Logo De Belofte

WINTERSWIJK - 'Het lijkt de goede kant op te gaan maar we mogen niet verslappen. Daarom roepen we het college op aansluiting te zoeken met de zorgpartners en de buurgemeenten Aalten, Oost Gelre en Berkelland. En om te onderzoeken hoe de gemeente Winterswijk een onafhankelijk SKB kan faciliteren.'

Loes ten Dolle, van de eenmansfractie van D66, verwoordde donderdagavond laat tijdens de raadsvergadering van Winterswijk waarom de Winterswijkse gemeenteraad de druk blijft opvoeren in de ziekenhuissoap. De motie was van D66, Voor Winterswijk, CDA, Winterswijks Belang en VVD en werd unaniem aangenomen.

Ten Dolle benadrukte de rol van de door de minister aangestelde verkenner en de mogelijk ingezette afscheiding van het SKB en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Na de eventuele defusie gaan beide Achterhoekse ziekenhuizen zelfstandig verder, maar blijven wel samenwerken.

'Niet gerust'

'Maar we zijn er nog niet gerust op', verklaarde Ten Dolle de zoveelste motie over het SKB in de Winterswijkse gemeenteraad. 'We willen met deze motie bereiken dat er verder en out of the box wordt gekeken. Het SKB is in de regio van groot sociaal economisch belang.'

Wethouder Elvira Schepers benadrukte de onafhankelijke houding van het college en nam geen standpunt in, 'maar we omarmen de motie en laten het aan de raad. Als college zochten we al aansluiting bij de zorgpartners en dat blijven we doen. Dat geldt ook voor de Achterhoekse gemeenten. We hebben een nauwe samenwerking.' 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Haken en ogen aan openstelling Oosteinderweg

  15 april 2021
  NUNSPEET - De afsluiting van de Oosteinderweg stond als agendapunt genoteerd bij de commissie Ruimte en Wonen. Toen de weg afgesloten werd zou er na een jaar geëvalueerd worden. Maar ook nu gaat het niet om een evaluatie, maar een peiling vanuit het college om te horen hoe de commissieleden hierin staan. Er zijn enkele opties genoemd.
 • Windmolens zonder draagvlak? Gemeente niet blij met duurzaamheidsplannen

  14 april 2021
  DRUTEN - De lokale politiek is druk bezig om de CO2-uitstoot de komende jaren fors terug te dringen. Hoewel de meeste gemeenten weg dachten te komen met het opwekken van zonne-energie, wordt van een paar regio’s verwacht dat zij binnenkort alsnog windmolens overwegen. Zo ook van Druten, waar raadsleden nogal verontwaardigd zijn: ‘Dit proces is ondemocratisch.’
 • Arnhemmers in de bijstand mogen straks tot 500 euro bijverdienen

  14 april 2021
  ARNHEM - Arnhemmers in de bijstand mogen straks tot 500 euro per maand bijverdienen, zonder dat ze worden gekort op hun uitkering. Een raadsmeerderheid laat aan Omroep Gelderland weten dat plan te steunen. De Rijnstad wil daarmee het Amsterdamse voorbeeld volgen, dat een maas in de wet vond om dat mogelijk te maken.
 • Politicoloog gebruikt pamflet Hitler voor kritiek op Arnhems afvalreferendum

  11 april 2021
  ARNHEM - De Arnhemse politicoloog Christiaan Holland heeft een nazi-pamflet uit 1938 vergeleken met het recente Arnhemse afvalreferendum. Holland spreekt zelf van een 'sturende formulering' rond het afvalreferendum. Een vergelijking tussen het Arnhemse stadsbestuur en de nazi's heeft hij zeker niet willen maken, legt Holland uit. De ophef noemt hij dan ook 'onzinnig'.
 • Woede om uitstel drugswet: 'Echt grote onzin'

  09 april 2021
  OLDEBROEK - "Ik kan dit niet uitleggen." Burgemeester Tanja Haseloop van Oldebroek is woedend over het besluit van het demissionair kabinet om een nieuwe drugswet uit te stellen. "Hiermee geeft het kabinet een volledig verkeerd signaal." Ook de Achterhoekse jeugdagent Maikel Boomkamp had graag eerder een verbod gezien: "Wij zien op straat de gevolgen en wat het in de gezinnen doet."
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend