Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Winterswijk houdt muziekschool Boogie Woogie in de benen, zodat er geen faillissement volgt en 42 docenten hun baan niet verliezen. Na het uitstappen van de buurgemeenten Oost Gelre en Aalten moet Winterswijk de kosten voor Boogie Woogie alleen dragen.

Aalten en Oost Gelre vielen over de huisvestingskosten voor Boogie Woogie. Lokale muziekverenigingen in de buurgemeenten verzorgen het onderwijs voor harmonie en fanfare nu zelf. Aalten wil enkele leraren overnemen van Boogie Woogie, in tegenstelling tot Oost Gelre. Daarom heeft Winterswijk een procedure aangespannen tegen Oost Gelre.

Afbouw

Winterswijk had de subsidie voor Boogie Woogie dit jaar willen afbouwen met 50.000 euro per jaar, van de huidige 7 ton naar 510.000 euro (inclusief 260.000 euro voor de huisvesting). Die afbouw gaat nu gefaseerd in 2023 in. 

De toekomst van Boogie Woogie ligt, als het aan het college ligt, nog altijd in het beoogde Cultuurkwartier. Ontwikkelaar Explorius komt eind deze maand of begin volgende maand met een voorstel naar het college, vertelde wethouder Henk Jan Tannemaat donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

De financiële haalbaarheid van het Cultuurkwartier staat enorm onder druk doordat na het afhaken van een bioscoopexploitant er een belangrijke pijler onder het Cultuurkwartier is weggevallen.

Zie ook: 

 

   

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Woning overleden Cees J. blijkt drugspand

  22 november 2020
  ARNHEM - Een woning aan de Jansbinnensingel in Arnhem is gesloten, nadat bleek dat binnen een hennepkwekerij stond. Het gaat om de woning waar Cees J. zaterdagochtend ernstig gewond gevonden werd. Hij overleed later. Burgemeester Ahmed Marcouch sloot het pand zondagmiddag na de vondst van de kwekerij.
 • GroenLinks Ede draagt Geert Ritsema voor als wethouder in Ede

  20 november 2020
  EDE - De fractie en het bestuur van GroenLinks Ede dragen Geert Ritsema voor als kandidaat-wethouder in de gemeente Ede. Geert Ritsema (60 jaar) heeft veel ervaring opgedaan als politicus en bestuurder. Hij was onder meer raadslid, lid van provinciale staten en wethouder.
 • De meest toiletvriendelijke gemeente van ons land is Druten

  20 november 2020
  DRUTEN - Bij hoge nood moet je in Druten zijn. De Gelderse plaats is uitgeroepen tot de meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland. Daar heeft de lokale politiek naar eigen zeggen hard voor geknokt.
 • Politiek buigt zich over babygrafjes naast kerkhof: 'Trauma waar Druten niet graag over praat’

  19 november 2020
  DRUTEN - In de volksmond werden ze ook wel ‘duveltjes’ genoemd: ongedoopte kinderen die niet op het katholieke kerkhof in Druten begraven mochten worden. Voor deze baby’s eisen twee inwoners nu na jaren eerherstel. De lokale politiek vindt het een mooi plan en wil met de hele gemeenteraad een bezoekje brengen aan de begraafplaats.
 • Arnhemse afvalman wil de Kamer in

  19 november 2020
  ARNHEM - In Arnhem en omstreken staat Martijn van Butselaar bekend als de afvalstrijder. Geen mogelijkheid laat hij onbenut om op social media zijn ongenoegen te uiten over zijn vervuilde stad door het in zijn ogen falende afvalbeleid. Nu wil de Ernummer naar Den Haag, met het Code Oranje van Richard de Mos.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend