Logo De Belofte

ELST - Er komt een coronateststraat in Elst. Daar wordt gestart met twee lijnen, zodat er per dag 260 mensen getest kunnen worden. Het is de zesde teststraat in Gelderland-Midden.

De zorgvoorziening opent dinsdag de deuren aan de Einsteinweg in Elst. Dat maakt het de zesde teststraat van Gelderland-Midden, met andere locaties in Arnhem, Ede, Barneveld, Velp en Wageningen.

"Dit maakt het voor de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard makkelijker zich te laten testen", stelt de Overbetuwse burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. "Het is een belangrijke manier om het virus onder controle te krijgen, dus ik ben erg blij met de komst van deze teststraat."

Alle inwoners met klachten kunnen zich melden bij de nieuwe locatie. De GGD Gelderland-Midden geeft aan dat ze nog medewerkers zoekt voor zowel de administratie als het afnemen van corona-testen in Elst.

Besmettingen in de regio

Cijfers van maandag tonen aan dat er 39 positieve tests per 100.000 inwoners in Overbetuwe zijn vastgesteld, in Lingewaard zijn dat er 34. De afgelopen 24 uur kwamen er 901 besmettingen bij in Gelderland, plus zes sterfgevallen en acht nieuwe opnames in ziekenhuizen.

Zie ook: ons liveblog over het coronavirus

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend