Logo De Belofte

WINTERSWIJK - De gemeenteraad van Winterswijk trekt 1250 euro uit voor de belangenvereniging voor de cliënten van het SKB. Dat geld is een bijdrage in de juridische strijd voor een eigen cliëntenraad voor het Winterswijkse ziekenhuis, dus losgekoppeld van de cliëntenraad voor het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Joost de Ruijter van de belangenvereniging verzocht donderdagavond tijdens de raadsvergadering om een burgercheque van 1250 euro, omdat het overkoepelende ziekenhuizenbestuur van Santiz niet met geld over de brug komt. De Raad van Bestuur wil niet meewerken aan een eigen cliëntenraad voor het SKB  en heeft volgens De Ruijter een 'heel legioen aan advocaten' ingeschakeld. 

'David en Goliath-gevoel'

De belangenvereniging heeft een rechtszaak aangespannen tegen Santiz. De Ruijter spreekt van een 'David en Goliath-gevoel' omdat Santiz een gerenommeerd advocatenkantoor van de Amsterdamse Zuidas in de arm heeft genomen, 'maar toch zien we de rechtszaak vol vertrouwen tegemoet.'

Het verzoek om een burgercheque, als tegemoetkoming in de kosten, legde de gemeenteraad naast zich neer. In plaats daarvan werd er een motie opgesteld om eenmalig 1250 euro te doneren aan de belangenvereniging voor een eigen cliëntenraad, waar zich inmiddels 600 mensen bij hebben aangesloten. De raad gaf er donderdagavond laat unaniem een klap op. 'Dat helpt ons enorm', aldus De Ruiter.  

Wethouder Elvira Schepers stelde nadrukkelijk dat het college van B en W zich afzijdig hield van het besluit en zich neutraal opstelde. 'Maar uiteraard zullen we wel gehoor geven aan de uitvoering van de motie', verklaarde Schepers.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Marcouch vraagt minuut stilte voor onthoofde Franse leraar

  21 oktober 2020
  ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch roept inwoners op om woensdagmiddag om 16.30 uur een minuut stilte te houden voor de onthoofde Franse leraar Samuel Paty. Dat doet hij nadat de Franse ambassadeur in Nederland Luis Vassy zijn 'vrienden uit Nederland' vroeg hetzelfde te doen.
 • Fractievoorzitters Ermelo: 'Opzeggen vertrouwen burgemeester niet volgens juiste formele weg'

  21 oktober 2020
  ERMELO - Achteraf gezien is niet de juiste formele weg bewandeld om het vertrouwen op te zeggen in burgemeester André Baars van Ermelo. Dat concluderen alle fractievoorzitters van de gemeenteraad van Ermelo.
 • 'Woningmarkt Arnhem-Nijmegen onder grotere druk, maar oplossing is niet nabij'

  21 oktober 2020
  ARNHEM - De woningmarkt in de regio Arnhem-Nijmegen staat onder toenemende druk. Huizen staan steeds korter te koop, waarbij de prijzen stijgen. Voor de lange termijn zijn er onvoldoende concrete plannen om die problemen het hoofd te bieden. Dat blijkt uit cijfers van adviesbureau Companen.
 • Weerstand is groot tegen komst enorme hoeveelheid zonnepanelen

  20 oktober 2020
  MILLINGEN AAN DE RIJN - Met zonnepanelen hebben ze geen problemen in Millingen aan de Rijn. Met zonneparken ook niet. Maar de schaal waarop nu zonnepanelen neergelegd dreigen te worden is ze toch echt wat te gortig. Het dorp is ruim negen vierkante kilometer groot. Millingenaren die de rekenmachine bij de plannen van de gemeente Berg en Dal pakken, constateren er straks 2 vierkante kilometer aan zonnepanelen naast hun huizen ligt.
 • Gratis mondkapjes voor minima Montferland

  20 oktober 2020
  DIDAM - Minima in Montferland krijgen gratis niet-medische mondkapjes, dat is maandagavond door de gemeenteraad besloten. De regeling geldt voor iedereen met een inkomen tot 120 procent van het minimumloon.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend