Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Winterswijk houdt muziekschool Boogie Woogie in de benen, zodat er geen faillissement volgt en 42 docenten hun baan niet verliezen. Na het uitstappen van de buurgemeenten Oost Gelre en Aalten moet Winterswijk de kosten voor Boogie Woogie alleen dragen.

Aalten en Oost Gelre vielen over de huisvestingskosten voor Boogie Woogie. Lokale muziekverenigingen in de buurgemeenten verzorgen het onderwijs voor harmonie en fanfare nu zelf. Aalten wil enkele leraren overnemen van Boogie Woogie, in tegenstelling tot Oost Gelre. Daarom heeft Winterswijk een procedure aangespannen tegen Oost Gelre.

Afbouw

Winterswijk had de subsidie voor Boogie Woogie dit jaar willen afbouwen met 50.000 euro per jaar, van de huidige 7 ton naar 510.000 euro (inclusief 260.000 euro voor de huisvesting). Die afbouw gaat nu gefaseerd in 2023 in. 

De toekomst van Boogie Woogie ligt, als het aan het college ligt, nog altijd in het beoogde Cultuurkwartier. Ontwikkelaar Explorius komt eind deze maand of begin volgende maand met een voorstel naar het college, vertelde wethouder Henk Jan Tannemaat donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

De financiële haalbaarheid van het Cultuurkwartier staat enorm onder druk doordat na het afhaken van een bioscoopexploitant er een belangrijke pijler onder het Cultuurkwartier is weggevallen.

Zie ook: 

 

   

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend