Logo De Belofte

BENEDEN-LEEUWEN - Rene Cruijsen (60) is sinds een paar weken de nieuwe wethouder in West Maas en Waal. Hij is voorgedragen door de VVD en volgt Sander Bos op die inmiddels wethouder is in Houten.

Rene Cruijsen is binnen het college verantwoordelijk voor de portefeuilles ruimtelijke ordening, economie, recreatie en mobiliteit. Binnen het college hebben als gevolg hiervan een paar verschuivingen in de portefeuilleverdeling plaatsgevonden.

Rene Cruijsen heeft jarenlange bestuurlijke ervaring. Hij was 16 jaar raadslid, fractievoorzitter van de VVD en vervulde meerdere bestuurlijke functies waaronder heemraad bij het Waterschap Rivierenland. Daarnaast heeft hij veel inhoudelijke kennis van lopende dossiers en is geboren en getogen in de gemeente. Rene Cruijsen runt met zijn zoon een biologisch melkvee- en akkerbouwbedrijf.

Rene Cruijsen: 'Ik heb zin om mij in te zetten als bestuurder van deze mooie gemeente. En ik zie uit naar een mooie periode. De bestuursperiode is al 2 jaar onderweg, dus ik stap op een rijdende trein. Samen met het college zet ik mij in om de doelen van het collegeprogramma verder te realiseren.'

De raadszetel die Rene Cruijsen achterlaat is ingevuld door Wessel Boerakker. Het fractievoorzitterschap van de VVD neemt Ellen Jagtenberg-Poulussen over.

Door: Extra FM - Redactie

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend