Logo De Belofte

WIJCHEN - Twee Wijchense cafés openen vanaf donderdagmiddag een mega-terras, pal naast het plaatselijke kasteel. Vorige week keurde de gemeente het plan goed, zodat de horeca-tentjes in tijden van corona hun hoofd boven water kunnen houden.

Tussen de weelderige bomen van de kasteeltuin kunnen Wijchenaren binnenkort hun natje en droogje halen. Vanaf donderdagmiddag staat er een massaal terras met zo’n 130 zitplaatsen, gerund door Café Anneke en Document 12. ‘We hebben echt veel meer ruimte dan we gewend zijn. Het is drie keer zo groot dan mijn normale terras, daarom werken we ook samen’, begint Martijn Koot, eigenaar van Café Anneke. ‘Het wordt een flinke uitdaging.’

De kroegbazen tappen bier vanuit een zeecontainer, omgetoverd tot een mobiele bar. Borrelsnacks preparen ze in de keuken van hun cafés, want die zitten om de hoek. ‘Het is even improviseren, maar dan heb je wel wat’, voegt Koot toe. ‘Veel mensen blijven vanwege corona natuurlijk in Nederland. Op deze manier hopen we de Wijchenaar toch een beetje een vakantiegevoel te bieden.’

Onzekere toekomst

Zelfs na de heropening van de horeca, was de toekomst van de twee cafés onzeker. Daarom vroegen ze bij de gemeente een vergunning aan voor een tijdelijk terras, pal naast het kasteel. Vorige week stemde Wijchen in met het plan. ‘Na de nieuwe versoepelingen konden wij nog steeds niet veel mensen kwijt, dus we moesten echt iets anders bedenken’, vertelt Koot. ‘Nu hopen we dat dit weer wat extra zekerheid biedt.’

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
 • Veel geld voor cultuur naar Amsterdam, Gelderland krijgt niets

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Vrijwel het gehele subsidiebudget voor cultuurmakers en producerende instellingen voor de komende jaren gaat naar de Randstad. Dat blijkt uit de verdeling die het Fonds Podiumkunsten heeft gemaakt. Er wordt niets toegekend aan het oosten van het land. "Dat was schrikken", vertelt Corien van der Poll, zakelijk leider van theatergroep Echo uit Arnhem die met lege handen achterblijft.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend