Logo De Belofte

EDE - De fractie en het bestuur van GroenLinks Ede dragen Geert Ritsema voor als kandidaat-wethouder in de gemeente Ede. Geert Ritsema (60 jaar) heeft veel ervaring opgedaan als politicus en bestuurder. Hij was onder meer raadslid, lid van provinciale staten en wethouder.

In Ede zal hij de taken overnemen van Lex Hoefsloot, die per 8 november zijn functie heeft neergelegd. Dit betekent dat Geert Ritsema zich zal bezighouden met onder andere wonen, beheer openbare ruimte, duurzaamheid en energietransitie, maatschappelijke ondersteuning, maatschappelijke opvang, milieu en inwoners-participatie.

Geert Ritsema is momenteel werkzaam als senior bestuursadviseur Europa in de regio Arnhem-Nijmegen, op onder andere de thema’s duurzame energie, duurzame mobiliteit, circulaire economie en gezondheid. Tot medio 2018 was hij wethouder in Arnhem met als portefeuille mobiliteit, wonen, gemeentelijk vastgoed en ruimtelijke ontwikkeling. Geert Ritsema heeft ook langdurig gewerkt bij Greenpeace en Milieudefensie met als speciale aandachtspunten energie, landbouw en voedsel.

Zijn politieke loopbaan is hij begonnen bij GroenLinks waarvoor hij onder meer fractievoorzitter van de deelraad Amsterdam Oud West en lid van het landelijk partijbestuur is geweest. Hij is momenteel voorzitter van de GroenLinks afdeling Amsterdam-Oost.

Geert Ritsema is getrouwd en woont met zijn vrouw en zoontje in Amsterdam.

Als wethouder zal hij voor door de week tijdelijke woonruimte in Ede zoeken.

Fractie en bestuur van GroenLinks Ede zien de komst van Geert Ritsema met enthousiasme en met vertrouwen tegemoet. "We krijgen met hem een ervaren en gedreven bestuurder", aldus fractievoorzitter Ellen Out.

De benoeming door de gemeenteraad zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden.

Door: XON - René Hazeleger

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

 • Bewoners Sluiterweg Elspeet willen sluipverkeer in hun straat tegengaan

  06 mei 2021
  ELSPEET - Bewoners van de Sluiterweg in Elspeet willen dat de gemeente maatregelen gaat treffen om sluipverkeer effectief tegen te gaan om zo de veiligheid te waarborgen. De gemeente concludeert dat naar aanleiding van een schouw het niet is opgevallen dat er gevaarlijke situaties zijn en om die reden wordt de huidige verkeerssituatie niet gewijzigd.
 • Raad steunt aanpak verkeersknelpunten Halfweg en Gortelseweg

  06 mei 2021
  VIERHOUTEN - CDA-fractievoorzitter Koos Meijer maakt zich al geruime tijd zorgen over een tweetal verkeersknelpunten rondom Vierhouten. Het gaat om de situaties bij Halfweg en de Gortelseweg. In beide gevallen is de verkeersveiligheid ernstig in het geding en is naar zijn mening spoedige verbetering nodig.
 • Het huisvesten van arbeidsmigranten krijgt nog een staartje

  06 mei 2021
  NUNSPEET - Bij de rondvraag in de gemeenteraad had André Timmerman (PvdA/GroenLinks) een vraag over de slechte huisvesting van arbeidsmigranten op De Grote Bunte. Timmerman had daar eerder schriftelijke vragen over gesteld en ook antwoord gekregen. Die antwoorden bevredigden hem niet.
 • Ambtenaren ziek thuis na discriminatieaffaire: 'Er moesten koppen rollen'

  06 mei 2021
  ARNHEM - De concerndirecteur (directeur van de gehele gemeentelijke organisatie) en gemeentesecretaris van Arnhem zijn door het college 'geslachtofferd' voor hun rol in de discriminatieaffaire. Dat vertellen meerdere bronnen aan Omroep Gelderland. Twee van de hoogste ambtenaren binnen de gemeente hebben zich ziek gemeld, nadat het vertrouwen in hen is opgezegd. Bronnen melden dat de handelwijze van het college tot een angstcultuur binnen het stadhuis leidt.
 • Lokale belasting voor Rivierenlanders sterk gestegen

  05 mei 2021
  TIEL - Rivierenlanders zijn de afgelopen jaren veel meer gaan betalen aan gemeentelijke belasting. Grootste boosdoener is de afvalstoffenheffing die voor veel huishoudens meer dan verdubbelde. Maar ook de belasting op woningen (ozb) en de rioolheffing nam in een aantal gemeenten fors toe.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend