Logo De Belofte

EDE - De gemeente Ede heeft een plek gevonden waar problematische daklozen komende winter kunnen overnachten. Er komt vanaf 1 december een noodopvang aan de Nieuwe Kazernelaan, in het gebouw waar voorheen restaurant Pizza & Pizza gevestigd was.

De gemeenteraad had aangedrongen op een winteropvang voor de zogenoemde buitenslapers. Sommige daklozen slapen, na de sluiting van de vorige noodopvang, namelijk in tentjes in de bossen omdat ze nergens anders terecht kunnen.

Maatregelen tegen overlast 

De aangewezen locatie ligt vlakbij het sociaal pension van het Leger des Heils. Daar was de vorige noodopvang gevestigd. Maar die locatie  - in een kinderrijke woonwijk - was achterafgezien 'niet geschikt' voor daklozen met 'anti-sociaal gedrag' concludeerde de gemeente in een evaluatie

Of de deze locatie, een paar honderd meter verderop, dat wel is? De gemeente wil overlast in de wijk in ieder geval voorkomen en neemt daarom maatregelen. Zo komt er begeleiding voor de tijdelijke bewoners en beveiliging. Wijkbewoners nodigt de gemeente uit om mee te denken over aanvullende maatregelen. 

'Enige optie'

Het college van burgemeester en wethouders heeft meer dan 20 locaties bekeken. "Het PMT gebouw (het pand waar Pizza & Pizza heeft gezeten) op het kazerneterrein is het enige gebouw dat voldoet aan onze criteria", schrijft de gemeente in een persbericht. "Naar verwachting kunnen de buitenslapers hier zodra het gaat vriezen en in ieder geval rond 1 december worden opgevangen. We gebruiken het pand voor de noodopvang tot uiterlijk 15 april 2021." 

Zie ook: 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Joukje Valkenburg

Het laatste nieuws uit Ede

 • Volgt de gemeente Ede haar burgers online?

  02 juni 2021
  EDE - Uit onderzoek blijkt dat één op de zes gemeenten in grote mate anoniem en met behulp van nepaccounts burgers online in de gaten houden. Het blijkt dat Facebookgroepen, Twitterprofielen en andere sociale media in de gaten worden gehouden om onder andere zicht te krijgen op mogelijke ongeregeldheden als rellen en demonstraties.
 • Harskamp en de Valk zeggen nee tegen zonneveld Blaakweg

  03 mei 2021
  HARSKAMP - De gemeente Ede heeft duidelijke duurzaamheidsambities en één daarvan is zonnevelden op landbouwgrond. Inmiddels zijn er vier initiatieven om een zonnepark te realiseren. In het buitengebied aan de Blaakweg in Harskamp ligt een stuk land waarop een zonneveld moet komen volgens de initiatiefnemer, maar dat zien omwonenden niet zitten.
 • Welke middelen heeft de Edese cultuursector nu?

  26 april 2021
  EDE - Cultuur voegt écht iets toe en kan de gemeenschap versterken. Dat is juist in coronatijd weer duidelijk geworden.
 • GemeenteBelangen Ede maakt zich zorgen over hekken in Bennekoms bos

  26 april 2021
  BENNEKOM - Gert Jan Koster, raadslid van GemeenteBelangen Ede ziet dat particuliere boseigenaren in Bennekom de recreatieve toegang van lang toegankelijke bospercelen en wandelpaden stopzetten door hun grond te omheinen, na de houtoogst van veelal dennen.
 • Onderzoekers kraken stikstofbeleid: 'Veel meer nodig'

  09 april 2021
  EDE - Het stikstofbeleid van de overheid is bij lange na niet genoeg en zorgt voor grote risico's. Dat betogen elf wetenschappers.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend