Logo De Belofte

WINTERSWIJK - De gemeenteraad van Winterswijk trekt 1250 euro uit voor de belangenvereniging voor de cliënten van het SKB. Dat geld is een bijdrage in de juridische strijd voor een eigen cliëntenraad voor het Winterswijkse ziekenhuis, dus losgekoppeld van de cliëntenraad voor het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Joost de Ruijter van de belangenvereniging verzocht donderdagavond tijdens de raadsvergadering om een burgercheque van 1250 euro, omdat het overkoepelende ziekenhuizenbestuur van Santiz niet met geld over de brug komt. De Raad van Bestuur wil niet meewerken aan een eigen cliëntenraad voor het SKB  en heeft volgens De Ruijter een 'heel legioen aan advocaten' ingeschakeld. 

'David en Goliath-gevoel'

De belangenvereniging heeft een rechtszaak aangespannen tegen Santiz. De Ruijter spreekt van een 'David en Goliath-gevoel' omdat Santiz een gerenommeerd advocatenkantoor van de Amsterdamse Zuidas in de arm heeft genomen, 'maar toch zien we de rechtszaak vol vertrouwen tegemoet.'

Het verzoek om een burgercheque, als tegemoetkoming in de kosten, legde de gemeenteraad naast zich neer. In plaats daarvan werd er een motie opgesteld om eenmalig 1250 euro te doneren aan de belangenvereniging voor een eigen cliëntenraad, waar zich inmiddels 600 mensen bij hebben aangesloten. De raad gaf er donderdagavond laat unaniem een klap op. 'Dat helpt ons enorm', aldus De Ruiter.  

Wethouder Elvira Schepers stelde nadrukkelijk dat het college van B en W zich afzijdig hield van het besluit en zich neutraal opstelde. 'Maar uiteraard zullen we wel gehoor geven aan de uitvoering van de motie', verklaarde Schepers.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend