Logo De Belofte

WEHL - De gemeente Doetinchem gaat de woningbouwplannen rond de Fokkenkampseweg in Wehl verder uitwerken. Op deze plek kunnen in de toekomst 90 tot 120 woningen worden gebouwd.

"Er is grote behoefte aan nieuwe woningen", aldus de gemeente die eerder al de ambitie uitsprak om te willen groeien qua inwoners. De locatie rond de Fokkenkampseweg in Wehl kwam naar voren uit onderzoek van de gemeente en de dorpsraad Wehl.

Het grootste deel van de gronden op deze locatie is in eigendom van de gemeente. Aan de Keppelseweg bezitten twee ontwikkelaars grond. "Omdat zij ook graag willen bouwen, werken wij samen met deze partijen aan een samenhangend plan", aldus de gemeente Doetinchem. "Daarbij wordt ook gedacht aan groen, waarbij de bestaande houtwallen en hagen in het plan worden betrokken."

Woningbouw voor 50-plussers

De woningbouwontwikkeling op deze plek zal zich vooral richten op woningbouw voor 50-plussers. De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt, waarbij de omgeving en geïnteresseerden worden betrokken. Op dit moment past woningbouw nog niet in het bestemmingsplan. Een deel van het gebied ligt ook buiten de bebouwde kom, waardoor het plan ook met de provincie Gelderland besproken zal moeten worden.

 

Door: Mediapartner REGIO8, Davie Klein Gunnewiek

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend