Logo De Belofte

GELDERMALSEN - De gemeente West Betuwe heeft voor de verbouwing van het gemeentehuis het Delftse architectenbureau cepezed uitgekozen. Voor de keuze van een architect volgde de gemeente West Betuwe een Europese aanbestedingsprocedure.

Een commissie beoordeelde de schetsontwerpen van vier architecten volgens een eerder vastgestelde selectieprocedure. Daarbij vroegen ze inbreng van inwoners, ondernemers en medewerkers, raad en Ongehinderd.

Ongehinderd is een maatschappelijke organisatie die aandacht heeft voor de toegankelijkheid van gebouwen voor mensen met een beperking. Medewerkers, raad en Ongehinderd spraken hun eerste voorkeur uit voor cepezed. De samenleving had de voorkeur voor het schetsontwerp van Zenber.

Cepezed presenteerde een schetsontwerp met een transparante ontvangstruimte in een groene tuinrand. Het is een deels glazen paviljoen met een houten dak tegen de bestaande bouw aan. Het ontmoetingshart hiervan wordt gevormd door de bestaande patio te overkappen in het midden van het gebouw.

Keuze voor cepezed

Architectenbureau cepezed scoorde op alle beoordelingscriteria het hoogst. Het plan van aanpak is volgens de gemeente realistisch en deskundig. Verder vindt ze dat het schetsontwerp zowel binnen als buiten een herkenbare identiteit heeft.

Tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Foto: gemeente West Betuwe

De 26 kernen, de rivier de Linge en het landschap van de Betuwe hebben een belangrijke plaats in het ontwerp en de kleurstelling. Het bouwkostenoverzicht van cepezed kwam onder het meegegeven maximumbedrag uit. Een bouwkostendeskundige heeft het overzicht onder de loep genomen en bestempeld als haalbaar.

De keuze van de samenleving valt op Zenber. Via www.westbetuwe.nl/gemeentehuis konden inwoners, ondernemers en dorpsraden hun stem uitbrengen. In een film stelden de architecten zichzelf voor en toonden het onderdeel Identiteit in hun schetsontwerp. De samenleving stemde dus op basis van één onderdeel, de beoordelingscommissie keek naar meer punten.

Het laatste nieuws uit West Betuwe

Overig verkiezingsnieuws

 • Marcouch vraagt minuut stilte voor onthoofde Franse leraar

  21 oktober 2020
  ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch roept inwoners op om woensdagmiddag om 16.30 uur een minuut stilte te houden voor de onthoofde Franse leraar Samuel Paty. Dat doet hij nadat de Franse ambassadeur in Nederland Luis Vassy zijn 'vrienden uit Nederland' vroeg hetzelfde te doen.
 • Fractievoorzitters Ermelo: 'Opzeggen vertrouwen burgemeester niet volgens juiste formele weg'

  21 oktober 2020
  ERMELO - Achteraf gezien is niet de juiste formele weg bewandeld om het vertrouwen op te zeggen in burgemeester André Baars van Ermelo. Dat concluderen alle fractievoorzitters van de gemeenteraad van Ermelo.
 • 'Woningmarkt Arnhem-Nijmegen onder grotere druk, maar oplossing is niet nabij'

  21 oktober 2020
  ARNHEM - De woningmarkt in de regio Arnhem-Nijmegen staat onder toenemende druk. Huizen staan steeds korter te koop, waarbij de prijzen stijgen. Voor de lange termijn zijn er onvoldoende concrete plannen om die problemen het hoofd te bieden. Dat blijkt uit cijfers van adviesbureau Companen.
 • Weerstand is groot tegen komst enorme hoeveelheid zonnepanelen

  20 oktober 2020
  MILLINGEN AAN DE RIJN - Met zonnepanelen hebben ze geen problemen in Millingen aan de Rijn. Met zonneparken ook niet. Maar de schaal waarop nu zonnepanelen neergelegd dreigen te worden is ze toch echt wat te gortig. Het dorp is ruim negen vierkante kilometer groot. Millingenaren die de rekenmachine bij de plannen van de gemeente Berg en Dal pakken, constateren er straks 2 vierkante kilometer aan zonnepanelen naast hun huizen ligt.
 • Gratis mondkapjes voor minima Montferland

  20 oktober 2020
  DIDAM - Minima in Montferland krijgen gratis niet-medische mondkapjes, dat is maandagavond door de gemeenteraad besloten. De regeling geldt voor iedereen met een inkomen tot 120 procent van het minimumloon.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend