Logo De Belofte

DRUTEN - Wordt het Land van Maas en Waal dé toeristische trekpleister van Gelderland? Als het aan Kernachtig Druten ligt wel. De raadspartij stelt voor om de regio prominent op de kaart te zetten, zodat de hele wereld het binnenkort weet te vinden.

Het Gemeenschappelijk Orgaan Arnhem-Nijmegen is een economische denktank, die bij achttien gemeenten ideeën opdoet om de regio op de kaart te zetten. Doel is om vorm te geven aan de visie van The Economic Board: een Gelderse samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Die positioneert de regio namelijk als ‘Lifeport’, waar alles gebeurt op het gebied van menselijk leven. 

‘Het Land van Maas en Waal past prima binnen dat plaatje’, meent Gerard Worm, fractievoorzitter van Kernachtig Druten. ‘Maar de focus ligt nog te veel op Arnhem, Nijmegen en Wageningen. We willen concreet weten wat het voor Druten en alle andere gemeenten betekent.’

'Onbenutte kansen'

De komende tijd wil de lokale politicus zich hard maken voor alle ‘ondervertegenwoordigde' gemeenten. Volgens hem is een streek als het Land van Maas en Waal perfect om de regio mee op de kaart te zetten. ‘Van de veerdam in Druten tot de tuinen in Appeltern en de kasteelruïne in Batenburg - er is zo ontzettend veel te doen en te zien voor toeristen. Er liggen allemaal mooie, maar onbenutte kansen om dit prachtige gebied te promoten’, meent Worm.

De komende maanden komt het gemeenschappelijke orgaan weer samen. De fractievoorzitter is van plan om zijn ideeën dan uitgebreid te pitchen. ‘Het toeristisch beleid in de regio is naar mijn mening nog niet professioneel genoeg uitgewerkt. Er worden veel tijdelijke initiatieven op touw gezet, maar daar hebben we op de lange termijn niet veel aan. Daar moet nu verandering in komen.’

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Druten

Overig verkiezingsnieuws

 • 'Bij ons is het net zo veilig', ondernemers met condooms naar de wethouder

  02 maart 2021
  WIJCHEN - Om zich hard te maken voor de heropening van hun zaak, delen horecabazen in Wijchen dinsdag condooms uit met de leus: 'Bij ons is het net zo veilig'. De ondernemers denken namelijk dat hun terrassen even coronaproof zijn als de winkels die vanaf woensdag weer beperkt de deuren mogen openen.
 • 'Onoprechte excuses na discriminatieaffaire opnieuw klap in gezicht'

  02 maart 2021
  ARNHEM - Binnen 24 uur na de marathonvergadering over de Arnhemse discriminatieaffaire moest de gemeente via al haar communicatiekanalen excuses maken aan de stad, besloot de gemeenteraad unaniem. Maar de 'onoprechte manier' waarop ze dat vervolgens deed, wekt woede en verbazing bij verschillende partijen.
 • Verstandelijk beperkte kiezer wil duidelijke politieke taal

  27 februari 2021
  NIJMEGEN - In aanloop naar de verkiezingen je stem bepalen. Voor veel mensen is dat al ingewikkeld genoeg, maar met een verstandelijke beperking helemaal. Door vooroordelen en onwetendheid wordt de moeite niet genomen om informatie begrijpelijker aan te bieden, stelt Anne Stomph van het Arnhems Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten (APCG).
 • Bouw nieuw ziekenhuis tussen Arnhem en Nijmegen voor de zomer van start

  26 februari 2021
  ELST - Rijnstate start in juni met de bouw van een ziekenhuis in Elst. De nieuwe vestiging vervangt de verouderdere locaties in Velp en Arnhem-Zuid. Begin 2023 hoopt de kliniek haar deuren te kunnen openen.
 • 'We zijn altijd een beetje vergeten', politiek wil Land van Maas en Waal op de kaart zetten

  26 februari 2021
  DRUTEN - Het Land van Maas en Waal moet prominent op de kaart worden gezet, vinden Drutense raadsleden. Plannen van het regionale toerismebureau zetten de streek volgens hen onterecht weg als een saai gebied met weinig unieke hotspots. Om daar verandering in te brengen, komt de lokale politiek met een nieuwe strategie.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend