Logo De Belofte

WINTERSWIJK - 'Het lijkt de goede kant op te gaan maar we mogen niet verslappen. Daarom roepen we het college op aansluiting te zoeken met de zorgpartners en de buurgemeenten Aalten, Oost Gelre en Berkelland. En om te onderzoeken hoe de gemeente Winterswijk een onafhankelijk SKB kan faciliteren.'

Loes ten Dolle, van de eenmansfractie van D66, verwoordde donderdagavond laat tijdens de raadsvergadering van Winterswijk waarom de Winterswijkse gemeenteraad de druk blijft opvoeren in de ziekenhuissoap. De motie was van D66, Voor Winterswijk, CDA, Winterswijks Belang en VVD en werd unaniem aangenomen.

Ten Dolle benadrukte de rol van de door de minister aangestelde verkenner en de mogelijk ingezette afscheiding van het SKB en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Na de eventuele defusie gaan beide Achterhoekse ziekenhuizen zelfstandig verder, maar blijven wel samenwerken.

'Niet gerust'

'Maar we zijn er nog niet gerust op', verklaarde Ten Dolle de zoveelste motie over het SKB in de Winterswijkse gemeenteraad. 'We willen met deze motie bereiken dat er verder en out of the box wordt gekeken. Het SKB is in de regio van groot sociaal economisch belang.'

Wethouder Elvira Schepers benadrukte de onafhankelijke houding van het college en nam geen standpunt in, 'maar we omarmen de motie en laten het aan de raad. Als college zochten we al aansluiting bij de zorgpartners en dat blijven we doen. Dat geldt ook voor de Achterhoekse gemeenten. We hebben een nauwe samenwerking.' 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Woning overleden Cees J. blijkt drugspand

  22 november 2020
  ARNHEM - Een woning aan de Jansbinnensingel in Arnhem is gesloten, nadat bleek dat binnen een hennepkwekerij stond. Het gaat om de woning waar Cees J. zaterdagochtend ernstig gewond gevonden werd. Hij overleed later. Burgemeester Ahmed Marcouch sloot het pand zondagmiddag na de vondst van de kwekerij.
 • GroenLinks Ede draagt Geert Ritsema voor als wethouder in Ede

  20 november 2020
  EDE - De fractie en het bestuur van GroenLinks Ede dragen Geert Ritsema voor als kandidaat-wethouder in de gemeente Ede. Geert Ritsema (60 jaar) heeft veel ervaring opgedaan als politicus en bestuurder. Hij was onder meer raadslid, lid van provinciale staten en wethouder.
 • De meest toiletvriendelijke gemeente van ons land is Druten

  20 november 2020
  DRUTEN - Bij hoge nood moet je in Druten zijn. De Gelderse plaats is uitgeroepen tot de meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland. Daar heeft de lokale politiek naar eigen zeggen hard voor geknokt.
 • Politiek buigt zich over babygrafjes naast kerkhof: 'Trauma waar Druten niet graag over praat’

  19 november 2020
  DRUTEN - In de volksmond werden ze ook wel ‘duveltjes’ genoemd: ongedoopte kinderen die niet op het katholieke kerkhof in Druten begraven mochten worden. Voor deze baby’s eisen twee inwoners nu na jaren eerherstel. De lokale politiek vindt het een mooi plan en wil met de hele gemeenteraad een bezoekje brengen aan de begraafplaats.
 • Arnhemse afvalman wil de Kamer in

  19 november 2020
  ARNHEM - In Arnhem en omstreken staat Martijn van Butselaar bekend als de afvalstrijder. Geen mogelijkheid laat hij onbenut om op social media zijn ongenoegen te uiten over zijn vervuilde stad door het in zijn ogen falende afvalbeleid. Nu wil de Ernummer naar Den Haag, met het Code Oranje van Richard de Mos.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend