisen twee inwoners nu na jaren eerherstel. De lokale politiek vindt het een mooi plan en wil met de hele gemeenteraad een bezoekje brengen aan de begraafplaats.
 • Arnhemse afvalman wil de Kamer in

  19 november 2020
  ARNHEM - In Arnhem en omstreken staat Martijn van Butselaar bekend als de afvalstrijder. Geen mogelijkheid laat hij onbenut om op social media zijn ongenoegen te uiten over zijn vervuilde stad door het in zijn ogen falende afvalbeleid. Nu wil de Ernummer naar Den Haag, met het Code Oranje van Richard de Mos.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend