BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal gaat vanaf 16 november een breder steunpakket aanbieden aan ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Hiermee wil de gemeente ondernemers helpen om zich voor te bereiden op de toekomst.
Het kan dan bijvoorbeeld gaan om hulp bij het aanpassen van een bedrijfsplan. Of hulp bij het oplossen van bedrijfsschulden. Maar er is ook hulp voor ondernemers die stoppen met hun bedrijf en zich willen omscholen of een baan in loondienst zoeken.
Het brede steunpakket is in eerste instantie bedoeld voor ondernemers die nu nog gebruik maken van de Tozo. De Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) is een financiële regeling voor ondernemers die door de coronacrisis minder inkomsten hebben. Met het brede steunpakket wil de gemeente zelfstandigen helpen bij al hun ideeën, plannen, zorgen en vragen.
De gemeente neemt zelf contact op met iedereen die in aanmerking komt voor het brede steunpakket.
Door: Mediapartner Omroep Berg en Dal
Het laatste nieuws uit Berg en Dal
-
BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal gaat vanaf 16 november een breder steunpakket aanbieden aan ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Hiermee wil de gemeente ondernemers helpen om zich voor te bereiden op de toekomst.
-
BERG EN DAL - De spaarpot van de gemeente Berg en Dal krimpt in anderhalf jaar tijd met ruim 5,5 miljoen euro. Waar er in mei vorig jaar nog bijna 13 miljoen in kas zat, komt de zogenoemde algemene reserve eind 2019 uit op net iets meer dan 7 miljoen euro.
-
KEKERDOM - De sfeer in Kekerdom wordt erdoor verziekt: parkeeroverlast van bezoekers die bijvoorbeeld gaan wandelen in de Millingerwaard. De gemeente Berg en Dal grijpt nu in met een tijdelijke maatregel. Er komt een totaal parkeerverbod in een deel van het dorp. Bewoners kunnen een ontheffing krijgen.
-
GROESBEEK - 'Stop de massale kaalslag in onze Groesbeekse bossen', staat er boven de petitie die door Hans Peters is opgezet. Inmiddels zijn er al ruim 400 handtekeningen verzameld. Peters maakt zich zorgen over de werkwijze van Staatsbosbeheer: 'Ik ben in Groesbeek opgegroeid met de bossen. Je ziet je jeugd verdwijnen.'
-
GROESBEEK - Volgens de eerste berekeningen is naar schatting 6 miljoen euro nodig om Breedeweg te bevrijden van wateroverlast na hevige regenval. Inwoners van het dorp bij Groesbeek worden al jaren geplaagd door water dat hun huizen in kolkt, omdat het riool het niet meer aankan.
Overig verkiezingsnieuws
-
ARNHEM - Als het moet, treedt burgemeester Ahmed Marcouch zondag op rond de bekerfinale tussen Vitesse en Ajax. Bij verstoring van de openbare orde of overtreding van coronamaatregelen grijpt hij in, laat hij aan Omroep Gelderland weten. Marcouch roept zijn stadgenoten op het feestje vooral thuis met het gezin te vieren.
-
APELDOORN - Tijdens de eerste, de tweede en nu ook bij de derde golf staat ze klaar: de Epese wethouder Lia de Waard. Ze werkt op de intensive care, waar ze de verpleegkundigen bijstaat. Het is er opnieuw druk en ieder paar extra handen is van harte welkom.
-
ZUTPHEN - Tientallen windmolens zouden er in het noorden van Gelderland komen, maar voorlopig kunnen die plannen grotendeels de ijskast in. Dat blijkt uit het ontwerp van de nieuwe Regionale Energie Strategie (RES) van de Cleantech Regio.
-
NUNSPEET - De afsluiting van de Oosteinderweg stond als agendapunt genoteerd bij de commissie Ruimte en Wonen. Toen de weg afgesloten werd zou er na een jaar geëvalueerd worden. Maar ook nu gaat het niet om een evaluatie, maar een peiling vanuit het college om te horen hoe de commissieleden hierin staan. Er zijn enkele opties genoemd.
-
DRUTEN - De lokale politiek is druk bezig om de CO2-uitstoot de komende jaren fors terug te dringen. Hoewel de meeste gemeenten weg dachten te komen met het opwekken van zonne-energie, wordt van een paar regio’s verwacht dat zij binnenkort alsnog windmolens overwegen. Zo ook van Druten, waar raadsleden nogal verontwaardigd zijn: ‘Dit proces is ondemocratisch.’