Logo De Belofte

BRUMMEN - Op de plek van de oude peuterspeelzaal in Brummen komen waarschijnlijk woningen voor mensen met dementie. De gemeente heeft daarover een principebesluit bereikt met zorginstelling Dagelijks Leven. Het idee is om twintig studio's te realiseren.

'Het college heeft een belangrijke stap gezet in de mogelijke verkoop van de gemeentelijke locaties aan de Meidoornlaan 18a en 18b', laat de gemeente Brummen weten. Met de zorginstelling Dagelijks Leven denkt de gemeente een partij te hebben gevonden die een geschikte sociale invulling wil geven aan de locatie.

Gemeente wil vastgoed verkopen

De gemeente Brummen wil de panden verkopen om inkomsten te genereren. Tegelijkertijd was Dagelijks Leven in Brummen op zoek naar een locatie vlakbij het centrum, met parkeergelegenheid. 'Door de maatschappelijke bestemming van de locatie bood dit voor beide partijen een mooie mogelijkheid.' 

De koop is nog niet definitief, maar de zorginstelling kan nu starten met de planvorming voor het nieuwe zorgcomplex. 'Onder de voorwaarden dat deze planologische procedure goed wordt doorlopen, wordt ook de voorbereiding gestart voor de definitieve verkoop van de Meidoornlaan 18a en 18b.' De initiatiefnemer moet daarnaast de buurt betrekken bij haar plannen voor het zorgcomplex

Huidige gebruikers moeten verhuizen

Het pand aan de Meidoornlaan 18a en 18b is ooit gestart als een kinderdagverblijf. Momenteel wordt het pand gebruikt door het Harmonie Orkest Brummen (HOB) en Stichting Onze Droom. Beiden moeten op den duur op zoek naar een onderkomen, al is nog niet duidelijk binnen welke termijn zij moeten vertrekken. 

Bij Stichting Onze Droom komt de verhuizing rauw op het dak vallen. In februari verhuisde de stichting naar het pand, maar door de corona-uitbraak hebben er nog nauwelijks activiteiten plaatsgevonden. Voorzitter Sonja Leemkuil liet eerder al weten zich grote zorgen te maken over het vinden van een nieuw onderkomen, aangezien de stichting geen geld heeft om een pand te huren in de vrije sector.

Kleinschalige woonvoorziening

Het plan van Dagelijks Leven is om aan de Meidoornlaan een kleinschalige woonzorgvoorziening te realiseren met intensieve 24-uurs zorg. De wens is om 20 betaalbare studio's te creëren voor mensen met geheugenproblemen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen.

Volgens de gemeente past het initiatief binnen de Woonvisie. 'De vraag naar plaatsen voor dementerende ouderen in gemeente Brummen stijgt en zal de komende jaren naar verwachting alleen maar meer stijgen.'

Zie ook: Stichting Onze Droom in Brummen dreigt dakloos te worden

Door: Madelien Jansen

Het laatste nieuws uit Brummen

 • Brummenaren willen eindelijk eens opknapbeurt na brand

  30 juni 2020
  BRUMMEN - Een brand verwoestte vorig jaar drie winkels in het hart van Brummen. De plannen die er al waren voor het opknappen van het centrum werden daarom uitgesteld. Nu blijkt dat de gemeente diep in het rood staat, zijn inwoners bang dat de plannen helemaal in de ijskast verdwijnen.
 • Cathy Sjerps nieuwe wethouder gemeente Brummen

  29 juni 2020
  BRUMMEN - Cathy Sjerps wordt wethouder in de gemeente Brummen. Een raadsmeerderheid stemde maandag voor haar komst. Sjerps vervangt wethouder Eef van Ooijen, die begin mei aankondigde te stoppen vanwege privé-omstandigheden. 
 • Brummenaren vrezen voor nieuwe belastingverhoging

  04 juni 2020
  BRUMMEN - De financiële positie van de gemeente Brummen is opnieuw verslechterd, blijkt uit de jaarrekening van 2019. Inwoners en ondernemers zijn dan ook bang dat de belastingen opnieuw omhoog gaan. 'Natuurlijk zijn er ontwikkelingen die niet te voorzien zijn, zoals de coronacrisis, maar wij vrezen nu al voor de gemeentelijke aanslagen van begin 2021', laat de dorpsraad weten.
 • Nieuw zorgcomplex op plek van oude peuterspeelzaal

  27 mei 2020
  BRUMMEN - Op de plek van de oude peuterspeelzaal in Brummen komen waarschijnlijk woningen voor mensen met dementie. De gemeente heeft daarover een principebesluit bereikt met zorginstelling Dagelijks Leven. Het idee is om twintig studio's te realiseren.
 • Brummense wethouder Eef van Ooijen stopt

  08 mei 2020
  BRUMMEN - Wethouder Eef van Ooijen stopt binnenkort als wethouder in Brummen vanwege privé-omstandigheden. Dat heeft hij aan het bestuur en de fractie van zijn partij laten weten.

Overig verkiezingsnieuws

 • Noodlijdend theater ontslaat helft van personeel

  03 juli 2020
  BARNEVELD - De culturele sector heeft het zwaar door de coronacrisis. Het Schaffelaartheater in Barneveld heeft al maanden geen inkomsten, maar de kosten lopen wel door. “We hebben geen enkel verdienmodel het komende halfjaar.” De instelling ziet dan ook geen andere optie dan een meerderheid van de oproepkrachten én het vaste personeel te ontslaan. Met pijn in het hart.
 • Bewoners probleemcamping alsnog gedwongen te verhuizen: 'Trekken dit niet meer'

  03 juli 2020
  ARNHEM - Een aantal permanente bewoners van 'probleemcamping' Oostappen Vakantiepark in Arnhem zijn opnieuw geconfronteerd met een gedwongen verhuizing. Zij kregen deze week een brief op de mat van de directie om uiterlijk 12 juli hun sleutels in te leveren en naar een andere accommodatie op het park te verkassen. Doen zij dat niet, dan moeten zij het park verlaten, valt op te maken uit de brief.
 • Agressieve ganzen worden aangepakt: ‘We gaan zeker niet schieten’

  03 juli 2020
  WIJCHEN - Agressieve ganzen bij het Wijchens Meer worden door de gemeente op een 'vriendelijke manier' aangepakt. Eerder waren ecologen bang dat de vogels doodgeschoten moeten worden, maar Wijchen belooft dat dat zeker niet gaat gebeuren.
 • Apeldoorn soebat al 1,5 jaar over 'meedoen'

  03 juli 2020
  APELDOORN - Apeldoorn wil werk maken van inwoners die actief meedenken. Ze mogen op allerlei vlakken betrokken worden bij beleidsvorming. Maar hoe dat precies moet worden ingericht, daar is de raad na 1,5 jaar nog niet uit. Wijk- en dorpsraden zijn ondertussen alles behalve tevreden.
 • Zonneveld Nergena nog niet zeker

  03 juli 2020
  BENNEKOM - Al enige tijd spreekt de Edese gemeenteraad over het zonneveld Nergena. Dit zonneveld moet komen in het buitengebied van Bennekom tegen Wageningen aan. De grond is van de Wageningen Universiteit. Er moet - als het aan de universiteit ligt - een zonneveld komen van 8,3 hectare, waar onderzoek zal worden gedaan naar de ecologische gevolgen van een zonneveld.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend