Logo De Belofte

DRUTEN - Wordt het Land van Maas en Waal dé toeristische trekpleister van Gelderland? Als het aan Kernachtig Druten ligt wel. De raadspartij stelt voor om de regio prominent op de kaart te zetten, zodat de hele wereld het binnenkort weet te vinden.

Het Gemeenschappelijk Orgaan Arnhem-Nijmegen is een economische denktank, die bij achttien gemeenten ideeën opdoet om de regio op de kaart te zetten. Doel is om vorm te geven aan de visie van The Economic Board: een Gelderse samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Die positioneert de regio namelijk als ‘Lifeport’, waar alles gebeurt op het gebied van menselijk leven. 

‘Het Land van Maas en Waal past prima binnen dat plaatje’, meent Gerard Worm, fractievoorzitter van Kernachtig Druten. ‘Maar de focus ligt nog te veel op Arnhem, Nijmegen en Wageningen. We willen concreet weten wat het voor Druten en alle andere gemeenten betekent.’

'Onbenutte kansen'

De komende tijd wil de lokale politicus zich hard maken voor alle ‘ondervertegenwoordigde' gemeenten. Volgens hem is een streek als het Land van Maas en Waal perfect om de regio mee op de kaart te zetten. ‘Van de veerdam in Druten tot de tuinen in Appeltern en de kasteelruïne in Batenburg - er is zo ontzettend veel te doen en te zien voor toeristen. Er liggen allemaal mooie, maar onbenutte kansen om dit prachtige gebied te promoten’, meent Worm.

De komende maanden komt het gemeenschappelijke orgaan weer samen. De fractievoorzitter is van plan om zijn ideeën dan uitgebreid te pitchen. ‘Het toeristisch beleid in de regio is naar mijn mening nog niet professioneel genoeg uitgewerkt. Er worden veel tijdelijke initiatieven op touw gezet, maar daar hebben we op de lange termijn niet veel aan. Daar moet nu verandering in komen.’

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Druten

Overig verkiezingsnieuws

 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
 • Veel geld voor cultuur naar Amsterdam, Gelderland krijgt niets

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Vrijwel het gehele subsidiebudget voor cultuurmakers en producerende instellingen voor de komende jaren gaat naar de Randstad. Dat blijkt uit de verdeling die het Fonds Podiumkunsten heeft gemaakt. Er wordt niets toegekend aan het oosten van het land. "Dat was schrikken", vertelt Corien van der Poll, zakelijk leider van theatergroep Echo uit Arnhem die met lege handen achterblijft.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend