Logo De Belofte

ARNHEM - Het Arnhemse stadsbestuur is positief over het voorstel om meer diversiteit aan te brengen in straatnamen. Ook uitleg geven bij huidige namen die verwijzen naar 'zwarte pagina’s in ons verleden', kan op goedkeuring van wethouder Cathelijne Bouwkamp rekenen.

GroenLinks, D66, DENK Verenigd Arnhem, ChristenUnie en PvdA namen het initiatief voor het plan. Ze hebben samen al een raadsmeerderheid, maar het college geeft altijd nog wel een advies. Nu ook dat positief is, zal het voorstel vrijwel zeker worden aangenomen.

Zie ook: Meer straten in Arnhem vernoemd naar vrouwen en anti-racisme-activisten

De partijen willen meer namen van vrouwen, voorvechters van gelijkheid en mensenrechten en mensen met een migratieachtergrond. Ook meer aandacht voor personen die van invloed zijn geweest op ontwikkelingen in Arnhem, vindt Bouwkamp belangrijk.

Drie namen in drie jaar

Hoe snel dat veranderingen geeft in het beeld, is de vraag. De wethouder geeft aan dat er de afgelopen drie jaar 33 nieuwe straatnamen zijn toegevoegd, waarvan slechts drie personennamen.

Een te scannen QR-code moet de uitleg gaan verzorgen voor bestaande straatnamen.

Zie ook: VVD stelt straatnaam naar GroenLinks-leider voor

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Huibert Veth

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Verstandelijk beperkte kiezer wil duidelijke politieke taal

  27 februari 2021
  NIJMEGEN - In aanloop naar de verkiezingen je stem bepalen. Voor veel mensen is dat al ingewikkeld genoeg, maar met een verstandelijke beperking helemaal. Door vooroordelen en onwetendheid wordt de moeite niet genomen om informatie begrijpelijker aan te bieden, stelt Anne Stomph van het Arnhems Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten (APCG).
 • Bouw nieuw ziekenhuis tussen Arnhem en Nijmegen voor de zomer van start

  26 februari 2021
  ELST - Rijnstate start in juni met de bouw van een ziekenhuis in Elst. De nieuwe vestiging vervangt de verouderdere locaties in Velp en Arnhem-Zuid. Begin 2023 hoopt de kliniek haar deuren te kunnen openen.
 • 'We zijn altijd een beetje vergeten', politiek wil Land van Maas en Waal op de kaart zetten

  26 februari 2021
  DRUTEN - Het Land van Maas en Waal moet prominent op de kaart worden gezet, vinden Drutense raadsleden. Plannen van het regionale toerismebureau zetten de streek volgens hen onterecht weg als een saai gebied met weinig unieke hotspots. Om daar verandering in te brengen, komt de lokale politiek met een nieuwe strategie.
 • Wethouders blijven zitten na discriminatierel: 'Ik snap niet dat je met zo weinig vertrouwen doorgaat'

  25 februari 2021
  ARNHEM - De verantwoordelijk wethouders in de Arnhemse discriminatieaffaire, Jan van Dellen (VVD) en Martien Louwers (PvdA), blijven zitten. Dat is de uitkomst van een heftig en slepend debat op donderdagochtend na een lange nacht vergaderen. Louwers kon daarbij slechts op steun van een kleine meerderheid rekenen.
 • Overbetuwe wil woningzoekers helpen aan betaalbare huizen

  24 februari 2021
  ELST - Er moeten honderden nieuwe huizen verrijzen in Overbetuwe. Een prima streven, vindt de gemeenteraad. Maar voor veel politici mag de langetermijnplanning wel wat scherper. Zo willen ze dat er meer sociale huur komt en hopen ze dat creatieve woonvormen zoals tiny houses een prominent plekje krijgen in de gemeente.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend