Logo De Belofte

WINTERSWIJK - 'Het lijkt de goede kant op te gaan maar we mogen niet verslappen. Daarom roepen we het college op aansluiting te zoeken met de zorgpartners en de buurgemeenten Aalten, Oost Gelre en Berkelland. En om te onderzoeken hoe de gemeente Winterswijk een onafhankelijk SKB kan faciliteren.'

Loes ten Dolle, van de eenmansfractie van D66, verwoordde donderdagavond laat tijdens de raadsvergadering van Winterswijk waarom de Winterswijkse gemeenteraad de druk blijft opvoeren in de ziekenhuissoap. De motie was van D66, Voor Winterswijk, CDA, Winterswijks Belang en VVD en werd unaniem aangenomen.

Ten Dolle benadrukte de rol van de door de minister aangestelde verkenner en de mogelijk ingezette afscheiding van het SKB en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Na de eventuele defusie gaan beide Achterhoekse ziekenhuizen zelfstandig verder, maar blijven wel samenwerken.

'Niet gerust'

'Maar we zijn er nog niet gerust op', verklaarde Ten Dolle de zoveelste motie over het SKB in de Winterswijkse gemeenteraad. 'We willen met deze motie bereiken dat er verder en out of the box wordt gekeken. Het SKB is in de regio van groot sociaal economisch belang.'

Wethouder Elvira Schepers benadrukte de onafhankelijke houding van het college en nam geen standpunt in, 'maar we omarmen de motie en laten het aan de raad. Als college zochten we al aansluiting bij de zorgpartners en dat blijven we doen. Dat geldt ook voor de Achterhoekse gemeenten. We hebben een nauwe samenwerking.' 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend