Logo De Belofte

WIJCHEN - Het verloederde Kraanvogel-industriegebied in Wijchen krijgt de komende jaren een flinke upgrade. Oude, leegstaande panden verdwijnen en maken plaats voor nieuwe woningen en appartementen.

‘De wijk ligt op ongeveer 850 meter van het centrum. Het station en de doorgaande fietsroutes liggen bijna voor de deur’, weet de gemeente. ‘Dit maakt Kraanvogel geschikt voor bewoners die minder afhankelijk willen zijn van hun auto. Ook biedt de locatie een mooi visitekaartje voor alle treinreizigers die dagelijks Wijchen passeren.’

Gebouwen die nu leegstaan, worden vervangen door verschillende woningen, waaronder huizen in het goedkopere segment. De gemeente heeft plannen voor compacte studio’s en rijtjeshuizen, zodat er genoeg ruimte is voor jongeren, starters en kenniswerkers. ‘Daarnaast ontwikkelen we voor senioren levensloopbestendige appartementen en voor gezinnen komen er grotere stadswoningen’, voegt Wijchen toe.

‘Ingewikkelde puzzel’

In maart tekende Wijchen met de provincie, de regio Arnhem-Nijmegen en het Rijk een nieuwe woondeal. Doel van het beleid is om de huidige problemen op de woningmarkt sneller en beter aan te pakken. Kraanvogel is één van de locaties die is meegenomen in deze deal.

‘Samen met grondeigenaren, gebruikers en de gemeente moeten we het gebied zien te transformeren’, stelt wethouder Geert Gerrits. ‘Het is best een ingewikkelde puzzel, maar onze eerste gesprekken laten zien dat iedereen bereid is om mee te denken over oplossingen. Dat is wat mij betreft een mooie basis.’

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Renkum ziet financiële afgrond, maar weigert bij te sturen

  01 juni 2020
  OOSTERBEEK - Drie tot vijf miljoen euro kan de gemeente Renkum de komende jaren structureel tekortkomen, is de inschatting van wethouder financiën Marinka Mulder. Maar extra bezuinigen, dat ziet zij niet zitten. 'Ik denk dat het Rijk ook zal zien dat het niet langer kan op deze manier', stelt zij. 'Of laten we zeggen, daar hoop ik op.'
 • Seksuele intimidatie in Arnhem: meer dan helft vrouwen slachtoffer

  30 mei 2020
  ARNHEM - Van de Arnhemse vrouwen is 63 procent slachtoffer van seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek. Een eenduidige aanpak zou ontbreken. Voor handhaving is nog te weinig wettelijke basis, stelt de gemeente.
 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  LICHTENVOORDE - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend