Logo De Belofte

VELP - Alle arbeidsmigranten die in isolatie zaten op een schip in Arnhem zijn hersteld en teruggekeerd naar hun wooncomplex in Velp. Dat meldt de gemeente Arnhem zaterdagmiddag. Zonder klachten mogen zij volgens de gemeente 'direct de volgende dag weer aan het werk'.

De 21 medebewoners uit Velp die niet naar het schip hoefden, blijven de resterende tijd nog wel thuis in quarantaine. Die geldt voor veertien dagen vanwege het feit dat zij in contact zijn geweest met besmette personen.

Zie ook: Helft arbeidsmigranten uit Velp weer van isolatieschip

Twee weken geleden werd bij 31 bewoners van een wooncomplex voor arbeidsmigranten aan de Willemstraat in Velp het coronavirus vastgesteld. Zij werden toen naar een schip aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem gebracht. Daar zijn zij sindsdien in isolatie geweest. Vijftien bewoners mochten al snel weer naar huis omdat zij 72 uur klachtenvrij waren.

De uitbraak begon bij een 47-jarige vrouw, die met coronaverschijnselen werd opgenomen in het ziekenhuis. De meeste Oost-Europeanen werken bij vleesverwerker Vion in Scherpenzeel.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Huibert Veth

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend