Logo De Belofte

BRUMMEN - Op de plek van de oude peuterspeelzaal in Brummen komen waarschijnlijk woningen voor mensen met dementie. De gemeente heeft daarover een principebesluit bereikt met zorginstelling Dagelijks Leven. Het idee is om twintig studio's te realiseren.

'Het college heeft een belangrijke stap gezet in de mogelijke verkoop van de gemeentelijke locaties aan de Meidoornlaan 18a en 18b', laat de gemeente Brummen weten. Met de zorginstelling Dagelijks Leven denkt de gemeente een partij te hebben gevonden die een geschikte sociale invulling wil geven aan de locatie.

Gemeente wil vastgoed verkopen

De gemeente Brummen wil de panden verkopen om inkomsten te genereren. Tegelijkertijd was Dagelijks Leven in Brummen op zoek naar een locatie vlakbij het centrum, met parkeergelegenheid. 'Door de maatschappelijke bestemming van de locatie bood dit voor beide partijen een mooie mogelijkheid.' 

De koop is nog niet definitief, maar de zorginstelling kan nu starten met de planvorming voor het nieuwe zorgcomplex. 'Onder de voorwaarden dat deze planologische procedure goed wordt doorlopen, wordt ook de voorbereiding gestart voor de definitieve verkoop van de Meidoornlaan 18a en 18b.' De initiatiefnemer moet daarnaast de buurt betrekken bij haar plannen voor het zorgcomplex

Huidige gebruikers moeten verhuizen

Het pand aan de Meidoornlaan 18a en 18b is ooit gestart als een kinderdagverblijf. Momenteel wordt het pand gebruikt door het Harmonie Orkest Brummen (HOB) en Stichting Onze Droom. Beiden moeten op den duur op zoek naar een onderkomen, al is nog niet duidelijk binnen welke termijn zij moeten vertrekken. 

Bij Stichting Onze Droom komt de verhuizing rauw op het dak vallen. In februari verhuisde de stichting naar het pand, maar door de corona-uitbraak hebben er nog nauwelijks activiteiten plaatsgevonden. Voorzitter Sonja Leemkuil liet eerder al weten zich grote zorgen te maken over het vinden van een nieuw onderkomen, aangezien de stichting geen geld heeft om een pand te huren in de vrije sector.

Kleinschalige woonvoorziening

Het plan van Dagelijks Leven is om aan de Meidoornlaan een kleinschalige woonzorgvoorziening te realiseren met intensieve 24-uurs zorg. De wens is om 20 betaalbare studio's te creëren voor mensen met geheugenproblemen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen.

Volgens de gemeente past het initiatief binnen de Woonvisie. 'De vraag naar plaatsen voor dementerende ouderen in gemeente Brummen stijgt en zal de komende jaren naar verwachting alleen maar meer stijgen.'

Zie ook: Stichting Onze Droom in Brummen dreigt dakloos te worden

Door: Madelien Jansen

Het laatste nieuws uit Brummen

 • Brummenaren willen eindelijk eens opknapbeurt na brand

  30 juni 2020
  BRUMMEN - Een brand verwoestte vorig jaar drie winkels in het hart van Brummen. De plannen die er al waren voor het opknappen van het centrum werden daarom uitgesteld. Nu blijkt dat de gemeente diep in het rood staat, zijn inwoners bang dat de plannen helemaal in de ijskast verdwijnen.
 • Cathy Sjerps nieuwe wethouder gemeente Brummen

  29 juni 2020
  BRUMMEN - Cathy Sjerps wordt wethouder in de gemeente Brummen. Een raadsmeerderheid stemde maandag voor haar komst. Sjerps vervangt wethouder Eef van Ooijen, die begin mei aankondigde te stoppen vanwege privé-omstandigheden. 
 • Brummenaren vrezen voor nieuwe belastingverhoging

  04 juni 2020
  BRUMMEN - De financiële positie van de gemeente Brummen is opnieuw verslechterd, blijkt uit de jaarrekening van 2019. Inwoners en ondernemers zijn dan ook bang dat de belastingen opnieuw omhoog gaan. 'Natuurlijk zijn er ontwikkelingen die niet te voorzien zijn, zoals de coronacrisis, maar wij vrezen nu al voor de gemeentelijke aanslagen van begin 2021', laat de dorpsraad weten.
 • Nieuw zorgcomplex op plek van oude peuterspeelzaal

  27 mei 2020
  BRUMMEN - Op de plek van de oude peuterspeelzaal in Brummen komen waarschijnlijk woningen voor mensen met dementie. De gemeente heeft daarover een principebesluit bereikt met zorginstelling Dagelijks Leven. Het idee is om twintig studio's te realiseren.
 • Brummense wethouder Eef van Ooijen stopt

  08 mei 2020
  BRUMMEN - Wethouder Eef van Ooijen stopt binnenkort als wethouder in Brummen vanwege privé-omstandigheden. Dat heeft hij aan het bestuur en de fractie van zijn partij laten weten.

Overig verkiezingsnieuws

 • 'Peperduur, maar wel nodig': Druten hoest miljoenen op voor nieuw sportcomplex

  25 september 2020
  AFFERDEN - Er komt een duurzaam, multifunctioneel sportcomplex in Afferden dat zo’n 19 miljoen euro gaat kosten. Dat is een stuk duurder dan in eerste instantie was berekend. Maar vanwege de toekomstbestendigheid van het gebouw en een gunstige rentestand, is het een investering waar de Drutense raad wel mee in durft te stemmen.
 • 'Gevaarlijke' bloembollen doorn in het oog van dorpelingen

  25 september 2020
  WENUM-WIESEL - Op een stuk land aan de Kopermolenweg in Wenum-Wiesel worden op grote schaal gladiolen gekweekt. Terwijl de vergunning daarvoor nog niet rond is. Dorpelingen willen dat de teelt wordt gestaakt, omdat die gevaarlijk zou zijn voor de omliggende natuur.
 • Geen vervoersverbod op lachgas in Apeldoorn

  24 september 2020
  APELDOORN - Lachgas mag voorlopig gewoon vervoerd blijven worden in Apeldoorn. Het college wilde dit verbieden, maar dat blijkt juridisch nog onmogelijk. Wat wel mogelijk wordt, is tijdelijk cameratoezicht op 'onveilige' plekken.
 • Culemborg heeft de begroting sluitend

  24 september 2020
  CULEMBORG - De gemeente Culemborg heeft een sluitende begroting voor het komende jaar. Dat is opmerkelijk, want de stad stond een paar maanden geleden voor een forse bezuiniging.
 • Renkum moet 'nu bloeden' om problemen op te lossen

  24 september 2020
  RENKUM - Inwoners van de gemeente Renkum moeten 'nu bloeden' om de financiële problemen op te lossen. Dat stelt fractievoorzitter Wouter Hoge (VVD) in een overleg met alle raadsfracties over de bestuurscrisis in de gemeente. Hij doelt daarmee op de 'forse belastingverhogingen' die in zijn ogen onvermijdelijk zijn om uit de malaise te komen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend