Logo De Belofte

WINTERSWIJK - 'Het lijkt de goede kant op te gaan maar we mogen niet verslappen. Daarom roepen we het college op aansluiting te zoeken met de zorgpartners en de buurgemeenten Aalten, Oost Gelre en Berkelland. En om te onderzoeken hoe de gemeente Winterswijk een onafhankelijk SKB kan faciliteren.'

Loes ten Dolle, van de eenmansfractie van D66, verwoordde donderdagavond laat tijdens de raadsvergadering van Winterswijk waarom de Winterswijkse gemeenteraad de druk blijft opvoeren in de ziekenhuissoap. De motie was van D66, Voor Winterswijk, CDA, Winterswijks Belang en VVD en werd unaniem aangenomen.

Ten Dolle benadrukte de rol van de door de minister aangestelde verkenner en de mogelijk ingezette afscheiding van het SKB en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Na de eventuele defusie gaan beide Achterhoekse ziekenhuizen zelfstandig verder, maar blijven wel samenwerken.

'Niet gerust'

'Maar we zijn er nog niet gerust op', verklaarde Ten Dolle de zoveelste motie over het SKB in de Winterswijkse gemeenteraad. 'We willen met deze motie bereiken dat er verder en out of the box wordt gekeken. Het SKB is in de regio van groot sociaal economisch belang.'

Wethouder Elvira Schepers benadrukte de onafhankelijke houding van het college en nam geen standpunt in, 'maar we omarmen de motie en laten het aan de raad. Als college zochten we al aansluiting bij de zorgpartners en dat blijven we doen. Dat geldt ook voor de Achterhoekse gemeenten. We hebben een nauwe samenwerking.' 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
 • Scherpenzeel wil zelfstandig blijven: acht stemmen voor, vijf tegen

  10 juli 2020
  SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel wil zelfstandig blijven. Dat werd donderdagavond duidelijk in een beslissende raadsvergadering. De gemeenteraad nam de Kadernota aan, waarin staat hoe het dorp zelfstandig wil blijven opereren, met acht stemmen voor en vijf stemmen tegen.
 • Achterkamertjespolitiek in Ede, besluit over zonnepark uitgesteld

  10 juli 2020
  EDE - Er zou donderdagavond definitief duidelijkheid komen over zonnepark Nergena in Bennekom. Maar dat kwam er niet. De gemeenteraad besloot - na bijna drie uur overleg in Edese achterkamertjes - de cruciale stemming uit te stellen. Er komt eerst een integriteitsonderzoek naar raadslid Bram van der Beek (ChristenUnie).
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend