Logo De Belofte

OLDEBROEK - Fractievoorzitter Bert-Jan Dokter van PvdA - Burgerpartij Oldebroek begrijpt niets van de berichten die Algemeen Belang Oldebroek (ABO) de afgelopen twee weken publiceerde. Het raadslid voelt zich persoonlijk aangevallen door de partij. "Ze brengen mij in diskrediet."

Bert-Jan Dokter maakte in augustus bekend dat hij zich na deze raadsperiode niet weer verkiesbaar stelt. De lokale huis aan huis-krant interviewde hem over die beslissing. In het interview noemt Dokter de opkomst van ABO sinds 2010 als een van de redenen dat de PvdA lokaal veel zetels verloor. "Ik heb daarin ook benoemd dat het mij tegenviel dat ABO te weinig aandacht besteedde aan sociale zaken."

Die opmerking viel bij de andere partij niet in goede aarde. Op 14 september haalt partijvoorzitter Ronald Gerard hard uit in een bericht op de eigen website. "In plaats van de teloorgang van de lokale PvdA bij zichzelf te zoeken, benoemt hij ABO als schuldige", schrijft hij over Dokter.

Beschamend voor openbaar bestuur

Tot zover niets geks, maar de rest van het artikel doet Dokter pijn. "Ik word beschuldigd van het manipuleren van een verkiezing tot beste raadslid van Oldebroek. Zoiets moet je niet zomaar beweren als je daar geen bewijs voor hebt." Bovendien wordt een oud-wethouder van de PvdA verweten in diens bestuursperiode vriendjespolitiek en willekeur te hebben toegepast. "Zulke ongefundeerde uitspraken zijn beschamend voor het openbaar bestuur van Oldebroek."

Dokter zegt naar aanleiding van het bericht van ABO een gesprek gehad te hebben met fractievoorzitter André Boer en burgemeester Tanja Haseloop. "Dat was een goed gesprek. André zei dat hij niets wist van het bericht, bood zijn excuses aan en heeft beloofd het te rectificeren."

Die rectificatie kwam op 26 september, maar maakte de situatie er niet beter op. "Ten eerste ontving ik een bos witte rozen. Dat associeer ik toch vooral met een begrafenis en rouw. Maar ik probeer het gebaar maar te waarderen." Dat lukt Dokter echter niet, als hij het bijbehorende bericht op de website van ABO leest. "Kijk alleen al naar de kop van het bericht: 'ABO wenst collega raadslid beterschap'. Daarmee herhalen ze nog eens de bewering dat ik ziek ben, dat ik niet mezelf ben. Laat ik heel duidelijk zijn: ik ben niet ziek. En al zou ik dat wel zijn, dan is het niet aan hen om dat te publiceren."

Potentiële werkgevers lezen dit ook

Dokter baalt van de twee berichten die over hem geschreven zijn. "Ik ben druk aan het solliciteren op functies waar integriteit van belang is. Nu word ik beschuldigd van manipulatie, zou ik betrokken zijn bij vriendjespolitiek en beweren ze ook nog even dat ik overspannen ben. Hoe moeten potentiële werkgevers al die berichten interpreteren?"

Zowel fractievoorzitter Boer als partijvoorzitter Gerard hebben geen zin om te reageren op de teleurstelling van Dokter. "Ik begrijp dat onze goedbedoelde actie met bloemen helaas totaal verkeerd geïnterpreteerd wordt", is het enige wat Gerard er over kwijt wil.

Dokter gaat er verder niet meer over in gesprek met de fractie van ABO. "Ik dacht dat het eerste gesprek goed was, maar van de gemaakte afspraken is niets terecht gekomen. Het wordt alleen maar erger. Zo lijkt de politiek van Oldebroek wel een kleuterschool, helaas. Ik laat het dus maar hierbij."

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Rik Kapitein

Het laatste nieuws uit Oldebroek

 • Oldebroeks raadslid 'verbijsterd' door 'persoonlijke aanval'

  01 oktober 2020
  OLDEBROEK - Fractievoorzitter Bert-Jan Dokter van PvdA - Burgerpartij Oldebroek begrijpt niets van de berichten die Algemeen Belang Oldebroek (ABO) de afgelopen twee weken publiceerde. Het raadslid voelt zich persoonlijk aangevallen door de partij. "Ze brengen mij in diskrediet."
 • Raad Oldebroek absoluut niet tevreden met concept Regionale Energie Strategie

  09 juli 2020
  OLDEBROEK - De gemeenteraad van Oldebroek is niet te spreken over de manier waarop het concept van de Regionale Energie Strategie tot stand is gekomen. Ook heeft de raad geen goed woord over voor buurgemeente Hattem, die zelfstandig besloot geen windmolens te willen plaatsen. "Wat heeft samenwerken dan nog voor zin?"
 • Verkenners: Noord-Veluwse gemeenten moeten meer samenwerken, niet fuseren

  30 januari 2020
  ARNHEM - De provinciale verkenners voor de kop van de Veluwe pleiten voor meer bestuurlijke samenwerking tussen de Noord-Veluwse gemeenten. Vooral op het gebied van ICT, financiën, personeelsbeleid, facilitaire zaken en huisvesting zien de verkenners kans op een goede samenwerking. Dat is te lezen in hun rapport: 'Samen voor de Kop van de Veluwe - een pleidooi voor actie', dat donderdag verscheen.
 • Gemeente Oldebroek breekt lans voor boeren in stikstofdiscussie

  12 december 2019
  OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek wil samen met boeren gaan optrekken in de discussie over de stikstofuitstoot. De gemeenteraad stemde daarvoor donderdagavond unaniem in met de motie 'Oldebroek voor de boeren'.
 • Nieuwe burgemeester Oldebroek stuurt niet aan op fusie

  03 oktober 2019
  OLDEBROEK - Een nieuwe burgemeester: Oldebroek verwelkomt vandaag Tanja Haseloop binnen de gemeentegrenzen. De uit Leek overkomende VVD-vrouw zal de burgemeestersketting omgehangen krijgen. De afgelopen maanden heeft ze zich al verdiept in de lokale belangrijke dossiers, waaronder de verdere samenwerking tussen gemeenten op de Noord-Veluwe. 'Ik heb niet de opdracht meegekregen aan te sturen op een fusie.'

Overig verkiezingsnieuws

 • Gratis mondkapjes voor mensen met laag inkomen

  23 oktober 2020
  ARNHEM - Alle Arnhemmers vanaf 13 jaar met een laag inkomen, krijgen de komende weken twee gratis mondkapjes thuisgestuurd. Het Arnhemse modelabel Fraenck gaat ze maken, cliënten van zorgverlener Siza pakken ze in en medewerkers van Scalabor verzenden de mondmaskers.
 • Centrum Borculo krijgt flinke opfrisser

  22 oktober 2020
  BORCULO - Het centrum van Borculo krijgt de komende jaren een flinke opfrisser. Ondernemers en inwoners uit Borculo hebben de afgelopen maanden zelf een manifest geschreven met de titel Leef! in Borculo. Hierin staan plannen om hun centrum aantrekkelijker te maken. Het gemeentebestuur van Berkelland is enthousiast en wil 2,5 miljoen euro bijdragen.
 • Marcouch vraagt minuut stilte voor onthoofde Franse leraar

  21 oktober 2020
  ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch roept inwoners op om woensdagmiddag om 16.30 uur een minuut stilte te houden voor de onthoofde Franse leraar Samuel Paty. Dat doet hij nadat de Franse ambassadeur in Nederland Luis Vassy zijn 'vrienden uit Nederland' vroeg hetzelfde te doen.
 • Fractievoorzitters Ermelo: 'Opzeggen vertrouwen burgemeester niet volgens juiste formele weg'

  21 oktober 2020
  ERMELO - Achteraf gezien is niet de juiste formele weg bewandeld om het vertrouwen op te zeggen in burgemeester André Baars van Ermelo. Dat concluderen alle fractievoorzitters van de gemeenteraad van Ermelo.
 • 'Woningmarkt Arnhem-Nijmegen onder grotere druk, maar oplossing is niet nabij'

  21 oktober 2020
  ARNHEM - De woningmarkt in de regio Arnhem-Nijmegen staat onder toenemende druk. Huizen staan steeds korter te koop, waarbij de prijzen stijgen. Voor de lange termijn zijn er onvoldoende concrete plannen om die problemen het hoofd te bieden. Dat blijkt uit cijfers van adviesbureau Companen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend