Logo De Belofte

OLDEBROEK - Fractievoorzitter Bert-Jan Dokter van PvdA - Burgerpartij Oldebroek begrijpt niets van de berichten die Algemeen Belang Oldebroek (ABO) de afgelopen twee weken publiceerde. Het raadslid voelt zich persoonlijk aangevallen door de partij. "Ze brengen mij in diskrediet."

Bert-Jan Dokter maakte in augustus bekend dat hij zich na deze raadsperiode niet weer verkiesbaar stelt. De lokale huis aan huis-krant interviewde hem over die beslissing. In het interview noemt Dokter de opkomst van ABO sinds 2010 als een van de redenen dat de PvdA lokaal veel zetels verloor. "Ik heb daarin ook benoemd dat het mij tegenviel dat ABO te weinig aandacht besteedde aan sociale zaken."

Die opmerking viel bij de andere partij niet in goede aarde. Op 14 september haalt partijvoorzitter Ronald Gerard hard uit in een bericht op de eigen website. "In plaats van de teloorgang van de lokale PvdA bij zichzelf te zoeken, benoemt hij ABO als schuldige", schrijft hij over Dokter.

Beschamend voor openbaar bestuur

Tot zover niets geks, maar de rest van het artikel doet Dokter pijn. "Ik word beschuldigd van het manipuleren van een verkiezing tot beste raadslid van Oldebroek. Zoiets moet je niet zomaar beweren als je daar geen bewijs voor hebt." Bovendien wordt een oud-wethouder van de PvdA verweten in diens bestuursperiode vriendjespolitiek en willekeur te hebben toegepast. "Zulke ongefundeerde uitspraken zijn beschamend voor het openbaar bestuur van Oldebroek."

Dokter zegt naar aanleiding van het bericht van ABO een gesprek gehad te hebben met fractievoorzitter André Boer en burgemeester Tanja Haseloop. "Dat was een goed gesprek. André zei dat hij niets wist van het bericht, bood zijn excuses aan en heeft beloofd het te rectificeren."

Die rectificatie kwam op 26 september, maar maakte de situatie er niet beter op. "Ten eerste ontving ik een bos witte rozen. Dat associeer ik toch vooral met een begrafenis en rouw. Maar ik probeer het gebaar maar te waarderen." Dat lukt Dokter echter niet, als hij het bijbehorende bericht op de website van ABO leest. "Kijk alleen al naar de kop van het bericht: 'ABO wenst collega raadslid beterschap'. Daarmee herhalen ze nog eens de bewering dat ik ziek ben, dat ik niet mezelf ben. Laat ik heel duidelijk zijn: ik ben niet ziek. En al zou ik dat wel zijn, dan is het niet aan hen om dat te publiceren."

Potentiële werkgevers lezen dit ook

Dokter baalt van de twee berichten die over hem geschreven zijn. "Ik ben druk aan het solliciteren op functies waar integriteit van belang is. Nu word ik beschuldigd van manipulatie, zou ik betrokken zijn bij vriendjespolitiek en beweren ze ook nog even dat ik overspannen ben. Hoe moeten potentiële werkgevers al die berichten interpreteren?"

Zowel fractievoorzitter Boer als partijvoorzitter Gerard hebben geen zin om te reageren op de teleurstelling van Dokter. "Ik begrijp dat onze goedbedoelde actie met bloemen helaas totaal verkeerd geïnterpreteerd wordt", is het enige wat Gerard er over kwijt wil.

Dokter gaat er verder niet meer over in gesprek met de fractie van ABO. "Ik dacht dat het eerste gesprek goed was, maar van de gemaakte afspraken is niets terecht gekomen. Het wordt alleen maar erger. Zo lijkt de politiek van Oldebroek wel een kleuterschool, helaas. Ik laat het dus maar hierbij."

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Rik Kapitein

Het laatste nieuws uit Oldebroek

 • Puttensteins Bos flink opgeknapt

  26 april 2021
  WEZEP - Vorig jaar zomer vroegen enkele buurtbewoners de gemeente naar de mogelijkheden om het bosperceel tussen de Puttensteinsveldweg en de Boekweitakker in Wezep op te knappen. Het gebied, eigendom van de gemeente, was volgens de buurt aan groot onderhoud toe. Zij maakten op verzoek van de gemeente een verbeterplan en kregen daarbij advies van de groendeskundige van de gemeente. Na een akkoord is eind 2020 met de uitvoering gestart. Met het inzaaien van wildbloemenmengsel in de berm afgelopen week is het project afgerond en staat dit bosperceel dankzij de inzet van de buurt er weer keurig bij.
 • Woede om uitstel drugswet: 'Echt grote onzin'

  09 april 2021
  OLDEBROEK - "Ik kan dit niet uitleggen." Burgemeester Tanja Haseloop van Oldebroek is woedend over het besluit van het demissionair kabinet om een nieuwe drugswet uit te stellen. "Hiermee geeft het kabinet een volledig verkeerd signaal." Ook de Achterhoekse jeugdagent Maikel Boomkamp had graag eerder een verbod gezien: "Wij zien op straat de gevolgen en wat het in de gezinnen doet."
 • Oldebroeks raadslid 'verbijsterd' door 'persoonlijke aanval'

  01 oktober 2020
  OLDEBROEK - Fractievoorzitter Bert-Jan Dokter van PvdA - Burgerpartij Oldebroek begrijpt niets van de berichten die Algemeen Belang Oldebroek (ABO) de afgelopen twee weken publiceerde. Het raadslid voelt zich persoonlijk aangevallen door de partij. "Ze brengen mij in diskrediet."
 • Raad Oldebroek absoluut niet tevreden met concept Regionale Energie Strategie

  09 juli 2020
  OLDEBROEK - De gemeenteraad van Oldebroek is niet te spreken over de manier waarop het concept van de Regionale Energie Strategie tot stand is gekomen. Ook heeft de raad geen goed woord over voor buurgemeente Hattem, die zelfstandig besloot geen windmolens te willen plaatsen. "Wat heeft samenwerken dan nog voor zin?"
 • Verkenners: Noord-Veluwse gemeenten moeten meer samenwerken, niet fuseren

  30 januari 2020
  ARNHEM - De provinciale verkenners voor de kop van de Veluwe pleiten voor meer bestuurlijke samenwerking tussen de Noord-Veluwse gemeenten. Vooral op het gebied van ICT, financiën, personeelsbeleid, facilitaire zaken en huisvesting zien de verkenners kans op een goede samenwerking. Dat is te lezen in hun rapport: 'Samen voor de Kop van de Veluwe - een pleidooi voor actie', dat donderdag verscheen.

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend