Logo De Belofte

ARNHEM - Alle Arnhemse buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) krijgen een bonus van 300 euro netto voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

Dat SP-voorstel kan in Arnhem op brede steun rekenen. Een meerderheid van GroenLinks, PvdA, Arnhem Centraal, ChristenUnie, CDA, DENK Verenigd Arnhem, PVV en de Arnhemse Ouderenpartij laat in elk geval weten erachter te staan. Het Rijk beloofde eerder eenzelfde bedrag voor alle politiemedewerkers.

'Zware en extreme omstandigheden'

"Het lijkt mij wel op zijn plaats", zegt ChristenUnie-leider Daniël Becker over de bonus voor boa's. "Gerechtvaardigd onder deze zware en extreme omstandigheden", vindt Lea Manders (Arnhem Centraal).

Klaartje van Dillen (CDA) wijst er wel op dat de handhavers niet de enige beroepsgroep zijn die hard heeft gewerkt. Ook anderen zouden daar volgens haar voor beloond moeten worden. "Maar het is mooi dat nu lokaal al te kunnen doen voor onze boa's, die in de frontlinie van het burgercontact staan."

Raadslid Sarah Dobbe (SP) feliciteert de boa's alvast met de steun voor haar initiatief. "Zij zorgen er samen met de politie voor dat we deze crisis doorkomen." Het gaat volgens Dobbe om iets meer dan twintig handhavers, waardoor de eenmalige uitkering tussen de 6000 en 9000 euro zou kosten.

'Hebben tenminste werk'

Steun van de Partij voor de Dieren zal er niet komen. "Ik ken wel meer beroepsgroepen die het zwaar hebben. De boa's hebben tenminste nog werk", stelt fractievoorzitter Leo de Groot.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Huibert Veth

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Verstandelijk beperkte kiezer wil duidelijke politieke taal

  27 februari 2021
  NIJMEGEN - In aanloop naar de verkiezingen je stem bepalen. Voor veel mensen is dat al ingewikkeld genoeg, maar met een verstandelijke beperking helemaal. Door vooroordelen en onwetendheid wordt de moeite niet genomen om informatie begrijpelijker aan te bieden, stelt Anne Stomph van het Arnhems Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten (APCG).
 • Bouw nieuw ziekenhuis tussen Arnhem en Nijmegen voor de zomer van start

  26 februari 2021
  ELST - Rijnstate start in juni met de bouw van een ziekenhuis in Elst. De nieuwe vestiging vervangt de verouderdere locaties in Velp en Arnhem-Zuid. Begin 2023 hoopt de kliniek haar deuren te kunnen openen.
 • 'We zijn altijd een beetje vergeten', politiek wil Land van Maas en Waal op de kaart zetten

  26 februari 2021
  DRUTEN - Het Land van Maas en Waal moet prominent op de kaart worden gezet, vinden Drutense raadsleden. Plannen van het regionale toerismebureau zetten de streek volgens hen onterecht weg als een saai gebied met weinig unieke hotspots. Om daar verandering in te brengen, komt de lokale politiek met een nieuwe strategie.
 • Wethouders blijven zitten na discriminatierel: 'Ik snap niet dat je met zo weinig vertrouwen doorgaat'

  25 februari 2021
  ARNHEM - De verantwoordelijk wethouders in de Arnhemse discriminatieaffaire, Jan van Dellen (VVD) en Martien Louwers (PvdA), blijven zitten. Dat is de uitkomst van een heftig en slepend debat op donderdagochtend na een lange nacht vergaderen. Louwers kon daarbij slechts op steun van een kleine meerderheid rekenen.
 • Overbetuwe wil woningzoekers helpen aan betaalbare huizen

  24 februari 2021
  ELST - Er moeten honderden nieuwe huizen verrijzen in Overbetuwe. Een prima streven, vindt de gemeenteraad. Maar voor veel politici mag de langetermijnplanning wel wat scherper. Zo willen ze dat er meer sociale huur komt en hopen ze dat creatieve woonvormen zoals tiny houses een prominent plekje krijgen in de gemeente.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend