Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Winterswijk houdt muziekschool Boogie Woogie in de benen, zodat er geen faillissement volgt en 42 docenten hun baan niet verliezen. Na het uitstappen van de buurgemeenten Oost Gelre en Aalten moet Winterswijk de kosten voor Boogie Woogie alleen dragen.

Aalten en Oost Gelre vielen over de huisvestingskosten voor Boogie Woogie. Lokale muziekverenigingen in de buurgemeenten verzorgen het onderwijs voor harmonie en fanfare nu zelf. Aalten wil enkele leraren overnemen van Boogie Woogie, in tegenstelling tot Oost Gelre. Daarom heeft Winterswijk een procedure aangespannen tegen Oost Gelre.

Afbouw

Winterswijk had de subsidie voor Boogie Woogie dit jaar willen afbouwen met 50.000 euro per jaar, van de huidige 7 ton naar 510.000 euro (inclusief 260.000 euro voor de huisvesting). Die afbouw gaat nu gefaseerd in 2023 in. 

De toekomst van Boogie Woogie ligt, als het aan het college ligt, nog altijd in het beoogde Cultuurkwartier. Ontwikkelaar Explorius komt eind deze maand of begin volgende maand met een voorstel naar het college, vertelde wethouder Henk Jan Tannemaat donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

De financiële haalbaarheid van het Cultuurkwartier staat enorm onder druk doordat na het afhaken van een bioscoopexploitant er een belangrijke pijler onder het Cultuurkwartier is weggevallen.

Zie ook: 

 

   

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
 • Scherpenzeel wil zelfstandig blijven: acht stemmen voor, vijf tegen

  10 juli 2020
  SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel wil zelfstandig blijven. Dat werd donderdagavond duidelijk in een beslissende raadsvergadering. De gemeenteraad nam de Kadernota aan, waarin staat hoe het dorp zelfstandig wil blijven opereren, met acht stemmen voor en vijf stemmen tegen.
 • Achterkamertjespolitiek in Ede, besluit over zonnepark uitgesteld

  10 juli 2020
  EDE - Er zou donderdagavond definitief duidelijkheid komen over zonnepark Nergena in Bennekom. Maar dat kwam er niet. De gemeenteraad besloot - na bijna drie uur overleg in Edese achterkamertjes - de cruciale stemming uit te stellen. Er komt eerst een integriteitsonderzoek naar raadslid Bram van der Beek (ChristenUnie).
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend