Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Winterswijk houdt muziekschool Boogie Woogie in de benen, zodat er geen faillissement volgt en 42 docenten hun baan niet verliezen. Na het uitstappen van de buurgemeenten Oost Gelre en Aalten moet Winterswijk de kosten voor Boogie Woogie alleen dragen.

Aalten en Oost Gelre vielen over de huisvestingskosten voor Boogie Woogie. Lokale muziekverenigingen in de buurgemeenten verzorgen het onderwijs voor harmonie en fanfare nu zelf. Aalten wil enkele leraren overnemen van Boogie Woogie, in tegenstelling tot Oost Gelre. Daarom heeft Winterswijk een procedure aangespannen tegen Oost Gelre.

Afbouw

Winterswijk had de subsidie voor Boogie Woogie dit jaar willen afbouwen met 50.000 euro per jaar, van de huidige 7 ton naar 510.000 euro (inclusief 260.000 euro voor de huisvesting). Die afbouw gaat nu gefaseerd in 2023 in. 

De toekomst van Boogie Woogie ligt, als het aan het college ligt, nog altijd in het beoogde Cultuurkwartier. Ontwikkelaar Explorius komt eind deze maand of begin volgende maand met een voorstel naar het college, vertelde wethouder Henk Jan Tannemaat donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

De financiële haalbaarheid van het Cultuurkwartier staat enorm onder druk doordat na het afhaken van een bioscoopexploitant er een belangrijke pijler onder het Cultuurkwartier is weggevallen.

Zie ook: 

 

   

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend