Logo De Belofte

NIJMEGEN - De Wijkraad Lent en voetbalvereniging DVOL vangen bot het Nijmeegse college op hun verzoek om de plannen voor woningbouw in Vossenpels-Noord tussen Bekkersland en Smitjesland op te schorten en te heroverwegen ten gunste van een groter sportpark. Het college vindt dat er al voldoende geïnvesteerd wordt in sportvoorzieningen in de Waalsprong.

'Leefbaarheid niet uit oog verliezen'

De Wijkraad Lent stuurde eind april een brief gestuurd aan de gemeente waarin ze vragen om de plannen voor woningbouw in Vossenpels-Noord tussen Bekkersland en Smitjesland op te schorten en te heroverwegen ten gunste van een groter sportpark in een parkachtige setting. Dit vindt men mede de verwachte bevolkingsgroei in het achterhoofd noodzakelijk. ‘Bij het nieuwe Hof van Holland komt wel een sporthal voor binnensporten, maar voor uitbreiding van het aanbod van buitensporten, zoals hockey, atletiek, korfbal en beweegroutes is in Lent geen rekening meer gehouden. Wij willen voorkomen dat er hier, in de grootste wijk van Nijmegen, maar een heel klein aanbod is om buiten, in de frisse lucht te sporten. Bovendien groeien de huidige sportclubs van Sportpark Vossenpels uit hun jasje. Het is nu nog een van de mooiste plekjes van Lent, maar wij zouden er een nog mooier sportpark van willen maken. De woningnood in Nijmegen veroorzaakt uiteraard een aantal dilemma’s, maar het ontbreken van leefbaarheid in een wijk als Lent, mag ook niet uit het oog verloren worden.’

'Sportpark vergelijkbaar met universitair sportcentrum zou passend zijn'

Ook Stef de Grood, voorzitter van DVOL, stuurde een brief en sprak in. ‘We mogen niet toestaan, dat de getallen van woningbouw in een leefgemeenschap als Lent zich alleen doet laten gelden. De zeer gunstige centrale ligging van de sportlocatie wordt als uiterst positief ervaren binnen de leefgemeenschap. We moeten er niet aandenken dat de sport straks achter de Ovatonde richting Ressen wordt verbannen. Een stadsdeel moet leefbaar zijn en blijven, daar past een ontwikkeling van compleet compact sportpark bij vergelijkbaar met het universitair sportcentrum.’ De club wil van 850 leden, vier speelvelden en tien kleedkamers kunnen doorgroeien tot 1450 leden, vijf tot zes speelvelden en twintig kleedkamers.

'DVOL prima bediend'

Het college gaat niet mee in het verzoek. ‘Nee, wij hebben natuurlijk al eerder bedacht dat hier zoveel mensen komen te wonen, en hebben daarom volop geïnvesteerd in sportvoorziening in de Waalsprong’, zegt wethouder Noël Vergunst (GroenLinks). ‘Bij DVOL is een vierde veld toegevoegd, en we denken dat we daarmee DVOL prima bedienen. Met de aanleg van twee extra tennisvelden wordt ook voldaan aan de ruimtebehoefte voor de tennisvereniging. Ook voor andere sporten zetten we ons in. Daarnaast is ons ambitiedocument voor Vossenpels-Noord tot stand gekomen na breed overleg met de omgeving. We hebben gesproken met de sportverenigingen, de omwonenden en ook met de Wijkraad Lent. Daarnaast heeft ook nog overleg met een aparte verkeersgroep plaatsgevonden. Het kon ook op breed draagvlak in de raad rekenen.’

Door: Mediapartner Omroep RN7

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
 • Nijmeegse subsidies verdeeld. “Geld weer naar gevestigde organisaties”

  08 juli 2020
  NIJMEGEN - Dertig Nijmeegse culturele instellingen krijgen de komende jaren subsidie van de gemeente. De subsidieaanvraag van twaalf organisaties is afgewezen.
 • 50.000 euro apart gezet om mensen met wisselend inkomen te helpen

  30 juni 2020
  NIJMEGEN - Nijmeegse bijstandsgerechtigden die in deeltijd bijverdienen krijgen hulp van de gemeente om te voorkomen dat er grote schommelingen zijn in hun netto inkomsten. Nijmegen start dit najaar een proef met vijfentwintig deelnemers die wisselende inkomsten hebben. Er wordt een halve ton als buffer apart gezet, zodat ze kunnen rekenen op een gelijkmatig inkomen.
 • Nijmegen ziet niets in afsluiten straten voor vakantie vieren

  30 juni 2020
  NIJMEGEN - Het Nijmeegse college ziet niets in het organiseren van vakantiestraten in de Waalstad. Het voorstel daartoe kwam van coalitiepartij D66 die elders in het land soortgelijke initiatieven ziet. Maar het college noemt het in eerste instantie een verantwoordelijkheid van de bewoners zelf en niet van de gemeente om hun vakantie vorm te geven.
 • Bruls: ‘Start verkoop legale wiet kan wel tot 2022 duren’

  30 juni 2020
  NIJMEGEN - Het kan wel tot 2022 duren voordat er daadwerkelijk gestart wordt met de verkoop van softdrugs van officieel vergunde telers in het kader van het ‘Experiment gesloten coffeeshopketen’. Dat zegt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. Het ‘wietexperiment’ duurt minimaal vier jaar en wordt naast Nijmegen ook uitgevoerd in Almere, Arnhem, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Tilburg en Zaanstad.

Overig verkiezingsnieuws

 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
 • Scherpenzeel wil zelfstandig blijven: acht stemmen voor, vijf tegen

  10 juli 2020
  SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel wil zelfstandig blijven. Dat werd donderdagavond duidelijk in een beslissende raadsvergadering. De gemeenteraad nam de Kadernota aan, waarin staat hoe het dorp zelfstandig wil blijven opereren, met acht stemmen voor en vijf stemmen tegen.
 • Achterkamertjespolitiek in Ede, besluit over zonnepark uitgesteld

  10 juli 2020
  EDE - Er zou donderdagavond definitief duidelijkheid komen over zonnepark Nergena in Bennekom. Maar dat kwam er niet. De gemeenteraad besloot - na bijna drie uur overleg in Edese achterkamertjes - de cruciale stemming uit te stellen. Er komt eerst een integriteitsonderzoek naar raadslid Bram van der Beek (ChristenUnie).
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend