WINTERSWIJK - De beoogde zonneparking op de Zonnebrink, op het voormalige sportveld van school De Driemark, wordt aangepast aangelegd. Er komen geen carports met zonnepanelen zoals de bedoeling was, want een subsidieaanvraag daarvoor door de Achterhoekse energiemaatschappij Agem is afgewezen.
Het college van burgemeester en wethouders wil, evenals winkeliersvereniging ABH City, niet langer wachten tot eventueel een volgende subsidieaanvraag wel wordt gehonoreerd. 'Door de verplaatsing van de warenmarkt naar de parkeerplaatsen in de Spoorstraat en de Roelvinkstraat is er urgentie bij', zegt wethouder Henk Jan Tannemaat. 'Daarom willen we zo spoedig mogelijk deze parkeerplaatsen aanleggen.'
Er komen dus geen overkapte parkeerplaatsen en ook geen zonnepanelen. De bedoeling is nu dat er aan de zijkanten van de in het groen aangelegde parkeerplaats zonnecollectoren komen.
'Er worden grasstenen gelegd, het moet geen kille, kale parkeerplaats worden', zegt Tannemaat. 'Ook moeten er laadpalen komen, maar de camperplaatsen gaan niet door. We gaan kijken waar die elders kunnen komen.'
Het laatste nieuws uit Winterswijk
Overig verkiezingsnieuws
-
NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
-
NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
-
TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
-
ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
-
ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.