Logo De Belofte

ARNHEM - Bij een grote politieactie in het Arnhemse Spijkerkwartier zijn drie aanhoudingen verricht voor bezit van harddrugs, belediging en verzet tegen de politie. Ook werden er messen in beslag genomen en inbrekerswerktuig aangetroffen. Verder zijn er tachtig bonnen uitgeschreven voor onder meer te hard rijden en het drinken van alcohol op straat.

Aan de actie deden 25 politieagenten en handhavers mee. Deze vond donderdagavond plaats in de wijk waar afgelopen week de 73-jarige Jan werd doodgeslagen.

Aanleiding zou een brandbrief van ondernemers aan burgemeester Ahmed Marcouch over winkeldieven en witwaspraktijken zijn geweest. Ook waren er volgens de gemeente veel klachten van bewoners over drugsgebruik, mishandelingen op straat, diefstallen en 'hufterig gedrag' in het verkeer.

'Niet voor dealers en hufters'

"Deze mooie levendige wijk is voor fatsoenlijke bewoners, eerlijke ondernemers en geïnteresseerde bezoekers", stelt Marcouch. "Niet voor dealers, hufters en misdadigers."

Volgens de burgervader is dit de manier om de wijk terug te krijgen als de 'gastvrije stadsentree zoals die bedoeld is'.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Huibert Veth

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Verstandelijk beperkte kiezer wil duidelijke politieke taal

  27 februari 2021
  NIJMEGEN - In aanloop naar de verkiezingen je stem bepalen. Voor veel mensen is dat al ingewikkeld genoeg, maar met een verstandelijke beperking helemaal. Door vooroordelen en onwetendheid wordt de moeite niet genomen om informatie begrijpelijker aan te bieden, stelt Anne Stomph van het Arnhems Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten (APCG).
 • Bouw nieuw ziekenhuis tussen Arnhem en Nijmegen voor de zomer van start

  26 februari 2021
  ELST - Rijnstate start in juni met de bouw van een ziekenhuis in Elst. De nieuwe vestiging vervangt de verouderdere locaties in Velp en Arnhem-Zuid. Begin 2023 hoopt de kliniek haar deuren te kunnen openen.
 • 'We zijn altijd een beetje vergeten', politiek wil Land van Maas en Waal op de kaart zetten

  26 februari 2021
  DRUTEN - Het Land van Maas en Waal moet prominent op de kaart worden gezet, vinden Drutense raadsleden. Plannen van het regionale toerismebureau zetten de streek volgens hen onterecht weg als een saai gebied met weinig unieke hotspots. Om daar verandering in te brengen, komt de lokale politiek met een nieuwe strategie.
 • Wethouders blijven zitten na discriminatierel: 'Ik snap niet dat je met zo weinig vertrouwen doorgaat'

  25 februari 2021
  ARNHEM - De verantwoordelijk wethouders in de Arnhemse discriminatieaffaire, Jan van Dellen (VVD) en Martien Louwers (PvdA), blijven zitten. Dat is de uitkomst van een heftig en slepend debat op donderdagochtend na een lange nacht vergaderen. Louwers kon daarbij slechts op steun van een kleine meerderheid rekenen.
 • Overbetuwe wil woningzoekers helpen aan betaalbare huizen

  24 februari 2021
  ELST - Er moeten honderden nieuwe huizen verrijzen in Overbetuwe. Een prima streven, vindt de gemeenteraad. Maar voor veel politici mag de langetermijnplanning wel wat scherper. Zo willen ze dat er meer sociale huur komt en hopen ze dat creatieve woonvormen zoals tiny houses een prominent plekje krijgen in de gemeente.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend