Logo De Belofte

OLDEBROEK - Fractievoorzitter Bert-Jan Dokter van PvdA - Burgerpartij Oldebroek begrijpt niets van de berichten die Algemeen Belang Oldebroek (ABO) de afgelopen twee weken publiceerde. Het raadslid voelt zich persoonlijk aangevallen door de partij. "Ze brengen mij in diskrediet."

Bert-Jan Dokter maakte in augustus bekend dat hij zich na deze raadsperiode niet weer verkiesbaar stelt. De lokale huis aan huis-krant interviewde hem over die beslissing. In het interview noemt Dokter de opkomst van ABO sinds 2010 als een van de redenen dat de PvdA lokaal veel zetels verloor. "Ik heb daarin ook benoemd dat het mij tegenviel dat ABO te weinig aandacht besteedde aan sociale zaken."

Die opmerking viel bij de andere partij niet in goede aarde. Op 14 september haalt partijvoorzitter Ronald Gerard hard uit in een bericht op de eigen website. "In plaats van de teloorgang van de lokale PvdA bij zichzelf te zoeken, benoemt hij ABO als schuldige", schrijft hij over Dokter.

Beschamend voor openbaar bestuur

Tot zover niets geks, maar de rest van het artikel doet Dokter pijn. "Ik word beschuldigd van het manipuleren van een verkiezing tot beste raadslid van Oldebroek. Zoiets moet je niet zomaar beweren als je daar geen bewijs voor hebt." Bovendien wordt een oud-wethouder van de PvdA verweten in diens bestuursperiode vriendjespolitiek en willekeur te hebben toegepast. "Zulke ongefundeerde uitspraken zijn beschamend voor het openbaar bestuur van Oldebroek."

Dokter zegt naar aanleiding van het bericht van ABO een gesprek gehad te hebben met fractievoorzitter André Boer en burgemeester Tanja Haseloop. "Dat was een goed gesprek. André zei dat hij niets wist van het bericht, bood zijn excuses aan en heeft beloofd het te rectificeren."

Die rectificatie kwam op 26 september, maar maakte de situatie er niet beter op. "Ten eerste ontving ik een bos witte rozen. Dat associeer ik toch vooral met een begrafenis en rouw. Maar ik probeer het gebaar maar te waarderen." Dat lukt Dokter echter niet, als hij het bijbehorende bericht op de website van ABO leest. "Kijk alleen al naar de kop van het bericht: 'ABO wenst collega raadslid beterschap'. Daarmee herhalen ze nog eens de bewering dat ik ziek ben, dat ik niet mezelf ben. Laat ik heel duidelijk zijn: ik ben niet ziek. En al zou ik dat wel zijn, dan is het niet aan hen om dat te publiceren."

Potentiële werkgevers lezen dit ook

Dokter baalt van de twee berichten die over hem geschreven zijn. "Ik ben druk aan het solliciteren op functies waar integriteit van belang is. Nu word ik beschuldigd van manipulatie, zou ik betrokken zijn bij vriendjespolitiek en beweren ze ook nog even dat ik overspannen ben. Hoe moeten potentiële werkgevers al die berichten interpreteren?"

Zowel fractievoorzitter Boer als partijvoorzitter Gerard hebben geen zin om te reageren op de teleurstelling van Dokter. "Ik begrijp dat onze goedbedoelde actie met bloemen helaas totaal verkeerd geïnterpreteerd wordt", is het enige wat Gerard er over kwijt wil.

Dokter gaat er verder niet meer over in gesprek met de fractie van ABO. "Ik dacht dat het eerste gesprek goed was, maar van de gemaakte afspraken is niets terecht gekomen. Het wordt alleen maar erger. Zo lijkt de politiek van Oldebroek wel een kleuterschool, helaas. Ik laat het dus maar hierbij."

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Rik Kapitein

Het laatste nieuws uit Oldebroek

 • Puttensteins Bos flink opgeknapt

  26 april 2021
  WEZEP - Vorig jaar zomer vroegen enkele buurtbewoners de gemeente naar de mogelijkheden om het bosperceel tussen de Puttensteinsveldweg en de Boekweitakker in Wezep op te knappen. Het gebied, eigendom van de gemeente, was volgens de buurt aan groot onderhoud toe. Zij maakten op verzoek van de gemeente een verbeterplan en kregen daarbij advies van de groendeskundige van de gemeente. Na een akkoord is eind 2020 met de uitvoering gestart. Met het inzaaien van wildbloemenmengsel in de berm afgelopen week is het project afgerond en staat dit bosperceel dankzij de inzet van de buurt er weer keurig bij.
 • Woede om uitstel drugswet: 'Echt grote onzin'

  09 april 2021
  OLDEBROEK - "Ik kan dit niet uitleggen." Burgemeester Tanja Haseloop van Oldebroek is woedend over het besluit van het demissionair kabinet om een nieuwe drugswet uit te stellen. "Hiermee geeft het kabinet een volledig verkeerd signaal." Ook de Achterhoekse jeugdagent Maikel Boomkamp had graag eerder een verbod gezien: "Wij zien op straat de gevolgen en wat het in de gezinnen doet."
 • Oldebroeks raadslid 'verbijsterd' door 'persoonlijke aanval'

  01 oktober 2020
  OLDEBROEK - Fractievoorzitter Bert-Jan Dokter van PvdA - Burgerpartij Oldebroek begrijpt niets van de berichten die Algemeen Belang Oldebroek (ABO) de afgelopen twee weken publiceerde. Het raadslid voelt zich persoonlijk aangevallen door de partij. "Ze brengen mij in diskrediet."
 • Raad Oldebroek absoluut niet tevreden met concept Regionale Energie Strategie

  09 juli 2020
  OLDEBROEK - De gemeenteraad van Oldebroek is niet te spreken over de manier waarop het concept van de Regionale Energie Strategie tot stand is gekomen. Ook heeft de raad geen goed woord over voor buurgemeente Hattem, die zelfstandig besloot geen windmolens te willen plaatsen. "Wat heeft samenwerken dan nog voor zin?"
 • Verkenners: Noord-Veluwse gemeenten moeten meer samenwerken, niet fuseren

  30 januari 2020
  ARNHEM - De provinciale verkenners voor de kop van de Veluwe pleiten voor meer bestuurlijke samenwerking tussen de Noord-Veluwse gemeenten. Vooral op het gebied van ICT, financiën, personeelsbeleid, facilitaire zaken en huisvesting zien de verkenners kans op een goede samenwerking. Dat is te lezen in hun rapport: 'Samen voor de Kop van de Veluwe - een pleidooi voor actie', dat donderdag verscheen.

Overig verkiezingsnieuws

 • Bewoners Sluiterweg Elspeet willen sluipverkeer in hun straat tegengaan

  06 mei 2021
  ELSPEET - Bewoners van de Sluiterweg in Elspeet willen dat de gemeente maatregelen gaat treffen om sluipverkeer effectief tegen te gaan om zo de veiligheid te waarborgen. De gemeente concludeert dat naar aanleiding van een schouw het niet is opgevallen dat er gevaarlijke situaties zijn en om die reden wordt de huidige verkeerssituatie niet gewijzigd.
 • Raad steunt aanpak verkeersknelpunten Halfweg en Gortelseweg

  06 mei 2021
  VIERHOUTEN - CDA-fractievoorzitter Koos Meijer maakt zich al geruime tijd zorgen over een tweetal verkeersknelpunten rondom Vierhouten. Het gaat om de situaties bij Halfweg en de Gortelseweg. In beide gevallen is de verkeersveiligheid ernstig in het geding en is naar zijn mening spoedige verbetering nodig.
 • Het huisvesten van arbeidsmigranten krijgt nog een staartje

  06 mei 2021
  NUNSPEET - Bij de rondvraag in de gemeenteraad had André Timmerman (PvdA/GroenLinks) een vraag over de slechte huisvesting van arbeidsmigranten op De Grote Bunte. Timmerman had daar eerder schriftelijke vragen over gesteld en ook antwoord gekregen. Die antwoorden bevredigden hem niet.
 • Ambtenaren ziek thuis na discriminatieaffaire: 'Er moesten koppen rollen'

  06 mei 2021
  ARNHEM - De concerndirecteur (directeur van de gehele gemeentelijke organisatie) en gemeentesecretaris van Arnhem zijn door het college 'geslachtofferd' voor hun rol in de discriminatieaffaire. Dat vertellen meerdere bronnen aan Omroep Gelderland. Twee van de hoogste ambtenaren binnen de gemeente hebben zich ziek gemeld, nadat het vertrouwen in hen is opgezegd. Bronnen melden dat de handelwijze van het college tot een angstcultuur binnen het stadhuis leidt.
 • Lokale belasting voor Rivierenlanders sterk gestegen

  05 mei 2021
  TIEL - Rivierenlanders zijn de afgelopen jaren veel meer gaan betalen aan gemeentelijke belasting. Grootste boosdoener is de afvalstoffenheffing die voor veel huishoudens meer dan verdubbelde. Maar ook de belasting op woningen (ozb) en de rioolheffing nam in een aantal gemeenten fors toe.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend