Logo De Belofte

DIDAM - Een meerderheid van de gemeenteraad in Montferland lijkt de nieuwe plannen voor zwembad De Hoevert in Didam een kans te willen geven. Dat bleek donderdagavond tijdens de politieke avond die voor de gelegenheid werd gehouden in de kerk in Loil.

Een aantal lokale ontwikkelaars werkt aan een plan voor woningbouw op de huidige locatie van het zwembad, waarvan de opbrengsten gebruikt kunnen worden voor de bouw van een nieuw zwembad dat rond de vier miljoen mag kosten. “Laten we deze plannen serieus nemen en de tijd geven”, zegt Ingrid Wolsing van de PvdA.

'Heb de ballen om te zeggen wat het kost'

Het college wil het bad per 1 januari 2021 sluiten, maar een meerderheid van de fracties riep donderdagavond om de lokale ontwikkelaars en de zwemvereniging de tijd te geven om de nieuwe plannen verder uit te werken.

Hoeveel dit mag kosten volgens de fracties werd niet duidelijk. Die kritiek heeft ook D66. “Heb de ballen om te zeggen wat het mag kosten en geef de wethouder een duidelijke opdracht mee”, zegt Freddy van Dijken van D66.

Volgende week valt beslissing

Vanwege de coronamaatregelen en de 1,5 meter afstand werd er vergaderd in in de kerk in Loil. Volgende week donderdag wordt daar opnieuw vergaderd en valt de beslissing over de toekomst van de Hoevert.

Zie ook: Uur van de waarheid voor zwembad De Hoevert: 'Wij horen gewoon in Didam'

 

 

Door: Mediapartner REGIO8, Davie Klein Gunnewiek

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend