Logo De Belofte

NUNSPEET - Er gaan steeds meer stemmen op binnen de gemeenteraad van Nunspeet om het tankstation aan de Nijverheidsweg op te laten kopen door de gemeente. Daarmee zou er meer ruimte moeten komen voor de ingrijpende verbouwing van het stationsgebied in Nunspeet. Dat blijkt tijdens een technische bespreking van de plannen. 

Vooral het verdelen van het langzaam verkeer en snelverkeer speelt in de plannen een sleutelrol. Een 'spannend evenwicht', volgens de projectleider. Het lijkt voor wat onrust te zorgen bij sommige politieke partijen. 

Er zijn met name zorgen over het fietsverkeer. Kees Smit van ChristenUnie zegt daarover: 'In de modellen zie ik dat langzaam verkeer het snelle verkeer voorrang moet geven. Ik kan me voorstellen dat fietsers op sommige punten heel lang moeten wachten.'

Ook Gerrit Polinder van de SGP ziet knelpunten: 'Er zijn teveel oversteekplaatsen. Kan dat niet wat minder?' Polinder oppert verder of het tankstation aan de Nijverheidsweg niet opgekocht kan worden door de gemeente. Dit om meer ruimte te creëren.

Levensgevaarlijk

Hij vindt steun bij Koos Meijer van het  CDA: 'Het probleem is inderdaad de ruimte, met name aan de noordkant. Het is echt strijden om elke meter, met name voor het fietsverkeer. Het is op sommige punten levensgevaarlijk voor de fietsers', aldus Meijer. Ook hij denkt dat het tankstation meer ruimte zou kunnen bieden. Bovendien zou het tankstation al zijn aangeboden aan de gemeente, weet hij. 'Want het tankstation heeft nu vooral omzet door de vrachtwagens die er komen. En dat zal straks minder zijn.' 

In de plannen is ruimte voor twee tunnels: één voor gemotoriseerd verkeer en één voor fietsers en ander langzaam verkeer. Die laatste groep heeft vanuit die tunnel ook direct toegang tot het perron.

Hellingsbaan

Die hellingsbaan van die tunnels leidde ook tot wat vragen. Maar volgens de projectleider gaat dat geen problemen opleveren. 'Met 5 procent is de hellingsgraad wat steiler dan andere trajecten, maar dat is een keuze. Het zou geen probleem moeten opleveren.'

Ook zou het tankstation geen extra ruimte creëren, denkt de projectleider. Duidelijk is wel dat er nog aanpassingen mogelijk zijn, voordat de schop de grond in gaat. Over die aanpassingen zal de raad de komende tijd verder debatteren. Het volgende technische beraad is gepland in september of oktober. 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Niels Kater

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • CU Nunspeet roept op: 'politie, werk mee aan Handle with Care!'

  07 juli 2020
  NUNSPEET - Op advies van de landelijke politie werkt de politie op de Noord-Veluwe niet mee aan Handle with Care. Dat vindt de ChristenUnie (CU), evenals het college van burgemeester en wethouders, teleurstellend. De lokale fractie trekt daarom aan de bel bij de fractie in de Tweede Kamer. “Misschien kan de landelijke politie vanuit het kabinet aangespoord worden dit standpunt te herzien,” vindt CU-raadslid Jennifer Elskamp.
 • 'Tankstation moet plaatsmaken voor nieuw stationsgebied Nunspeet'

  17 juni 2020
  NUNSPEET - Er gaan steeds meer stemmen op binnen de gemeenteraad van Nunspeet om het tankstation aan de Nijverheidsweg op te laten kopen door de gemeente. Daarmee zou er meer ruimte moeten komen voor de ingrijpende verbouwing van het stationsgebied in Nunspeet. Dat blijkt tijdens een technische bespreking van de plannen. 
 • Wethouder Gert van den Berg van Nunspeet stopt

  17 juni 2020
  NUNSPEET - Gert van den Berg heeft de gemeenteraad van Nunspeet meegedeeld per 1 augustus te stoppen als wethouder van de gemeente Nunspeet. Per 1 augustus 2020 wordt hij Manager Jeugd GGZ & Wmo bij de Dimence Groep.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
 • 'Hier wachten de mensen al jaren op', ingrijpende verbouwing stationsgebied Nunspeet

  28 mei 2020
  NUNSPEET - De kogel is door de kerk: het stationsgebied in Nunspeet gaat volledig op de schop. Na jaren van praten en debatteren heeft de gemeenteraad van Nunspeet donderdag unaniem ingestemd met de verbouwplannen.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend