Logo De Belofte

NIJMEGEN - De Wijkraad Lent en voetbalvereniging DVOL vangen bot het Nijmeegse college op hun verzoek om de plannen voor woningbouw in Vossenpels-Noord tussen Bekkersland en Smitjesland op te schorten en te heroverwegen ten gunste van een groter sportpark. Het college vindt dat er al voldoende geïnvesteerd wordt in sportvoorzieningen in de Waalsprong.

'Leefbaarheid niet uit oog verliezen'

De Wijkraad Lent stuurde eind april een brief gestuurd aan de gemeente waarin ze vragen om de plannen voor woningbouw in Vossenpels-Noord tussen Bekkersland en Smitjesland op te schorten en te heroverwegen ten gunste van een groter sportpark in een parkachtige setting. Dit vindt men mede de verwachte bevolkingsgroei in het achterhoofd noodzakelijk. ‘Bij het nieuwe Hof van Holland komt wel een sporthal voor binnensporten, maar voor uitbreiding van het aanbod van buitensporten, zoals hockey, atletiek, korfbal en beweegroutes is in Lent geen rekening meer gehouden. Wij willen voorkomen dat er hier, in de grootste wijk van Nijmegen, maar een heel klein aanbod is om buiten, in de frisse lucht te sporten. Bovendien groeien de huidige sportclubs van Sportpark Vossenpels uit hun jasje. Het is nu nog een van de mooiste plekjes van Lent, maar wij zouden er een nog mooier sportpark van willen maken. De woningnood in Nijmegen veroorzaakt uiteraard een aantal dilemma’s, maar het ontbreken van leefbaarheid in een wijk als Lent, mag ook niet uit het oog verloren worden.’

'Sportpark vergelijkbaar met universitair sportcentrum zou passend zijn'

Ook Stef de Grood, voorzitter van DVOL, stuurde een brief en sprak in. ‘We mogen niet toestaan, dat de getallen van woningbouw in een leefgemeenschap als Lent zich alleen doet laten gelden. De zeer gunstige centrale ligging van de sportlocatie wordt als uiterst positief ervaren binnen de leefgemeenschap. We moeten er niet aandenken dat de sport straks achter de Ovatonde richting Ressen wordt verbannen. Een stadsdeel moet leefbaar zijn en blijven, daar past een ontwikkeling van compleet compact sportpark bij vergelijkbaar met het universitair sportcentrum.’ De club wil van 850 leden, vier speelvelden en tien kleedkamers kunnen doorgroeien tot 1450 leden, vijf tot zes speelvelden en twintig kleedkamers.

'DVOL prima bediend'

Het college gaat niet mee in het verzoek. ‘Nee, wij hebben natuurlijk al eerder bedacht dat hier zoveel mensen komen te wonen, en hebben daarom volop geïnvesteerd in sportvoorziening in de Waalsprong’, zegt wethouder Noël Vergunst (GroenLinks). ‘Bij DVOL is een vierde veld toegevoegd, en we denken dat we daarmee DVOL prima bedienen. Met de aanleg van twee extra tennisvelden wordt ook voldaan aan de ruimtebehoefte voor de tennisvereniging. Ook voor andere sporten zetten we ons in. Daarnaast is ons ambitiedocument voor Vossenpels-Noord tot stand gekomen na breed overleg met de omgeving. We hebben gesproken met de sportverenigingen, de omwonenden en ook met de Wijkraad Lent. Daarnaast heeft ook nog overleg met een aparte verkeersgroep plaatsgevonden. Het kon ook op breed draagvlak in de raad rekenen.’

Door: Mediapartner Omroep RN7

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Subsidie voor slopen oude brommers en snorfietsen vanaf 1 oktober weer beschikbaar

  28 september 2021
  NIJMEGEN - Per 1 oktober 2021 kunnen Nijmegenaren weer gebruikmaken van een subsidieregeling voor het laten slopen van een een oude brom- of snorfiets van voor 2011. Deze subsidie was eerder in 2021 beschikbaar, maar was door het grote aantal aanvragen binnen drie maanden op. De gemeente Nijmegen stelt nu 200.000 subsidie beschikbaar voor 2021 en 2022 of totdat het budget op is.
 • Subsidieregeling groendaken en groene gevels Nijmegen succes: ophoging budget nodig

  28 september 2021
  NIJMEGEN - De subsidieregeling die in Nijmegen per 1 januari van dit jaar van kracht is voor het realiseren van groendaken en groen gevels is zo’n succes dat in september het subsidieplafond al bereikt is. Daarom wil het college het subsidieplafond eenmalig verhogen met 50.000 euro, zodat ook aanvragen die in wacht staan doorgang kunnen vinden.
 • Nog dit jaar zelfbewoningsplicht en anti-speculatie in Beuningen

  27 september 2021
  BEUNINGEN - De gemeente Beuningen wil nog dit jaar verbeteringen aanbrengen op de woningmarkt. Drie weken geleden verklaarde het college van B&W dat men volgend voorjaar met een voorstel zou komen voor de invoering van zelfbewoningsplicht op de woningmarkt, evenals een anti-speculatie beding. Nu heeft de gemeenteraad besloten om beide maatregelen dit jaar nog in te voeren.
 • Jan Wijnia geïnstalleerd als interim-wethouder Nijmegen, Tiemens neemt afscheid

  01 september 2021
  NIJMEGEN - Jan Wijnia is namens GroenLinks woensdagavond geïnstalleerd als interim-wethouder op de portefeuille duurzaamheid, wonen en mobiliteit. Hij zal deze functie invullen tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Harriët Tiemens heeft afscheid genomen als wethouder op deze portefeuille en wordt directeur van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen.

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend