Logo De Belofte

BORCULO - Het centrum van Borculo krijgt de komende jaren een flinke opfrisser. Ondernemers en inwoners uit Borculo hebben de afgelopen maanden zelf een manifest geschreven met de titel Leef! in Borculo. Hierin staan plannen om hun centrum aantrekkelijker te maken. Het gemeentebestuur van Berkelland is enthousiast en wil 2,5 miljoen euro bijdragen.

De Berkellandse collegepartijen willen de kernen in de gemeente samen aantrekkelijk houden. Leegstand moet voorkomen worden. Voor Eibergen en Neede zijn al plannen gemaakt en die centra worden al opgeknapt. Borculo volgt nu. 

Wat gaat er gebeuren?

De komende jaren worden onder meer de bestrating, verlichting en de bewegwijzering aangepakt. De Veemarkt is straks groener, de oude Hema krijgt een nieuwe invulling en er komt een horecaplein. Ook aan de recreant is gedacht. De Berkel moet beter toegankelijk zijn voor recreatievaart en er komen meer opstapplekken.

"Met deze visie kunnen we samen bouwen aan een bruisend centrum van Borculo. Dit is belangrijk om de leefbaarheid op peil te houden en de leegstand in met name aanloopstraten tegen te gaan", zegt wethouder Maikel van der Neut.

De gemeenteraad moet nog een definitief besluit nemen.

 

 

 

Door: Melanie Lokate

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend